#DėmesysEurolygai. A.Toupane ir „Žalgiris“ ruošiasi Eurolygos savaitės rungtynėms 2

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai vienuoliktąjį Eurolygos turą pasitinka svarbia dvikova „Žalgirio“ arenoje su Atėnų „Panathinaikos“ klubu. Turnyro lentelės viduryje įsitaisę žalgiriečiai jaustis ramiai negali – dvi pergalės Kauno ekipą skiria tiek nuo trečiosios, tiek nuo paskutinės pozicijos.

Prieš artėjančias Eurolygos savaitės rungtynes su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #DėmesysEurolygai bendravo prancūzas Axelis Toupane.

„Manau, kad mano žaidimas palaipsniui gerėja, – teigė krepšininkas. – Eurolygoje kol kas pasirodėme tikrai neblogai. Žinoma, buvo rungtynių, kai galėjau sužaisti ir žymiai geriau, bet kol viskas tvarkoje. Tikiu, kad su laiku ir su daugiau patirties Eurolygoje, mano žaidimas taps dar geresnis.“

Į Kauną atvykstanti graikų ekipa Eurolygoje yra pasiekusi penkių iš eilės pergalių seriją. Dviejų buvusių žalgiriečių – Luko Lekavičiaus ir Iano Vougiouko atstovaujamai ekipai iki turnyro lentelės viršūnės trūksta tik vienos pergalės.

Pakiliai rungtyniaujantis „Panathinaikos“, anot A.Toupane, itin rimtas varžovas, ypatingai gerai žaidžiantis gynyboje.

„Tai labai gera komanda. Labai atletiška, dažnai besikeičianti dengiamaisiais gynyboje. Jie turi daug žaidėjų, galinčių dengtis prieš kelių pozicijų krepšininkus. Nebus lengva, bet kaip ir minėjau anksčiau – žaisime namuose, todėl turime laimėti“, – tvirtino A.Toupane.

Ketvirtadienio mačas iš „Žalgirio“ arenos bus transliuojamas itin plačiai auditorijai. Žalgiriečių susitikimas su „Panathinaikos“ ekipa yra paskelbtas Eurolygos savaitės rungtynėmis.

„Eurolygoje visos rungtynės yra svarbios, – teigė „Žalgirio“ puolėjas. – Kiekviena komanda gali nugalėti bet kurią kitą ekipą, nesvarbu, ar tai būtų rungtynės namuose, ar išvykoje. Jeigu pralaimėsi triskart iš eilės, gali nukristi į paskutinę poziciją. Jeigu laimėsi porą dvikovų, turi galimybę kilti į viršūnę. Tai bus tikras maratonas, iki pat finišo tiesiosios. Turime žaisti solidžiai ir tęsti pradėtus darbus. Svarbiausia – laimėti namuose.“

Komentarai

  1. ....

    O ne… Žinant tokių rungtynių istoriją nusimato sutriuškinimas. Šiaip arenoj nepažaidžia, o dar ir toks dėmesys tai vėl išsigandę lakstys.

  2. .

    kodel nepazaidzia? efesa iveike,ir visai uztikrintai. pao irgi iveikiamas varzovas,praeitas sezonas jau parode tai