Milane žalgiriečių laukia susidūrimas su galinga varžovų gynėjų linija (VIDEO) 0

Intensyvų lapkričio mėnesio keturių Eurolygos išvykos rungtynių maratoną beatlaikantys žalgiriečiai šį trečiadienį skrenda į Milaną, kur ketvirtadienį susitiks su „AX Armani“ ekipa.

Artėjant kelionei į Italiją, savo įspūdžiais su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #DėmesysEurolygai dalijosi „Žalgirio“ komandos gynėjai – po traumos į rikiuotę sugrįžęs Dee Bostas ir Paulius Valinskas.

„Buvo išties sunku viską stebėti tik per televizorių, – teigė D.Bostas. – Norėjau būti kartu su komanda ir padėti savo žaidimu. Žinojau, kad negaliu žaisti, nes pėda neleido man treniruotis visu šimtu procentų. Negalėjau atiduoti viso savęs, todėl nebuvo tikslo net bandyti žaisti. Manau, dabar esu pasiruošęs. Turėjome kelias treniruočių dienas, žaidžiau LKL rungtynėse, tad viskas yra gerai.“

Kovingam krepšininkui teko išgyventi nelengvą sezono pradžią ir stebėti komandos draugų žaidimą iš šalies. Kol D.Bostas gydėsi traumą, žalgiriečiai Eurolygoje iškovojo dvi pergales ir patyrė tris nesėkmes. Kalbėdamas apie savo draugų pasirodymą, amerikietis išskyrė pozityvius dalykus.

„Manau, kad turėjome galimybę laimėti visuose susitikimuose. Rungtynėse, kurias pralaimėjome pergalė išslydo mums iš rankų, bet komanda kovojo iš paskutiniųjų. Nors ir padarėme keletą klaidų, tai nutinka. Iš klaidų mokomės ir judame toliau“, – aiškino įžaidėjas.

Savo ruožtu praėjusiame sezone „Žalgirio“ vyrų komandoje debiutavęs P.Valinskas džiaugiasi išaugusiu trenerių pasitikėjimu. Praėjusiame sezone iš viso 8 minutes Eurolygoje žaidęs gynėjas šiame sezone jau spėjo praleisti 6 kartus daugiau laiko.

„Labai smagu ir džiaugiuosi, kad gaunu daugiau žaisti, – tvirtino P.Valinskas. – Treneris manimi pasitiki ir leidžia žaisti svarbiais momentais. Man kaip jaunam žaidėjui, žaidžiančiam antrą sezoną, tai labai svarbu. Tas jausmas, kai sužinai, kad jautiesi kažkiek patobulėjęs ar, kai treneris tai mato, prideda pasitikėjimo savo jėgomis bei noro dar daugiau dirbti ir tobulėti.“

Laukiantis susitikimas su Milano ekipa, anot P.Valinsko, bus tikras išbandymas ginantis prieš itin pajėgią madų sostinės klubo gynėjų liniją su buvusiu žalgiriečiu Mantu Kalniečiu priešakyje.

„Aišku, viskas visose komandose prasideda nuo gynėjų. Milano ekipa gynėjus turi aukščiausio lygio, eilę metų žaidžiančius Eurolygoje – Andrew Goudelockas, Dairis Bertanis, Mantas Kalnietis, buvo pasirašyta sutartis su Curtisu Jerrellsu. Tai bus pagrindinis tikslas sustabdyti juos, jų greitą puolimą, individualius reidus į baudos aikštelę. Tai gali būti raktas į pergalę“, – aiškino P.Valinskas.

Komentarai