A.Toupane išplėšė „Žalgiriui“ pergalę Utenoje 12

Prieš dvigubą rungtynių porciją Eurolygoje Lietuvos čempionai apturėjo rimtą išbandymą Utenoje, kur 19-ajame „Betsafe–LKL“ ture tik po pergalingo Axelio Toupane dvitaškio 81:79 (25:20, 21:15, 15:22, 20:22) palaužė vietos „Juventus“ krepšininkus.

Pirmąją „Žalgirio“ ataką gražiu dvitaškiu užbaigė jaunasis Gytis Masiulis, kurį kamuolys pasiekė po puikių Beno Udriho bei Antano Kavaliausko prisilietimų – 2:0. Nerezultatyvią mačo pradžią judinti ėmėsi iš tolėliau šaudęs B.Udrihas (6:2), tačiau savąjį žaidimą atrado ir į priekį 6:7 išsiveržė uteniškiai. Gerai gynyboje atstovėjęs Artūras Milaknis čia pat pasižymėjo jau ir kitoje aikštės pusėje, meistriškai kamuolį valdęs B.Udrihas nėrė varžovų krepšio link, o 12:9 pirmauti svečiams leido A.Kavaliauskas. Po vangios pradžios puolime Lietuvos čempionų taškų mašiną tritaškiais užkūrė B.Udrihas, A.Milaknis ir Axelis Toupane, dvitaškiu po Vasilije Micičiaus savalaikio perdavimo 25:20 laimėtą kėlinį uždarė Brandonas Daviesas.

Antrasis kėlinys prasidėjo V.Micičiaus ir B.Davieso tandemo bei Pauliaus Valinsko sėkmingu įsiliejimu į žaidimą, kuris buvo vainikuotas penkiais taškais ir iki 32:23 atstumą didinusiu tolimu šūviu. Keletą kartų nespėjus išsirikiuoti gynyboje, pranašumas staigiai ištirpo, tad nieko nelaukus pasitarimą sušaukė Šarūnas Jasikevičius (32:28). Iškart po jo tritaškius suleido A.Milaknis, greitojo išpuolio smaigalyje atsidūrė P.Valinskas, netrukus iš vidutinio nuotolio pasižymėjo ir B.Udrihas, o keturias baudas sumetęs dviženklį pranašumą prieš antrą rungtynių pusę atkūrė A.Toupane – 46:35.

Po didžiosios pertraukos nuostabią atkarpą varžovų komandoje sužaidė Mindaugas Kupšas, kuris vos per dvi minutes vienas pats sumažino deficitą iki 46:42. Lietuvos čempionų bėdos tuo nesibaigė ir po klaidų lygioje vietoje švieslentėje jau degė lygus rezultatas – 46:46. Svečių tylą tolimu dvitaškiu iš krašto nutraukė pagal derinį metimui išvestas A.Milaknis, tarsi ant lėkštutės perdavimą A.Kavaliauskui atliko B.Udrihas, o perėmus kamuolį svarstykles „Žalgirio“ pusėn grąžino A.Toupane – 52:49. Dar vieną greitą išpuolį taškais po A.Toupane aštraus perdavimo užbaigė A.Kavaliauskas (54:49), tačiau rungtynės vėl prasidėjo nuo nulio – 54:54. Ketvirčio pabaigoje ledus pralaužė Edgaras Ulanovas, tritaškį įsmeigė Kevinas Pangosas, tad prieš lemiamą rungtynių atkarpą kauniečiai pirmavo 61:57.

Ketvirtasis kėlinys ir vėl geriau prasidėjo rezultatą išlyginusiems uteniškiams – 61:61. Tuomet darbo ėmėsi šešis taškus susirinkęs K.Pangosas, antruosius šansus išnaudojo B.Daviesas, progą susikūrė V.Micičius, bet tolimų Larono Dendy šūvių dėka rungtynės toliau vyko taškas į tašką – 74:74. Svarbiu metu šaltakraujiškai baudas sumetė E.Ulanovas, o prasidėjus prieš paskutinei minutei iš viršaus kamuolį sugrūdo pranašumą iki 78:74 didinęs Aaronas White‘as. Atstumui sumenkus iki 78:77 vieną baudą iš dviejų realizavo A.White‘as (79:77), tačiau neapgynus savojo krepšio pakvipo pratęsimu – 79:79. Tiesa, likusių 7 sekundžių pakako A.Toupane, kuris gerą K.Pangoso rezultatyvų perdavimą pavertė taikliu metimu iš vidutinio nuotolio ir atnešė Lietuvos čempionams sunkią pergalę Utenoje rezultatu 81:79.

„Žalgiris“: A.Milaknis 13 (3/5 trit.), A.Toupane 12 (3 per. kam.), B.Udrihas 11 (2 per. kam.), K.Pangosas 9 (2 per. kam.), B.Daviesas 8, A.Kavaliauskas 7 (7 atk. kam.), P.Valinskas 7, E.Ulanovas 6, A.White’as 4 (5 atk. kam.), G.Masiulis 2, V.Micičius 2 (4 rez. perd.), M.Sajus 0.

„Juventus“: L.Dendy 21 (4/4 trit., 3 blk.), A.Irelandas 15 (7 rez. perd., 2 per. kam.), K.Guščikas 11 (3/5 trit.), M.Kupšas 11 (2 per. kam.).

Komentarai

  1. zalgiris

    Na ka ir si vakara reikes luptis varkti del pergales kaip ir praita karta pagrindiniams iki galo utenoi nelengva o ryt isvyksta

  2. Oi

    O tai delfi irgi nerodo???

  3. Fanas

    Niekaip nesuprantu, ką valdžia pamatė tame Valinkse ir Sajuje ? Pastarasis apskritai nesupranta, kur jis randasi ir kas vyksta aplinkui. Jei kažkokioj pradinukų lygoj kažką rodė, tai dar nereiškia, kad gali žaisti ir su vyrais. Absoliutus medis tik kad su kojomis. O Valinsks ir toliau dūrą stumdo, toks įspūdis kad kai pasirašė naują sutartį, pas chebrantą apskritai smegenys susisuko. Gerai, kad tokio priedurnio neleidžio su Unicaja, tai tikrai būtų viską sušikęs. Kamuolį pasogaus, nu tai beveik garantija, kad jo iki galo nepaleis. Tūpi sprendimai aikštėj, kaip gynėjo visiškas negebėjimas kontroliuoti ir organizuoti zaidimą, dar ir klišarankis (metimai „per babūnę“ nesiskaito). Ir 2 tokie inkarai ir kas baisiausia, lietuviai, yra komandoje ir neaišku, ką jie apskritai jje veikia. Jei būtų kaip varliavalgis (su kuriuo, mano galva, jau seniai reikėjo nutraukti sutartį, nu netempia jis Žalgirio lygio nors tu ką), dar galima būtų suprasti, kad atvarė čia babkių pasiimti ir gerai praleisti laiką. Bet kad lietuviai taip šūdą maltų ir dar visos Lietuvoa komandoje – vadovybei už tokį pasirinkimą mažų mažiausiai turėtų būti gėda. Kaip kažkada sakiau, jau geriau vietoj Valinsko leistų Arlauską, iš to bent nauda yra, o vietoj Sajaus, jei jau nieko nežiūrės į centrų poziciją, tegu geriau Masiulis laksto, nors ir ne centras, bet vis geriau nei šis medis iš kaimo. Motiejūnui reikėtų labai susimastyti, kaip ir kuom tokius inkarus pakeisti gerokai naudingesniais žaidėjais.

  4. f

    nu pagaliau tupanas atsizymejo, gal jau sulauksim geresniu jo pasirodymu

  5. klausimas vienas

    kiek Zalgiri temps Pangosas…

  6. saras

    zalgirio trijulei pylos daves saras jie nusileido ir agresyvumu ir noru laimeti

  7. urbonas

    ir palaiko zalgiri nuogastavo jog isvargyno zalgiriecius pries artejancias eurolygos kovas urbonas saras is pangoso isaugyno monstra galinti praverti nba duris

  8. kai

    valinskas sumete trajakus su cska tai dauguma reket kad mazai duoda zaisti , bet jau tada sakiau kad jo lygis dar kol kas tik LKL lenteles galo komandos , sajus Lenkijoje turejo gera sezona, dabar nukrito i savo lygi kai zaide pries du metus , na o tupanas dar prasilauz , gal but ant LKL finalu , o eurolygoj tik kitais metais, jei laikys ji dar, del Arlausko tai tikrai nesutinku , nes jisai dubleriuose net ne lyderis

  9. za toupane

    na del toupane nezinau svarstytinas variantas ar ji pasilyks dar kitam sezonui aisku jei dar prasilauz eurolygoi kaip ir nesublizga saras jei kas mato kad kazkur kazko nepadaro pirmam kelini sodyna visam laikui

  10. zzzz

    saras viska sutvarkys nepergyvenkit saras jega

  11. Senis

    Islindo merga vardu Inga ir isreiske savo kaimietiska isminti. Tu bent krepsini supranti ar tik esi girdejusi, kad yra tokia sporto saka ? Kadangi pavardes sutampa, tai speju, tas begalvis Paulius yra taviske atzala ? Jei taip, tada galima suprasti – obuolys nuo obels… :-)

    To KAI:
    Man Toupanas yra toks siauciantis zaidejas, jam reikia apynasrio, kurio kol kas Sarui nepavyksta uzdeti. Siaip jis nera blogas, bet aikstej reikia galvoti, o pas prancuza to kazkaip truksta. Duomenis turi gerus, jaunas ir soklus, su laiku ar kitam sezone gal ir bus is jo nauda, bet ta nauda reikalinga cia ir dabar, todel noretusi labiau ramesnio ir uztikrintesnio prancuzo zaidimo. Del Arlausko nieko negaliu pasakyti, kelis kartus maciau zaidime, tai man visai padoriai vaikis atrode, bet jei reiketu rinktis tarp Valinsko ir Arlausko – rinkciaus Arlauska, pas ji matau daugiau potencialo nei pas ta begalvi Valinska.

    Peace :-)

  12. legionieriai

    na bus idomu sezono pabaigoje ar prates sutartis toliau su vasilly miciciumi toupane brendon davies kai turi 1+1 aisku turi ir white bet su juo bus ramu tikrai pateisina gera sezona