#ŽaliaBalta. Modelis S.Mykolaitytė – apie kraštietį žalgirietį, NBA rungtynes ir lietuvius sirgalius 2

Eurolygos rungtynės „Žalgirio“ arenoje toliau tampa reginiu, kurio nepraleidžia ir žinomi Lietuvos visuomenės ir pramogų pasaulio atstovai. Praėjusią savaitę Kaune vykusiose Eurolygos rungtynėse lankėsi ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje žinomas modelis Solveiga Mykolaitytė.

„Žalgirio“ arenoje apsilankiusi viešnia dar prieš Eurolygos dvikovą svečiavosi „Žalgiris TV“ studijoje ir savo įspūdžiais apie krepšinį dalijosi laidų rubrikoje #ŽaliaBalta.

„Esu kilusi iš Marijampolės kaip ir vienas žalgirietis, Darius Songaila. Tai – mano kraštietis. Pasišnekėti apie krepšinį su D.Songaila neteko, bet norėčiau, – pokalbio pradžioje prisipažino „Žalgiris TV“ pašnekovė. – Esu krepšinio sirgalė, todėl ir šiandien esu arenoje. Visada sergu už Kauno „Žalgirį“.

Daug laiko už Lietuvos ribų praleidžiančio modelio teigimu, krepšinis yra neatsiejama pokalbių tema su kitų šalių piliečiais, kalbant apie Lietuvą. S.Mykolaitytei užsienyje teko susipažinti ir su gerai lietuvius krepšininkus pažįstančiais žmonėmis.

„Dažnai tenka kalbėti krepšinio tema užsienyje. Man užsiminus, kad esu iš Lietuvos, atsiranda tokių žmonių, kurie sako: „Krepšinis pas jus yra „wow“, jūs esate krepšinio šalis“. Atsakau, kad labai tuo didžiuojamės. Sykį keliavau į Tel Avivą. Oro uosto patikrinimo punkte vienas darbuotojas pamatęs mano pasą iškart pasakė, kad esame krepšinio šalis ir, kad jis yra žaidęs su Šarūnu Jasikevičiumi“, – prisiminimais dalijosi S.Mykolaitytė.

Niujorke ir apskritai JAV darbo reikalais daug laiko praleidžianti moteris turi krepšinio rungtynių stebėjimo patirties ir už Atlanto. Kartą mergina lankėsi ir NBA ikisezoniniame susitikime, kuriame svečiavosi ir vienas žymiausių NBA veidų.

„Esu buvusi NBA krepšinio rungtynėse Los Andžele, kuomet žaidė „Heat“ su „Lakers“. Tai buvo draugiškos rungtynės. Tarp žiūrovų buvo ir pats Shaquille‘as O‘Nealas. Vien dėl žaidimo ir atmosferos esi pakylėta toje energijoje“, – kalbėjo #ŽaliaBalta laidos viešnia.

JAV ir Lietuvoje stebėjusi krepšinio rungtynes S.Mykolaitytė tikina, kad lietuviai moka ir žino, kaip palaikyti savas krepšinio komandas. Tiesa, tam, kad lietuviai būtų ugningesni, anot pašnekovės, reikia šiek tiek pralaužti ledus.

„Gal lietuviai šiek tiek santūresni, bet reikia tik pralaužti ledus. Kada jau kažkas vyksta, kai yra karštas momentas, tada visi rėkia ir visi palaiko. Smagu būti to dalimi. Man labai  patinka tas triukšmas. Labai jo laukiu. Visą sirgalės emociją perėmiau iš tėčio. Kai buvau maža mergaitė. Kartu su tėčiu žiūrėdavau rungtynes, jis rėkdavo, rėkdavau ir aš kartu“, – teigė S.Mykolaitytė.

Komentarai

  1. parasykit

    ar idomu tokie interviu? Kas ta mergina, vargu ar kas anksciau zinojo , dabar suzinojom it deja…. pamirsom.

  2. Virginijus

    Šiame interviu vertinga tai, kad ir ji (Solveiga) eilinį kart paliudija jog lietuviai pasaulyje žinomi tik dėl krepšinio. Kita žinia blogesnė – mes nesam aistringi sirgaliai (bent jau oficialaus Žalgirio sirgalių klubo nariai). Vargu ar įmanoma pakeist prigimtį. Tačiau pasimokyt publikos užvedimo iš serbų galėtume.