Kauno „Žalgiris“ abipusiu susitarimu išsiskyrė su D.Bostu 48

Kauno „Žalgirio“ komanda atsisveikina su įžaidėju Dee Bostu. Lietuvos čempionai su 28-erių metų amerikiečiu sutartį nutraukė abipusiu susitarimu.

188 cm ūgio krepšininkas turėjo pakeisti sparnus pakėlusį Luką Lekavičių, tačiau šį sezoną kurį laiką gydėsi pėdos traumą, tad Eurolygoje praleido pusę rungtynių ir vis dar yra ieškojimų kelyje.

„Dėkojame D.Bostui už jo pastangas, pademonstruotą ryžtą ir atsidavimą komandai. Šis išsiskyrimas turėtų būti naudingas abiem pusėms: Dee galės persikelti į komandą, kurioje turės daugiau galimybių atsiskleisti, o mes galėsime daugiau žaidybinio laiko suteikti kitiems krepšininkams“, – sakė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Jis pridūrė, kad „Žalgiris“ aktyviai stebi žaidėjų rinką ir neatmeta galimybės, kad komanda papildys naujas žaidėjas. Tuo tarpu savojo šanso ir dar daugiau žaidybinės praktikos turėtų sulaukti trenerio Šarūno Jasikevičiaus pasitikėjimą šį sezoną įgavęs ir geru žaidimu džiuginantis jaunasis Paulius Valinskas.

D.Bostas stipriausiame Senojo žemyno turnyre aikštelėje praleisdavo po kiek daugiau nei 7 minutes, rinkdavo po 2,2 taško ir atlikdavo po 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

Vietinėse pirmenybėse įžaidėjui sekėsi kur kas geriau, čia jis fiksavo 5,5 taškų ir 3,1 rezultatyvaus perdavimo vidurkį.

Komentarai

  1. puikus

    sprendimas nes sitas kasioras buvo pakliuves ne i savo visata

  2. Darius

    Stebuklas įvyko, 1 lavonas važiuoja namo, gal kiti irgi supras, kad vien už suolo trynimą Žalgiryje pinigų nebemokės. Šiaip fantastinė žinia, ledas pajudėjo.

  3. Darius (kitas)

    aciu dievui – kazkas keisis. Motiejunai, jei praziopsisi dar ir Z. Peinari – skaudziai pasigailesi

  4. Karlo

    Sveikintinas sprendimas! Niekada nėra malonu skirtis su žaidėjais, bet tai tikrai tiek klubui tiek Dee bus į naudą.
    Dabar dėl naujo žaidėjo, tai įžaidėjų turime ir taip Micičių, Pangosą ir Valinską. Kam dar ketvirtas? Reikia žaidėjo 2-3 pozicijos. Nes antroj pozicijoj turime megą žvaigžde Milaknį ir 3 pozicijoje Toupane stebuklus išdarinėja, tai tikrai nepamaišytų 2-3 pozicijoje galintis žaisti legionierius. Na arba stiprinti centro poziciją, nes ten irgi totali katastrofa, bet dar kažkaip laikomės su centrais.
    Na, bet Šaras ne kvailas, pats žino ko jam reikia, mes tik galim savo nuomonę pateikt kaip sirgaliai.

  5. Ramunas

    Puikus vadovu sprendimas dabar toupana eile

  6. Ramunas

    Dabar reiketu atakuojanti gineja nes su milakniu bus sunku tokiu pataikimu

  7. Samb

    Sveikinimai Zalgirio vadovams nezaidzia bus kas zais ir kitiems laikas pasitempti

  8. jstl

    lamelo ball :D

  9. Kaunas

    Koks dar Valinskas tik nejuokaukit. Totalus grybas kolkas netempia net LKL lygio. Shu juo komanda losia 4 pries 5

  10. kur

    ta peineri deti zalgiryje? Ar blyn bet ka imam kas bent kiek geresnis o paskui kad ir tvanas? beto gi peineris turi sutarti su kabeliu , galvoji kad jam nemoka pinigu ar kaip?

  11. taigi

    Kalėdinai stebuklai prasidėjo? O jau galvojau Motiejūnas užmigo žiemos miegu :) Šiemet komlektacija kaip čia švelniau pasakius : ne į temą.
    Šiemet iš vis kažkokie nesusipratimai: eurolygos top 8 komanda neturi generalinio rėmėjo . Žiauru.

  12. Justas

    Labai geras sprendimas! Visą laiką palaikiau ir palaikysiu Žalgirį, kad ir kas be nutiktų, bet mano nuomone, kad tiek A.Milaknis, tiek Toupane irgi tikrai nėra tokio lygio žaidėjai kokių reikėtų Žalgiriui, B. Davies arba Kavaliauskas, kažkurio iš jų paslaugų irgi reikėtų atsisakyti, nes turim du pakaitinius centrus, o tikro centro ir nėra šiais metais, rezultatai puikūs komandos(neskaitant vakar dienos pralaimėjimo), bet aš kartais pasvajoju kokie jie puikūs galėtų būti jeigu būtų su komplektacija pasisekę… Jau vidurio sezonas praktiškai, o nei Toupane, nei Milaknis nerodo gero žaidimo. Toupanas atrodo padėjąs ir pasipūtęs. O Milas tai nežinau… Juo taip tiki komandos valdžia ir treneris, bet jis pats nesupranta manau kad su tokiu žaidimu kenkia komandai… Milas Eurolygoje žaidžia po 20 min, tai yra pusę rungtynių ir renka po 4 naudingumo balus! Vakar iš 7 vieną tritaškį pataikė per 27 žaidimo minutes… LKL statistika jo gal ir nieko atrodo, bet kai pasižiūri tik svarbias rungtynes, tai yra L.Ryt, NEP ir LIET, iki šiandien jų buvo 6, tai Milo tritaškių pataikymas 5/25!!! 20% !!! o žaidžia po 23:17 vidutiniškai per rungtynes, naudingumas 4,3… renka tik po 5,8 taško. Visi mato, kad jo gynyba yra kiaura, prieš stipresnį žaidėją jam reikia pagalbos, kas ištampo Žalgirio gynybą, aš suprantu, kad ir jis dėmesio puolime daugiau sulaukia, kas automatiškai ištampo ir priešininkų gynybą, bet snaiperiui per svarbių LKL rungtynių minutę žaidimo pelnyti 0.24 taško, bei per 6 rungtynias pataikyti, pasikartosiu 5 tritaškius iš 25 yra gėda… Yra net protu nesuvokiama statistika… Toupanas, jeigu lyginant tik Eurolygos ir 6 svarbias LKL kovas, pagal statistiką yra naudingesnis ir taiklesnis ir daugiau taškų sumeta per žaidimo minutę, ir praleidžia aikštelėje vos ne 7 minutėmis per rungtynes mažiau, bet jis bent jau ginasi geriau nei Milas… nu nežinau, nesmagu negražiai šnekėti apie daugiametį žalgirieti, bet statistika pati viską pasako…

  13. R

    Puiku. Dabar geriausiai būtų keisti tumpaną , o vėliau ir Milaknį.

  14. visų atsisakykim

    su šituo buvo nepataikyta, bet prisidėjo ir tai, kad ilgai žaisti negalėjo, o nėra tokių komandų, kuriose visi naujai pirkiniai pasitaikytų, bet čia yra tokių, kurie norėtų pusę komandos išvaikyti, nieko tokio, kad su tais nenaudėlio Motiejūnio surinktais nevykėliais esame laimėję daugiau rungtynių, nei pralaimėję Eurolygoje, o už mūsų nugaros – ne vienas kelis kartus didesnį biudžetą turintis klubas?

  15. Mantas

    Gaila, kad ta trauma pamaišė DEE, maniau bus geras boost’as nuo suolo, bet yra kaip yra. Iš tiesų pritarčiau ,kad reiktų SG/PG pozicijos žaidėjo.

  16. To: visų atsisakykim

    Niekas nieko blogo nelinki, vaikyti niekas nenori, bet esmė tame, kad jau laikas keisti kai kuriuos žaidėjus. Džiaugiamės Žalgirio padėtimi eurolygoje, bet komanda stovi ant kelių žaidėjų. O paėmus Milą, eurolygoje turėjo 3 gerus mačus iš 11 ir iš 6 svarbių LKL rungtynių 0, tai žaidėjas kuris gerai sužaidžia 3 mačus iš 17 praleisdamas daugiau nei pusę rungtynių laiko ant parketo, jis tikrai silpnai ginasi ir nepataiko per svarbias rungtynes. Toupanas lygiai taspats 3 iš 17, bet juo nepasitiki treneris, bet bendra statistika šiektiek geriau atrodo už Milo, nustebau bet pažiūrėjus pasirodo tai tiesa… Kavaliauskas 2 iš 6 LKL svarbių mačų gerai sužaidė ir 1 iš 11 Eurolygoje… Kavaliauskas eurolygoje nusiima 2,6 atkovoto kamuolio per rungtynes. Centras nusiima po 2 su puse kamuolio per rungtynes… ir jo geriausias rezultatas 5 kamuoliai. o gynyboje dar geriau, po 1,6 kamuolio nusiima… po kiek daugiau nei pusantro kamuolio. 210cm centras su mase po pusantro kamuolio gynyboje nusiima , kas idomiausia kad jo statistika visose LKL rungtynėse lygiai tokia pati, pusantro kamuolio bendrai per rungtynes… Davies irgi prastai eurolygoje dėl kamuolių kovoje, bet bent jau neblogai vos ne kas antrą mačą sužaidžia, LKL statistika jo yra gera, o ir svarbiuose mačuose iš 6 keturias rungtynes gerai sužaidė, jis būtų nuostabus atsarginis centras ir manau nuo suolo kiltų su didesne energija kai turėtų į ką lygiuotis, bet jis tikrai negali būti pagrindiniu centru tokio kalibro komandoje kaip Žalgiris… Aš sakau pakeitus Milą, Toupaną ir Kavaliauską būtume laimėje daug daugiau, svajotume ne apie kaip išsilaikyti Top 8 o kaip užimti kuo aukštesnę vietą kad parankesnį varžovą gauti ir tikrai rimtai pakovoti dėl vietos tarp 4 geriausių. Šaras sugeba su tokiais buksuojančiais žaidėjais laimėti tiek rungtynių, tai kas būtų jeigu tie 4 labiausiai buksuojantys žaidėjai iš kurių taip daug tikimasi būtų pakeisti geresniais, patikimesniais ar bent jau labiau atsidavusiais ir mažiau klystančiais? Vieną jau paleido, dar 3 liko, na bent jau 2 iš jų tikrai reikėtų pakeisti, velniai nematė, kad ir jaunimu, gaus patirties, ateityje bus geresni Žalgiriečiai, bet šiuo metu mano nuomone tai nėra tikslo tų žaidėjų laikyti, tikrai viską padarė dėl jų ką galėjo.

  17. bostas

    ras savo vieta prancuzijoj, nepergyvenkint. liko dar pora biceliu kurie gauna ~250K o naudos nulis. idomu tik ka turi nusiziureje. lietuviu kaip ir nera, su nbdl irgi jau nerizikuos. negi perpirkines is ulebo

  18. Kad ir iš Uleb

    Aišku neįpirks Žalgiris, bet paimtų tokį kaip D.J. Kennedy iš Uleb`o, gynėjas(SG) 196 ugio, bet po 20 akių meta, po 10 kamuolių nusiima ir po 4 rez.perdavimus atiduoda… Gabe York toks yra snaiperis 24 metų, Uleb po 4 tritaškius 50% taiklumu per rungtynes meta, naudingumas, ~19 balų pastoviai ir tiekpat taškų sumeta… Tų gerų žaidėjų Uleb pilna yra Jordan Morgan, Jarrod Jones, Tashawn Thomas…. 3 pagal naudingumą Uleb žaidėją Rytas jau nupirko iš Neptūno… kodėl mes Arno Butkevičiaus neprisiviliojom pas save?

  19. f

    geriau tikrai koki aukstesni PG-SG paimtu, 192 – 196 ugio,gal net SG-SF, kad is bedos ir uz SF galetu zaist kai tupanas grybauja. tikrai nepamaisytu koks aukstesnis, atletiskas gynejas

  20. Ne ta jaunima renkasi

    Jeigu gerai prisimenat Žalgiris 2013-2014 metų sezoną paskolino Arna Butkeviciu neptunui… bet dabar ne i zalgiri grizo o i ryta pabego, Echodo nereikejo mums irgi… Gudaicio neislaike, nu bet Gudaitis pats klaida padare kad isejo ir sustabde karjeros kilima savo… bet su butkevicium… pasilikom tada vene, Klimaviciu, Kupsa, Lipkeviciu, dimsa ir Vecvagara??? nereikejo mums Arno… dabar Echodo nereikejo. Nezinau kas tuos sprendimus priima, bet gera jaunima paleidzia o amzinai potencialius pasilieka… Paskutini 10 metu paziurim atgal 2009 metais D-Mo Trevizo benetonui atidavem. Gerai kad Kalnieti 2007 pasilikom.

  21. zalgiris

    na geras sprendimas is vadovu o pamainos reikia idomu tokiu laiku ar ka bus imanoma rast aisku tokie kaip nevezis pasvalys randa

  22. zalgiris

    rado nauja kluba dee bostas sukirto rankomis su trasburo sig

  23. ....

    Reikia būtinai gero snaiperio. Įžaidėjų iš bėdos dar turim, bet reikia tokio žaidėjo, kuris bent jau laisvas likęs pataikytų.

  24. kas

    tas butkevicius , suzaide kelis menesius geriau ir pipec pasidare ofigena zvaigzde, nafik jisai zalgiriui reikalingas , tas pats ir su echodu , cia jisai kavaliauskui turi ranka pabuciuot kad leido jam taip suzaisti

  25. zalgiris

    nors zalgiris retenybe kad su zaideju atsisveikintu ar pirktu kita nebent traumos atveju ar eurolygos antram rate

  26. zalgiris

    taiva reikia manau sikart pataikys ant geresnio rinkoje zaideju aisku neperskubant

  27. dee bostas

    aisku ta trauma jam kliude gerai isizaist bulgarijos rinktinei gerai atrode

  28. dee bostas

    gaves trauma praradau forma ant nieko nepykstu aciu zalgiriui komandai ka del manes padare zalgirio sirgaliams

  29. ZENE

    SAIP TAI IR TUPANAS SAVO PINIGU KA GAUNA JIS NEATIDIRBA, MISICIUS TAI DAR PUSE VELNIO REIKE KOKI DAR GERESNI IZAIDEJA AR SNAIPERI NEBLOGA ISIGYTI

  30. Darius

    Tarkime ne visada visi naujokai gali prigyti naujoje komandoje, sutinku. Gerai, bet ka tada kalbeti apie ilameti zalgirieti Milakni, kuris tritaskiys meta mazesniu kaip 20%taiklumu ? Tragedija. Ka pasakyti gero apie Kavaliauska ? Norint ta padaryti, reikia labai lakios fantazijos tureti. 2 sitie nuliniai senbuviai gauna po 1000 euru per diena. Uz ka ? Uz ka alga gauna Tupakas ? Gi isvis skersa dejes. Kam toki bruda laikyti komandoje ? Kas ji gali priversti zaisti ? Visai juk nejuda aiksteleje. Bost aciu dievui atleido, ji pamirskim. Bet su sitais 3 inkarais irgi kazka reikia daryti. Visi minusiniai, per juos jau ta prostitutine menstruacija mus iszagino.

  31. motiejuno ankstesnis interviu buvo

    kaip saras nors pats treneris ne syki netiesiogiai uzsimine kad jo netenkina kai kuriu zalgirieciu zaidimas nei jis pats nei zalgiris neplanuoja pakeitimu komandos sudetyje

  32. tritaskis

    Kas laukia vilciu nepateisinancio a. Toupane’o ?

  33. aciu dievui

    Motiejunas prabudo. ziauriai sunku buvo suprasti, kad Bostas – ne Zalgirio lygio. idomu kiek laiko reiks suprasti, kad ir Tupanas – NKL lygio. kaip ir daviesas, beje

  34. juodas

    Man atrodo, kad be reikalo čia ant Milo varoma. Po prasto starto buvo keletas gerų rungtynių. Reikia pažymėti, kad ir jo žaidimas tampa įvairiapusiškesnis, atsiranda prasiveržimų. Gynyboje taip pat yra žymus progresas. Toupane taip pat turėtų geriau žaisti antroje sezono pusėje, bet Davies turi kažką daryti su atkovotais kamuoliais.

  35. manau

    žiūrovai yra teisūs, nepasisekė komandai su žaidėjų komplektaciją, bet kas bus kai pajaus nuovargį Ulia ir Jankūnas, kas rinks taškus čia klausimėlis

  36. ???

    saras pries sezona stengesi surinkt atletiskesne sudeti, bet dabar lemiamas atakas ant save ima pangosas, kas dazniausiai baigiasi gautais blokais. nera nei vieno indivydualiai kieto. kaip gaila, kad su ponitka nepaejo, ispanijoj puikiai zaidzia

  37. Georgy Chekovski

    Gera zinia. Sekmes Bost.Eurolyga jam biski per aukstai buvo. Gal tarp francu juodziu jis ras save?
    O mums nedelsiant reikia priekine linija stiprint, nes graudu ir daug nervu kainuoja ziuret i dabartiniu centru impotentiskuma.

  38. toupane

    vien del gynybos gerai pasigina gerai priziurejo nico calathesa

  39. buvo problema

    su pao neatkovotai kamuoliais ir dabar su rytu nuo pirmo kelinio kavaliauskas pramiega kamuolius

  40. .

    is pradziu taigi isvis o’nealas turejo but. dabar jazz suoliuka sildo ir po 2 taskus renka,o pas mus butu lyderis buves

  41. basketnews

    diena pakeitusi lkl jegu balansa kas dabar laukia zalgirio lietkabelio neptuno lietuvos ryto klaustukas

  42. basketnews ziniomis

    basketnews.lt ziniomis zalgiris dabar neskubes ieskoti naujo izaidejo taip vasilije micicius vis dar per daug banguoja o valinskas tai pat dar nera uztikrintas sprendimas siai pozicijai taciau zalgiris neturi prabangos skubeti imti bet ka ir vel nudegti tiesiog micicius ir valinskas tures pasitempti

  43. basketnews

    zalgirio neskubejimui itakos gali turet ir slapta viltys del mindaugo kuzminsko kuo ilgiau jis nesudarys kontrakto su nba klubu tuo labiau augs viltys isvysti ji europoje

  44. slash

    Turku gaziantep palieka Mark Lyons visai neblogas zaidejas gal Zalgiriui tiktu

  45. Normantas

    Oficialu pranešama kad LRytas pasirašė sutartį su atletišku fiziškai galingu aukštaūgiu amerikiečiu Josh Owens galinčiu žaisti tiek centro tiek sunkaus krašto pozicijoje, iki šiol žaidėjas žaidė Turkijos lygoje Bursos Tofas komandoje, vizitinė žaidimo kortelė Josho Owenso yra galingi dėjimai po alley up perdavimu, žaidėjas yra atletiškas šoklus fiziškai galingas ir labai mėgstantis dėti su mėsomis krauti iš viršaus per varžova yra video youtube. Pasak LRyto trenerio Rimo Kurtinaičio komandai kaip tik tokio atletiško šoklaus galingo žaidėjo po krepšiu ir trūko, Josh Owens labai sustiprino LRyto priekine linija kuri ir taip po traumos gryžus E.Mockevičiui atrodys įspudingai.

  46. paklydai normante

    ko cia atsibeldei

  47. gerai

    uzruket po pergales , bet ziuresim ka po kabelio snekesit, tiesa dar pamirsai parasyt kad deda nuo centro pro klyna su suktuku

  48. Guce

    Sorry, bet jus(tie kuris apie statistikas kalbat) east bukaprociai, pasakykit tada kiek galima maziausiai naudingumo tasku vienos sekmingos atakos metu geriausiu atveju surinkti? Nesupratai klausimo? Tai apie ka kalbet tada……… O jei supratai tada dalink is zaideju skaiciaus ir kaip tada surinkus 5 ten afigienus ulebo zaidejus I zalgiri klijuosis zaidimas jei kamuolys tik vienas