G.Masiulis ir B.Udrihas vedė „Žalgirį“ į pergalę prieš „Nevėžį“ (VIDEO) 15

Pirmosios „Betsafe–LKL“ rungtynės 2018-aisias metais Kauno „Žalgirio“ arenoje pažymėtos solidžiu Beno Udriho debiutu, 19-mečio Gyčio Masiulio karjeros rungtynėmis bei lengva žalgiriečių pergale 94:68 (23:15, 23:22, 26:10, 22:21) prieš Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkus.

Pirmosios trys rungtynių minutės prabėgo itin nerezultatyviai, tad švieslentėje degė kuklūs dvejetai – 2:2. Svečiams iššovus iš tolimos distancijos (2:5), 26-ąjį gimtadienį švenčiantis Edgaras Ulanovas sumetė baudas, o aktyvų pasirodymą puolime demonstravo varžovų gynybą vis taranavęs jaunasis žalgirietis Gytis Masiulis – 8:5. Dar vieną pražangą išprovokavęs G.Masiulis stojo mesti dešimtosios savo baudos, aplodismentais į aikštelę palydėtas Beno Udrihas ne tik taikliai metė iš vidutinio nuotolio, bet ir dukart puikiai asistavo pranašumą iki 15:11 didinusiam Antanui Kavaliauskui. Pastebimai į komandos žaidimą įsiliejęs B.Udrihas drąsiai skraidino du tritaškius bei, tapęs tikru „Žalgirio“ lyderiu, leido kėlinį užbaigti pirmaujant jau 23:15.

Antrajame kėlinyje žalgiriečiai nesulaukė didesnio pasipriešinimo baudos aikštelėje: keturis taškus paeiliui rinko A.Kavaliauskas, darbo po krepšiu ėmėsi nesportinę pražangą provokavęs Aaronas White‘as ir Kevino Pangoso perdavimą dėjimu įtvirtinęs Brandonas Daviesas – 31:19. Po vangios pradžios susirinkę žiūrovai išvydo tikrą dėjimų fiestą, kuomet kamuolį perėmęs Paulius Valinskas greitojo išpuolio smaigalyje pastebėjo B.Daviesą, o K.Pangosas su A.White‘u sužaidė „žemė-oras“ bei didino atstumą iki 35:22. Netrukus A.White’ui kamuolį pakabino ir B.Daviesas, iki tol komandos draugus perdavimais maitinę pasižymėjo K.Pangosas bei P.Valinskas, kamuolį puolime ėmė G.Masiulis – 43:28. Šeimininkų puolimui užsikirtus pranašumas tirpo iki 43:37, kol po ilgos tylos ledus pralaužė dviem taškais su pražanga pirmą rungtynių pusę uždaręs Artūras Milaknis – 46:37.

Trečiasis kėlinys startavo keturiais Vasilijie Micičiaus taškais, geležine Lietuvos čempionų gynyba, tolimu P.Valinsko šūviu bei A.Kavaliausko perdavimu G.Masiuliui – 55:39. Savo universalumą rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas G.Masiulis pademonstravo pataikydamas tritaškį iš dešiniojo krašto, iš kurio čia pat tolimu metimu naują rekordinės persvaros ribą brėžė A.Milaknis – 63:42. Po varžovų sušauktos minutės pertraukėlės tritaškių seriją tęsė aikštelėn grįžęs B.Udrihas, nesustabdoma jėga arčiau krepšio tapo paskutinį žodį 26:10 laimėtame ketvirtyje taręs A.White‘as – 72:47.

Paskutinę rungtynių atkarpą nesustabdomais reidais pradėjo Axelis Toupane ir B.Udrihas, uraganinio puolimo metu P.Valinskas nepagailėjo perdavimo kamuolį iš viršaus sugrūdusiam G.Masiuliui – 78:51. Ketvirčiui įpusėjus svečių gynybą pralaužė paskutinis taškų nepelnęs žalgirietis Martynas Sajus, tritaškį iš krašto realizavo A.Toupane, o atstumą iki 85:57 didino metimu iš vidutinio nuotolio pasižymėjęs P.Valinskas. Mačo pabaigoje formalumus sutvarkė atakoms sėkmingai dirigavęs B.Udrihas bei karjeros rungtynes „Žalgirio“ pagrindinėje komandoje sužaidęs 19-metis G.Masiulis – 94:68.

„Žalgiris“: G.Masiulis 19 (5/7 dvit., 11 atk. kam., 4 rez. perd.), B.Udrihas 18 (4/5 trit., 7 rez. perd.), A.Toupane 10, A.White‘as 10, A.Kavaliauskas 10, P.Valinskas 7, A.Milaknis 6 (2 per. kam.), B.Daviesas 4, V.Micičius 4, K.Pangosas 2 (7 rez. perd.), M.Sajus 2, E.Ulanovas 2.

„Nevėžis“: V.Koreniukas 20 (9/11 dvit., 9 atk. kam.), G.Maldūnas 11 (6 atk. kam.), J.Woodardas 9.

Komentarai

  1. sausio 7

    Sveikinam ulanova su gimtadieniu

  2. zalgiris

    Siendien duotu benui udric daugiau zaist proga pajaust daugiau zaidimo paciam isijaust sistemoje

  3. Hyper

    Ulia maciau slubavo Belgrade gale maco, ar tik nebus atsinaujinus jam tr. Jankis panasiai. Tikiuosi, kad Ule su Jankiu tures laisva diena siandien, o Beno zais daug, taip pat jaunimas

  4. kodėl nerodo per TV?

    na, kas atsitiko, kad Žalgirio rungtynių iš Kauno netransliuoja per TV? Ar tai kažkoks kerštas? Ar kokios tai didelės jėgos draudžia?

  5. nerodo

    Na lkl parinko idomesni deserta aukstaityjos derbi pasvalys juventus o zalgiris mano ir taip lengvai susitvarkys

  6. saras atsizvelgs

    Bent jau jankunui duos polsio

  7. justas

    Su pergola visus Zalgirio fanus.Gal kas nors zinkt ar neplanuoja zaligris pasistiprint vidurio puoleju???Labai reikia.

  8. ,

    beno puikiai isiliejo i zaidima. tikslus,greiti perdavimai,puikiai randa laisvus,zaidzia 2×2,ir siaip valdo komanda. o dar is toli pataiko kol kas puikiai. gal tik klaidos kazkiek akis bado,ir aisku ginyba. bet siaip solidu. matosi kad aukstos klases zaidejas

  9. zalgiris

    tikrai optimistiskai nuteikia beno udric va to jam reikejo pajaust kuo daugiau zaidimo

  10. beno

    turi gera rankele kaip NBA ziuredavau tai retai mesdavo tritaskius daugiau dvitaskius

  11. saras apie udriha

    matome kad jis patyres kad viska mato kad gali priimti sprendimus klausimas kiek greitai ieis i kondicija ir prades zaisti su aukstesniu tempu gavome tai ko is jo ir tikejomes

  12. zalgiris

    Daug kam reikia sako centro nemanau kad klubas mato beda del centro nors ir matyt pries pajegesnius sunkiau ir kamuoliu nenuimam

  13. zaliai balta

    dabar vel reiketu 5 pergales is eiles paimt

  14. zalgiris pirmyn

    greiciau kolkas bent jau 3 unicaja bamberga valencia po valencia isvyka panathinaikos sunkesne uzduotis

  15. udricho

    reikes taip pat gero iejimo su unicaja su didele patirtym galbut kaip x faktorium