M.Sajų į Malagą pasiėmęs Š.Jasikevičius: „Unicaja“ ginasi itin agresyviai“ (VIDEO) 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“

Kauno „Žalgiris“ prieš išvyką į Malagą nusprendė apsidrausti. Lieka neaišku, ar su „Unicaja“ galės žaisti nugaros skausmus pajutęs Antanas Kavaliauskas, todėl ekipa nusprendė vežtis ir kitą vidurio puolėją Martyną Sajų. Kaune liko jaunieji Gytis Masiulis ir Martynas Arlauskas.

Po kojos traumos atsigavęs M.Sajus tik praėjusią savaitę pradėjo sportuoti su Kauno „Žalgirio“ dublerių komanda, o per dvejas NKL rungtynes vidutiniškai rinko po 12 taškų ir po 16,5 naudingumo balų.

Vienas M.Sajaus rungtynes „Žalgirio“ dublerių gretose gyvai stebėjo Šarūnas Jasikevičius, o jo žaidimas jam paliko įspūdį.

Prieš išvyką į Malagą Š.Jasikevičius taip pat išgirdo klausimą apie Luko Lekavičiaus žaidimą Graikijos grandų derbyje, kurį sekė ir pats treneris. Specialistas neslėpė susižavėjimo savo buvusiu auklėtiniu, kuris surinko 14 taškų ir sužaidė sezono mačą.

„Buvo didžiulis malonumas jį stebėti. Po rungtynių Lukui parašiau, kad įspūdinga. Aš pats savo pirmose Graikijos grandų rungtynėse žaidžiau perbalęs. Jo žaidimas tikrai mane nustebino, nes buvo sunki atmosfera, o jaunam žaidėjui tempti komandą – puikus pasirodymas“, – džiaugėsi Š.Jasikevičius.

– Kokios jūsų mintys apie Malagos komandą? – žurnalistai Kauno oro uoste paklausė Š.Jasikevičiaus.
– Varžovų komanda yra labai gera, kaip ir visos Eurolygos ekipos. Reikia išskirti intensyvumą. Visos trenerio Joano Plazos komandos ginasi agresyviai. Tikrai jie daug komandų savo gynyba išmuša iš vėžių. Puolimas priklauso nuo Nemanja Nedovičiaus ir kai kurių metikų, bei nuo atšokusių kamuolių puolime. Reikia kuo labiau apsunkinti gyvenimą N.Nedovičiui ir jiems neduoti antrųjų šansų, o mums patiems įvesti komandą į puolimą, kad mūsų neišmuštų iš vėžių. Reikia žaisti savo žaidimą – kaip ir visos komandos, jie irgi nemėgsta agresyvios gynybos.

– Kokia situacija su Antanu Kavaliausku?
– Važiuoja. Kaip bus – sunku pasakyti. Vakar iš Šaulių grįžome vėlai, o šiandien jis atliko procedūras. Dabar vėl laukia ilgas skrydis. Reikia laukti, žiūrėti ir reaguoti. Vežamės ir Martyną Sajų, kuris neblogai pasirodė NKL pirmenybėse. Tai daugiau apsidraudimas, kadangi Jameso Augustine‘o ir Georgi Šermadinio žaidimas yra vienas iš svarbių faktorių. Kuo daugiau sveikų kūnų, tuo geriau.

– Laukia antroji dviguba Eurolygos savaitė. Ko pasimokėte iš pirmosios?
– Ta savaitė prasideda anksčiau nei šiandien ar rytoj. Vakar buvo geros rungtynės Šiauliuose, tikrai turėjome gerą treniruotę. Krepšininkai nežaidė daug minučių, o tai yra labai svarbu. Iš kitos pusės, Eurolygoje nuovargis niekada negali būti pasiaiškinimas. Dvigubą Eurolygos savaitę žaisime jau antrą kartą, todėl žaidėjai galbūt supranta, kaip viskas greitai sukasi, kad viską reikia greitai išmiršti. Tiek pergales, tiek ir pralaimėjimus.

Komentarai