Kauno „Žalgiris“ pratęsė sutartis su P.Valinsku ir G.Masiuliu 11

Nors dažniausiai nauji kontraktai su krepšininkais yra sudarinėjami tarpsezoniu, Kauno „Žalgirio“ komanda nusprendė nelaukti vasaros ir ilgam laikui pratęsė sutartis su pagrindinėje komandoje įsitvirtinančiais Pauliumi Valinsku ir Gyčiu Masiuliu.

Neseniai 22-ąjį gimtadienį atšventęs P.Valinskas Lietuvos čempionų komandoje rungtyniaus mažiausiai iki 2020-2021 m. sezono pabaigos.

Metais ilgesnė nauja sutartis pasirašyta ir su sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje rungtyniaujančiu G.Masiuliu.

„Tai nebuvo per vieną dieną priimtas greitas sprendimas. Tiek Paulius, tiek Gytis savo žaidimu bei darbu per treniruotes ir po jų įrodinėja, kad su jais galima sieti ateitį. Tai jauni „Žalgirio“ sistemos išugdyti krepšininkai, kuriems reikia ir toliau tobulėti bei pateisinti trenerių pasitikėjimą, o mes jiems pasistengsime suteikti geriausias sąlygas“, – sakė Kauno „Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas.

Tiek atakuojančiu gynėju, tiek įžaidėju galintis rungtyniauti P.Valinskas praėjusiame Eurolygos sezone į aikštę žengė vos 5 kartus, o šiemet ant parketo išbėgo jau visose 12 rungtynių. Vidutiniškai aikštelėje praleisdamas 12 minučių jis renka po 3,6 taško, po 2 atkovotus kamuolius ir po 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe–LKL“) čempionate P.Valinskas vidutiniškai pelno po 5,5 taško ir atkovoja po 2,1 atšokusio kamuolio.

Devyniolikmetis G.Masiulis Eurolygoje kol kas sužaidė tik 13 minučių, bet per jas jau spėjo pelnyti 9 taškus ir atkovoti 3 kamuolius. „Betsafe–LKL“ pirmenybėse jo vidurkiai siekia po 4,6 taško ir po 2,9 atkovoto kamuolio per rungtynes.

Pagal dvigubą licenciją ir Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) galintis rungtyniauti G.Masiulis NKL čempionate turi įspūdingą 18 taškų ir 9,3 atkovotų kamuolių vidurkį.

Komentarai

  1. vadovybe

    tai manau vien jaunimu neapsistosit reikia i su pagrindiniais i prieki tokiu kaip ulanovu ar net panngosu

  2. jstl

    su echodu uztat nepratese. iki siol nesuprantamas sprendimas. vietoj sajaus galetu drasiai dabar but.

  3. jstl

    ir jau numanau kur pus padaryta kita didziule klaida ziurint i ateiti. maciuliui belekokius pinigus mokes nes saviakas. nors jau ne karta metem, kad is tu lietuviu griztanciu uzbaigt karjera daugiau nuostolio nei naudos. visiems yra gerokai permokama, o motyvacijos nulis pas juos.

  4. Zf

    Dabar ulanovas ir pangosas sekantys zaidejai..

  5. jstl

    nu speju ulanovui su pangosu siulo, bet gali but motumo variantas. islaikius ulanova dvigubai dziaugciaus, nes dar sumazetu tikimybe, kad maciulis gris

  6. pratesimai

    speju bus jau po nauju metu ir kuo greiciau tuo geriau

  7. Darius

    Su jaunimu rizika, bet jei paleisi dabar, ateity neislaikysi. Atsimenat buvo toks kroatas nupirktas is Ispanijos Delaš ? Pirktas kaip ziauriai perspektyvus, bet nieko is jo nesigavo. Pinigai i vandeni. Tikesimes, kad su musiskiais taip nenutiks, gal but Masiulis netgi taps antru Jankunu, nors Jankunas Masiulio metu jau kaip reikalas zaide Eurolygoje.

  8. zzzz

    saras is ju padarys doncicius va tada pavarysim

  9. s

    as tai laukiu labai kol pagaliau uzderes koks atletiskas 2-3 numeris, varnas lyg ir turejo tokiu but, sekmes jam, gal prasimus ir gris vel i zalgiri. rytas turi giedraiti ir butkeviciu o mes nieko,

  10. efes

    paskutinem min pralose nevykusiai 81-82 baskonia

  11. eurolyga

    panathinaikos 29-39 milanas