#ŽaliaBalta. Prieš kelionę į Dakaro ralį „Žalgirio“ arenoje svečiavosi patyręs lenktynininkas A.Juknevičius 0

Labiausiai patyręs Dakaro ralio dalyvis iš Lietuvos – Antanas Juknevičius pasisvečiavo Kauno „Žalgirio“ namų rungtynėse Eurolygoje ir prieš mačą tapo „Žalgiris TV“ laidų rubrikos „Žalia Balta“ svečiu.

Praėjusiais metais geriausią Dakaro ralio rezultatą tarp visų Baltijos šalių atstovų pasiekęs lenktynininkas pasakojo paskutinį mėnesį iki ralio gyvenantis laukimo nuotaikomis.

„Su kiekvienais metais to jaudulio vis mažiau. Viską pasiruošiame laiku, netgi stipriai avansu į priekį, tad bemiegių naktų pas mus nėra, o ko neprivalgęs – to neprilaižysi. Sausio 2-ąją skrendame į Peru ir kitą dieną jau būname vietoje bei pasiimame savo transporto priemones“, – dienotvarkės planais dalinosi A.Juknevičius.

Sausio 6-ą dieną Peru sostinėje Limoje startuosiantis Dakaro ralis tęsis iki sausio 19-osios finišo Argentinoje, o šį maratoną A.Juknevičiaus vedama Lietuvos komanda bandys įveikti išlaikiusi pastarųjų metų pagrindą.

„Mūsų komandoje pasikeitimų praktiškai nebuvo – ta pati komanda, tie patys žmonės, jau trečius metus ir tas pats automobilis. Vienintelis pasikeitimas, kad atsinaujinome palaikymo sunkvežimį, su kuriuo viskas bus žymiai patogiau“, – kalbėjo dykumų ralio lenktynininkas.

„Žalia Balta“ laidos svečias teigė esantis užsikrėtęs krepšinio virusu ir jaučiantis ypatingus sentimentus žalgiriečiams.

„Esu didelis krepšinio gerbėjas, kaip ir būdinga lietuviui, esu vadinamosios antrosios religijos atstovas. Palaikau visas Lietuvos komandas, o „Žalgiriui“ jaučiu ypatingus sentimentus. Užaugau su šia komanda, pamenu legendines dvikovas su CSKA, kaip būdamas dar visiškai vaikas stebėdavau krepšinį ir palaikydavau kauniečius. „Žalgiris“ – visos Lietuvos komanda, suteikianti geras emocijas“, – pasakojo A.Juknevičius.

Pašnekovas taip pat kalbėjo apie Lietuvos krepšinio atgarsius įvairiuose pasaulio kampeliuose, sulygino lenktynininko-krepšininko bei krepšinio trenerio-lenktynių šturmano darbo specifikas.

Komentarai