Rezultatyviose rungtynėse žalgiriečiai krito Bamberge 42

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai dvigubų rungtynių savaitę Eurolygoje pradėjo rezultatyviu, tačiau pralaimėjimu pasibaigusiu aštuonioliktojo turo maču Vokietijoje prieš Bambergo „Brose“ komandą – 86:93 (23:21, 21:16, 17:27, 25:29).

Į rungtynių pradžioje įkritusį Vokietijos čempionų tolimą šūvį dvitaškiu netrukus atsakė Brandonas Daviesas ir į greitąjį puolimą provokuodamas pražangą nuskuodęs Axelis Toupane – 4:3. Kevino Pangoso perdavimus išnaudojo dar kartą pasižymėję B.Daviesas ir A.Toupane, o čia pat sau progas susikūrė žalgiriečius 12:10 į priekį išvedę Paulius Jankūnas bei K.Pangosas. Tiesa, ketvirčiui įpusėjus varžovai sužaidė geresnę atkarpą ir pavojingai atsiplėšė iki 12:18. Savo atsakymą čia pat pateikė kauniečiai, kuomet tritaškiu pasirodymą pradėjo Vasilije Micičius, keturis taškus rinko svarstykles į svečių pusę grąžinęs Aaronas White‘as – 19:18. Sudėtingą metimą tiksint paskutinėms atakos sekundėms įskraidino V.Micičius, pro kairę pusę gražų reidą atliko Beno Udrihas, tad pirmąją rungtynių atkarpą „Žalgiris“ laimėjo rezultatu 23:21.

Jei per pirmas keturias minutes svečiams varžovų gynybą tesugebėjo pralaužti V.Micičius (26:28), tai vėliau Lietuvos čempionų taškų mašiną tolimomis bombomis per keletą atakų užkūrė Artūras Milaknis – 34:31. Žaidimo skonį pajutęs ir idealaus perdavimo iš K.Pangoso sulaukęs A.Milaknis smeigė dar vieną tritaškį, tačiau artėjant didžiajai pertraukai komandos vis dar žengė koja kojon – 37:37. Po Šarūno Jasikevičiaus minutės pertraukėlės lyderio vaidmens ėmėsi puikiai Antaną Kavaliauską arčiau krepšio atradęs K.Pangosas, tad staigiai atsakomąjį pasitarimą sušaukė Bambergo trenerių štabas – 41:37. Kietos pražangos nesustabdytas pasižymėjo A.White‘as ir, po galingo spurto kėlinio pabaigoje, kauniečiai į rūbinę nusinešė iki 44:37 išaugusį pranašumą.

Trečiasis kėlinys startavo abiejų komandų tritaškiais, kurį „Žalgiriui“ realizavo A.Milaknis – 47:40 Meistriškai baudos aikštelėje sužaidė B.Daviesas, iš tolėliau iššovė komandos kapitonas P.Jankūnas, tačiau puolime vis laisviau taškus rinkę šeimininkai artėjo iki 51:49. Nedovanotina varžovų gynybos klaida pasinaudojo jau penktą tritaškį įsūdęs A.Milaknis, čia pat Artūras asistavo efektingą skrydį atlikusiam A.White‘ui (56:51), bet Nikos Zisio šou po didžiosios pertraukos atstatė pusiausvyrą – 56:56. Rungtynėms išsilyginus apie save priminė tolimą bombą per rankas smeigęs K.Pangosas, nuo taškų bloku gelbėjo A.Kavaliauskas, tačiau priekyje 59:64 jau buvo „Brose“ krepšininkai. Įsiutęs Š.Jasikevičius naudojo dar vieną minutės pertraukėlę, po kurios krepšį metimu iš vidutinio nuotolio patikrino situaciją kiek švelninęs V.Micičius – 61:64.

Lemiamo ketvirčio pradžioje Lietuvos čempionams persvarą grąžino antrą progą išnaudojęs B.Daviesas bei fantastiškai iš viršaus K.Pangoso atsiųstą kamuolį sugrūdęs A.White‘as – 65:64. Visgi, ilgai džiūgauti kauniečiai negalėjo ir šeimininkai greitai atstatė prarastas pozicijas (65:69). Nors baudas sumetė B.Daviesas, žalgiriečių puolimas vis dažniau strigo, vos tik grįžęs į aikštelę penktą pražangą užsidirbo P.Jankūnas, o varžovai įgijo rekordinę persvarą – 67:74. Gaivinti žaidimą ėmėsi šeštą tolimą bombą smeigęs A.Milaknis, šešis taškus paeiliui rinkosi atstumą iki 76:79 išdeginęs A.White‘as. Skrajojantis A.White‘as tęsė dominavimą po krepšiais, baudų stojo mesti V.Micičius, tačiau „Brose“ komanda jautėsi nepajudinama (82:85). Prasidėjus jau paskutinei minutei žalgiriečiai apmaudžiai neatsikovojo kamuolio gynyboje, po pakartotino bandymo gavo skaudų dūrį ir atsidūrė ant bedugnės krašto – 82:87. Atiduoti pergalės be kovos nesiruošė dar vieną dėjimą atlikęs A.White‘as ir greitą išpuolį vienas pats surengęs K.Pangosas – 89:86. Visgi, lemiamu metu varžovai atlaikė žalgiriečių spaudimą ir privertė svečius kapituliuoti rezultatu 86:93.

„Žalgiris“: A.White‘as 23 (8/12 dvit., 8 atk. kam.), A.Milaknis 18 (6/9 trit.), V.Micičius 12, B.Daviesas 10, K.Pangosas 9 (10 rez. perd.), A.Toupane 4, P.Jankūnas 4, B.Udrihas 2, A.Kavaliauskas 2, E.Ulanovas 2 (4 rez. perd., 2 per. kam.), M.Sajus 0.

„Brose“: A.Rubitas 22 (8/11 dvit., 7 atk. kam.), D.Hackettas 16, D.Musli 14 (6/9 dvit., 6 atk. kam.).

Komentarai

  1. Darius

    Manau, kad bus labai sunkios rungtynės, o į turnyrinę lentelę žiūrėti reikia mažiausiai. Vokietijos komanda labai patyrusi, žaidžia gerą krepšinį, tik centrų pozicijoje yra silpnoki, beje, kaip ir mes. Dabar dėl kitko. Praeitose rungtynėse Žalgiris po krepšiu pasisodino keletą klounų su Ball pavardėmis, aš neįsivaizduoju, kad iki tokio lygio kristų save gerbianti komanda, pvz Olimpiakos, Maccabi, Fenerbache ar Real. O pas mus prašau, merai su šakočiais krepšinio minedus sutiko, pranešėjas visai arenai kaip didžiausias žvaigždes pristatė. Vis dėlto kokie mes esame gūdūs kaimai, kaip kokia Papua Naujoji Gvinėja. Atvažiavo kažkoks malikas liežuviu, atsivežė 2 savo atžalas, kurie yra Žalgirio dublerių lygio ir nesužaloti intelekto gyventojai pasijautė laimingi kaip kažkada indėnai, kuriems Kolumbas iškišo stiklo šukes mainais į auksą. Su tuo juos ir sveikinu kaip ir šį portalą, kuris neatsispyrė bolomanijai ir „garbingiems“ svečiams net naujieną skyrė. Bravo. Nors visa protinga Amerika iš šitų veikėjų leipsta iš juoko.

  2. dar

    juokingiau kai savo laidose kalbina kazkokias niekam nezinomas grazuoles ir grazuolius ir itraukia mus visus i tustybes sou, na turi tie sviediniai 3 mln sekeju socialkej, o kiek is ju juokiasi ir tyciojasi niekas nesuskaiciavot?

  3. Komentatorius

    Pritariu Dariui ir „dar“. Keistai atrodo, kai Ballams skiria kelias naujienas, įskaitant TimeOut laidą. Arba pakviečia Stonkuvienę papasakoti apie tai, kaip ji stebi krepšinį… Reikia arba elitinius sportininkus kalbinti arba bent jau gerbiamas asmenybes, nes tos jūsų žvaigždės yra bulvarinių skaitalų lygio ir su tokiu pornografiniu turiniu tik gadinat įspūdingą Žalgirio kuriamą atmosferą.

  4. zalgiris

    per kur ziurit varzybas?

  5. f

    nieko nera is to udriho, maudo kaip ji vaika varzovai, pats klysta pastoviai ir meto nesamones. ir dar kas blogiausia kad pangosas kazkoks nusedes per ji

  6. tenka pripazinti

    kad siemet Zalgiris zaidzia be vidurio puoleju. Ir udrih, tiesa sakant – nekazkas

  7. geras :)

    paziurekit euroleague.com statistika – Pangos atkovojo tiek pat kamuoliu, kiek davies ir Kavaliauskas kartu sudejus ;) :) :). jau cia turi sureaguoti Motiejunas ir Saras – taip be vidurio puolejo zaisti EL – negalima.

  8. f

    sutapimas ar ne, bet komanda pasikeite blogyn po udriho atejimo. dabar jau pralaimim brose ir zvezdai,tai kas bus su komandom esanciom auksciau ar salia musu..

  9. butent

    Udrihas – visai nieko doro. visgi NBA – tai ne Europos krepsinis. prasove Motiejunas. jau Birutis geriau butu buves vietoje musu aukstuju nevykeliu

  10. Nunu

    Vapse tragedija.

  11. Nemo

    Po didelio pakilimo seka didelis nuosmukis, tik pačios stipriausios komandos pasaulyje žaidžia be didelių bangų. Tiesiog reikia išlaikyti šaltą protą tiek komandai, tiek sirgaliams ir nepulti varyti ant žaidėjų, nes naudos iš to tai tikrai nebus jokios, galime tik toliau palaikyti. Man tik dėl vieno dalyko pikta – kad komanda kuri realiai kovoja dėl TOP8 ir turinti silpniausią priekinę liniją visoje Eurolygoje, nusprendžia pasistiprinti įžaidėju, nors po Bost išvykimo būtent ir sekė 5 pergalės iš eilės ir nors turbūt tai tik sutapimas, bet visos komandos problemos prasidėjo Belgrade, kur debiutavo Udrihas. Ir gaila pripažinti bet Šaras ne tik gerokai pralošė prieš vaiką Alimpijevičių, bet dabar buvo patvarkytas ir asistento. O ir kitos varžybos su puikiai dabar žaidžiančia Valencia. Iš esmės manau varžybose su Valencia ir pamatysim ar ši komanda dar kovos dėl TOP8, taigi visi į Žalgirio areną palaikyti komandos!! P.s. o visi kurie visgi labai varys ant komandos, tai turėkit omenyje, kad perdaug pripratot prie pergalių :) čia ne Warriors, o Žalgiris kurie nepaisant gero pirmo rato, visgi turi begalę problemų komandoje ir treneris nėra jau toks nedarantis klaidų, o vis dar besimokantis treneris.

  12. Darius

    Visu rungtyniu metu Vokietijos komanda demonstravo didesni nora laimeti, Žalgiris uzsikurdavo tik laikas nuo laiko. Neziurejes i statistika , nes to siandien nereikia, sakau – truko nusiteikimo. Mus aplose noru ir uzsidegimu laimeti. Musu kapitonas si vakara pirmas nuejo i dugna, todel gaila keleto nepasidavusiu zalgirieciu.
    Del Jaskos. Varzovai zaide be trenerio, bet mus suvalge kaip manu kose. Pvz taskus rinko per Udriha, nesant centru aiksteleje Muslis dare ka norejo, Bambergo vyrai isbaudavo Jankuna, sumete laisvus tritaskius ir tt tt. O ka Jaska ? Jis po 5 min pirmame kelinyje susodino visa startini penketa, nors pvz Tupanas tas pirmas minutes zaide puikiai. Taciau ji po pataikytu metimu ir sekmingos gynybos kaip pasodino, tai 20 min zmogus sedejo, kol buvo prisimintas. Uztat Saju bande. Jega. Sajus yra pergaliu garantas, zinokit. Ir kaip visad rungtyniu pabaiga zaidem isvis be centru, nes ju neturim.

  13. ketvirtadieni butina pergale

    per 12 likusiu rungtyniu reikia iskovot bent 6 pergales (arba 7 jei galvojam apie aukstesne vieta nei 8-ta ar 7-ta). Butina nugaleti: 1) valencia namie 2) khimki / maccabi namie (bent viena is situ) 3) efes isvykoj 4) barca namie 5) milana namie 6) fenerbahce namie / baskonia isvykoj (bent viena). likusios keturios rungtynes – pao,real,oly isvykoj ir cska namie, kuriose sansu praktiskai nera

  14. Pangos

    Neturime centro Barzda tik iš Bėdos,Sajus per lėtas nekordinuoti judesiai nemanau kad iš jo bus geras krepšininkas ,o juodis tai supjovė gryba nepataikė 100 procentinių metimų ,klydo,reikia naujo gero centro o ne Kžkokius udrichus su šuns šukuosena pirkt kurie nepataiko

  15. jons

    zalgiriui reikia normalaus vidurio puolejo

  16. .....

    Nusivyliau mūsų treneriu, kuris jau kelintas rungtynes neparuošia komandos. Varžovai išnagrinėjo mums po kaulelį ir žino kaip stabdyt, o kas trukdo tą patį Žalgiriui padaryti ??? Ir dar tie principai perlaikyt kai kuriuos žaidėjus, o kitus supūdyt ant suolo…. Be to sugebam pralošt ant daugiau nei esam laimėję. Vienu žodžiu matau max 3 pergales ir jokių kitų etapų su tokiu mąstymu.

  17. milaknis ule

    nesilaikeme gynybinio plano tai labai skaudziai kainavo buvo labai bloga komandine gynyba

  18. skiriu ...

    Manau, kad kaltinti Šarą yra negarbinga, nedora, neadekvatu. Pasirinkite žodį, kurį geriau suprantate. Nematau net prasmės aptarinėti Šaro indėlį į komandos žaidimą. NIEKO be jo nebūtų. Algirdas.
    P.S. Ir prašau, nesislėpkite po daugtaškiais. Ar ir pačiam sarmata, kad nepasirašėte ?

  19. paulius jankis

    pyktelejes paulius jankunas kaltino pats save

  20. sarui apmaudu

    neslepe saras kai kuriais zaidejais seniai nebuvau nusivyles

  21. saras

    taigi nepirma karta saras sakydavo nusivyliau bet vistiek kencia kad dar gali nenuvilt

  22. pikta

    kai paleidi runktynes 3 kelini atrodo pirmauji 8 ir vel kazkur kazkas nesuveikia stringi o duodi varzovams atsitiesti klysdamas

  23. antras ratas

    matosi kad sunkiau antram rate visos komandos nori griebtis uz siaudo revansuotis reikes kentet nesilupam

  24. kaunas

    sunki ta dviguba savaite pralosem isvykoi tai bent is dvieju 1 reike butinai laimet

  25. kaunas

    ir vakar truko pangoso kuris buna komandos vedlys bet sikart buvo pridarytas komandos varzovu kaip ir ule jankunas isimuse is veziu

  26. saras

    ar beno udrichas gynyboi yra silpnoji vieta nemanau jis tiesiog nera isisavines taisykliu dabar jam labai sunku nes dabar sausio ir vasario menesi kiekvienos runktynes mums yra finalo lygio nezaidus 6 -7 menesius yra sunku zalgiris nera vieno zmogaus komanda

  27. saras

    ira pasakes nereikia tyketis kad visada pangosas jankunas patrauks komanda kaip matom iprasta 4 keliniuose

  28. kodėl

    po kiekvienų Žalgirio EL rungtynių dar net 3 kartus kartojamos per Sport baltik kanalą. Koks čia biznis Žalgiriui. Vakar gal dėl to laisvai griovė visus Žalgirio derinius, dėl to ir pralošė . Ką galvoja ekspertai?

  29. nepanikuosim

    Tendencingas pralaimejimas antrame rate grozejomes pirmame rate puolimu dabar grozesimes skysta gynyba

  30. kodel susiprask

    prie ko cia kartojimas neturi reiksmes tikrai ne delto ir kartoja tikrai daugiau negu 3 kart zalgiris olympiakos jau 3 savaite kartoja i savaite du kart pirmadieni net 3 runktynes is eiles rode zalgiris unicaja fenerbache zalgiris zalgiris olympiakos ir vakar rode

  31. nesiparinkit

    sirgaliai , klausykit jaskos interviu , dazniausiai viska beveik paaiskina, laimejus komandai tiek rugtyniu , yra nesveika piktintis del situ rungtyniu, buvo zymiai blogesniu si sezona, su realu su baskonija su rytu. taip mes neturim centru normaliu , todel ir zaidziam per perimetra, o udrichas atsigaus , visi pmirstat kad jam dabar pats aklimatizacijos ikarstis , tik atvykus is us pirmom dienom nesijaucia o praejus savaitei kitai tai buna pats gazas.

  32. zzzz

    kaip cia dar nesudare tvarkarascio kad kiekviena diena lost reiketu zalgiriui keista kazkaip

  33. elrytas

    pries zalgirio runktynes turi klausima kauno policijai nepasitenkinimu

  34. saras duoda

    per runktynes rekes jasikevicius neatpazista kauno zalgirio neturejome isryskinto vedlio buvome komanda be galvos tam tikru metu laikemes is milaknio tritaskiu

  35. delfi

    arsu jasikeviciaus riksma pamate ispanai padare isvada kodel zalgiris laimi taip daznai

  36. c pozicija

    paskaites kituose komentaruose kad reikia butinai centro pozicijos visi ta mato kai vakar 4 kelini be centru zaide bet tai is kur dabar ta centra istrauksi zalgirio klubas turbut nemato tam problemos

  37. zalgiris

    pries valencija islosiam ir viskas stoja i savo vietas nieko baisaus

  38. lrytas

    krepsinio ekspertas paaiskino kodel nereikia panikuoti del zalgirio

  39. Hyper

    Jankiui nusibodo centru losti manau. O tikru centru neturime…. Per tai ir praloseme.

  40. kaunas

    kas stums ant saro tam bus atspardyta subine

  41. sarui

    reike kentet tuo paciu pylos duot kai mato ar tas ar tas nesuzaidzia tuo paciu ir su centrais nekazka visada

  42. zalgiris

    galima pastebet 10 pergaliu surinkom ir be dideliu centru indelio kai turejom vedlius pangos jankuna