E.Ulanovas: „Smagu, kad toks momentas buvo lemiamas“ (VIDEO) 1

Tomas Vanagas, „BasketNews.lt“

Lemiamos rungtynių atakos metu Malagos „Unicaja“ gynėją Ray McCallumą bloku sustabdęs Edgaras Ulanovas antrąsyk šį sezoną nuskausmino Ispanijos klubą. Pirmose tarpusavio rungtynėse Kauno „Žalgirio“ pergalę lėmęs epizodu puolime, šį kartą jis beveik 15,4 tūkst. sirgalių armiją ant kojų pakėlė sėkmingu žaidimu gynyboje.

„Pavyko. Arba įmeta, arba neįmeta. Žinote, epizodas pabaigoje… Nežinai, kaip bus. Gerai, kad taip pasibaigė. Nenoriu išskirti epizodo, noriu tiesiog pasidžiaugti, kad perlaužėme tas rungtynes, nes pradžioje buvo blogai“, – po 79:77 laimėto mūšio kalbėjo E.Ulanovas.

Pirmoje mačo pusėje atsilikinėję dviženkle persvara, žalgiriečiai į mūšį pakilo po ilgosios pertraukos, o po vienintelio E.Ulanovo tritaškio bei Pauliaus Jankūno dėjimo greitoje atakoje „Žalgiris“ ketvirtajame kėlinyje perėmė iniciatyvą į savo rankas ir jos iš savo rankų nebeišleido.

„Mes dar nesuprantame, kad prasidėjus antrajam ratui mes būsime patrauklus grobis, – šypsodamasis sakė E.Ulanovas. – Iš tų aukštesnių komandų esame ta, kuriai galima įkąsti. Visi varžovai, su kuriais mes susitiksime, tikrai norės mus nugalėti ir patekti į mūsų vietą, kur dabar esame. Mums reikia daug geriau žaisti, tobulinti žaidimą, nepaisant to, kad pirmąją sezono pusę sužaidėme neblogai, ir reikia nesustoti.

Antroje rungtynių pusėje pradėjome žaisti agresyviai gynyboje, laikytis plano, nes pirmoje pusėje neišėjo. Tas lėmė, jog pavyko perlaužti rungtynes. Gerai, kad šiandien jas perlaužėme, bet tikrai nebūna lengva, kai tu prastai žaidi.“

Nepaisant sėkmingų epizodų, E.Ulanovui teko išklausyti ir karčių Š.Jasikevičiaus žodžių, kuris savo auklėtinį plakė, kada aukštaūgis vieną iš atakų užbaigė dviem taškais su varžovo pražanga.

„Visi matėme, kaip pradėjome rungtynes ir per ilgąją pertrauką treneris kalbėjo, kad laiko yra, mums reikia persijungti į agresyvesnį režimą. Nežinau, aš įpratęs, stengiuosi nekreipti dėmesio, jeigu nepasiseka pirmoje pusėje. Žinau, kad laiko dar yra ir kad gal ateis momentas, kada pavyks pagelbėti daugiau“, – sakė vienas „Žalgirio“ vedlių.

Komentarai

  1. kaunas

    ulanovas jega