„One Team“ sezono starte – projekto ambasadorių A.Kavaliausko ir B.Davieso asmeniniai pasakojimai (VIDEO) 0

Kauno „Žalgiris“ – tai daugiau nei krepšinio komanda ar krepšinio mylėtojus jungianti struktūra, tai organizacija, skiepijanti tikrąsias vertybes ir bandanti pradžiuginti tuos, kurie kasdieniškais džiaugsmais nėra itin lepinami.

Savo kilnią misiją kauniečiai jau penkerius metus vykdo per Eurolygos inicijuotą „One Team“ projektą. Šio projekto pagrindinis tikslas – krepšinio pagalba ugdyti vietines bendruomenes, kurioms reikalingas išskirtinis dėmesys, užimtumas bei įkvėpimas.

Dar šį rudenį Belgrade vykusioje Eurolygos konferencijoje Lietuvos čempionai savo nuopelnų lentyną papildė pirmą kartą įsteigtu apdovanojimu už vykdomą „One Team“ veiklą, o dabar kyla į naują misiją ir išsirinkę naujus projekto ambasadorius pratęsė bendradarbiavimą su Kauno apygardos probacijos tarnyba.

Pirmoje sezono pusėje „Žalgirio“ komandos „One Team“ ambasadoriais tapo jau patirties šiose pareigybėse turintis Antanas Kavaliauskas ir komandos naujokas Brandonas Daviesas.

Pastarieji, kartu su projektą kuruojančiais „Žalgirio“ administracijos darbuotojais ir komandos fizinio parengimo treneriu Justinu Grainiu, „Žalgirio“ arenos treniruočių salėje surengė šiltą priėmimą naujiesiems savo auklėtiniams.

Kauno apygardos probacijos tarnybos prižiūrimi jaunuoliai ne tik išgirdo gyvenimiškas žalgiriečių istorijas, asmeninius prisipažinimus, bet ir išbandė savo jėgas krepšinio aikštelėje bei įsiamžino kartu pasidarydami video asmenukę.

Antrą sezoną „One Team“ ambasadoriumi tapęs aukštaūgis A.Kavaliauskas pasakojo apie savo vaikystę, kurioje netrūko nutrūktgalviškų poelgių bei savęs ieškojimo momentų.

„Visada norėjau būti krepšininku, augau vien apie tai galvodamas. Treniruotes lankiau nuo pat mažens, nuo septynerių metų, tačiau buvo toks tarpsnis, kuomet nenorėjau nieko, tik leisti laiką su draugais kieme ir užsiimti nereikšmingais dalykais. Ačiū Dievui, močiutė pastebėjo mano pasikeitimus, nuvarė į treniruotę, grįžau į krepšinį, vėliau išvykau studijuoti į Jungtines Amerikos Valstijas ir viskas pasikeitė tik į gerąją pusę“, – kalbėjo žalgirietis.

Tuo tarpu pirmą kartą tokio pobūdžio susitikime dalyvavęs B.Daviesas atvirai išdėstė savo vaikystės prisiminimus ir tikino turįs kuo pasidalinti su savęs ieškančiais jaunuoliais.

„Šis projektas svarbus ne tik tiems vaikinams, bet ir asmeniškai man pačiam. Manau, jog turiu ką jiems papasakoti, tad džiaugiuosi būdamas viso to dalimi“, – pirmaisiais įspūdžiais dalinosi aukštaūgis.

Nuo šio sezono prie žalgiriečių veiklos „One Team“ projekte prisideda ir socialiai atsakinga įmonė „Ramirent“, šiais metais prisijungusi prie „Žalgirio“ rėmėjų šeimos.

Įmonė kiekvienais metais grupės lygmeniu prisideda prie aplinkosaugos problemų sprendimo ir remia Baltijos Jūros valymą, taip pat –  renkasi socialinę kampaniją, kurioje dėmesį skiria įvairaus likimo vaikams. Naujo rėmėjo prisijungimas prie Kauno „Žalgirio“ projekto leis jo dalyviams pasiūlyti įvairesnių veiklų ir užsiėmimų.

„Ramirent“ yra socialiai atsakinga organizacija, todėl kiekvienais metais aktyviai dalyvauja sporto renginių rėmimuose ar socialiniuose projektuose. Pergalių troškimas sutelkia žmones tikslų siekimui, ypač jei šalia yra siektinas pavyzdys. Manome, kad motyvuoti vaikai – mūsų šalies ateitis. Su džiaugsmu šiais metais prisijungėme prie Eurolygos inciatyvos „One Team“, kurioje dalyvauja mūsų partneris Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas“,  – sakė „Ramirent“ Vilniaus filialo vadovas Eligijus Baikauskas.

Eurolygos inicijuota ir visų Eurolygos bei Europos taurės klubų vykdoma programa teigiamai paveikė jau 14 000 žmonių gyvenimus 40-yje skirtingų šalių. Gruodžio 19-20 dienomis visos Eurolygos rungtynės įgis „One Team“ vardą.

Komentarai