Po traumos atsigaunantis M.Sajus grįžta į krepšinio treniruotes 6

Sezono pradžioje kojos traumą patyręs Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas Martynas Sajus pamažu grįžta ant parketo. Po šeivikaulio lūžio reabilitaciją dar rugsėjo mėnesį pradėjusiam žalgiriečiui gydytojai jau leido žengti ir į krepšinio aikštelę.

Kol pagrindinė komanda yra išvykusi žaisti Eurolygos susitikimo į Milaną, o grįžusi per penkerias dienas sužais net trejas rungtynes, 21-erių metų vidurio puolėjas žaidybinę formą bandys įgyti treniruodamasis su Kauno „Žalgirio“ jaunimo komanda.

M.Sajus įregistruotas ir Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniaujančioje „Žalgiris-2“ komandoje. Krepšininkas pagal dvigubos licencijos taisyklę galės žaisti tiek LKL, tiek ir NKL pirmenybėse.

208 cm ūgio vidurio puolėjas traumą patyrė atstovaudamas Lietuvos studentų rinktinei, su kuria tapo pasaulio universiados čempionu. Dar turnyro pradžioje susižeidęs M.Sajus ir toliau rungtyniavo pirmenybėse.

Grįžęs į Kauną ir prisijungęs prie „Žalgirio“ jis ir toliau skundėsi kojos skausmais, todėl krepšininkui buvo atlikti papildomi tyrimai. Tuomet buvo nustatyta šeivikaulio trauma, dėl kurios M.Sajus iki šiol žaisti negalėjo.

Praėjusį sezoną M.Sajus rungtyniavo Lenkijos pirmenybių Gdansko Starogardo „Polpharma“ ekipoje, kurioje vidutiniškai rinkdavo po 9,9 taško, pataikydamas 59 proc. dvitaškių. Jis taip pat atkovodavo vidutiniškai po 6,3 kamuolio ir blokuodavo po 1,2 metimo.

Pastarąjį kartą „Žalgiris-2“ komandoje Sajus rungtyniavo 2015-2016 metų sezone. Tuomet NKL čempionate jis vidutiniškai per 18 minučių rinkdavo po 9,4 taško, po 4,4 atkovoto kamuolio ir po 10,8 naudingumo balo.

Komentarai

  1. sajus

    tai su baskonia namie sajus jau bus su pagrindine komanda bet sansu eurolygoje gautu mazai pasireiks

  2. Daivies

    jei gryba pjaus toliau tai Sajus turetu gaut daugiau taimo pasireikst manau

  3. zalgiris

    tai gal jau zaistu pries siauliais ar ilgiau pazais nkl iki geresnes formos

  4. kai

    atgaus forma, manau bus ramstis, ne veltui buvo i rinktine kviestas

  5. pliusas

    Sajus, gal ir nera tasku darymo masina, bet tikrai tvirtas vyras. O gynyba centtrui – svarbiausia. tikrai gali pasistumdyti su bet kuo

  6. ispudinga

    Zalia balta zalia balta super gynyba armani palikt 41 taska po 3 kelinio