Klaipėdoje laimėjęs „Žalgiris“ nutraukė varžovų seriją 13

Sekmadienį uostamiestyje įvykęs „Betsafe–LKL“ lyderių mūšis baigėsi Kauno „Žalgirio“ pergale prieš Klaipėdos „Neptūną“ 83:75 (26:16, 20:25, 21:16, 16:18). Tai buvo aštuonioliktoji žalgiriečių pergalė per 20 mačų ir pirmasis klaipėdiečių pralaimėjimas namų aikštelėje.

Rungtynės uostamiestyje Lietuvos čempionams prasidėjo ne pačiu maloniausiu scenarijumi, tad prabėgus vos dviem minutėms pirmąją minutės pertraukėlę naudojo Šarūnas Jasikevičius – 0:7. Svečių puolimą judinti ėmėsi Kevinas Pangosas, iš vidutinio nuotolio pataikė Axelis Toupane, o galingu žaidimu po krepšiu pasižymėjo atsilikimą iki 9:13 mažinęs Antanas Kavaliauskas. Kauniečiai tuo neapsiribojo ir po K.Pangoso tolimo šūvio bei sėkmingų jaunojo Gyčio Masiulio epizodų jau buvo priekyje rezultatu 17:13. Įspūdingai „Žalgiris“ finišavo kėlinio pabaigoje, kuomet sulaukę tolimų Aarono White‘o ir Beno Udriho šūvių laimėjo atkarpą 22:3, o pirmąjį kėlinį dviženkliu skirtumu – 26:16.

Solidų kauniečių puolimą tęsė savuosius metimus pataikę Vasilije Micičius ir B.Udrihas, tačiau antrojo kėlinio pradžia vėl priklausė rezultatą staigiai išlyginusiems klaipėdiečiams (30:30). Tuomet abejose aikštės pusėse karaliavo Martynas Sajus, o apčiuopiamą pranašumą svečiams grąžino lyderio vaidmens ėmęsis A.White‘as – 38:30. Tiesa, rungtynės toliau vyko amerikietiškais kalneliais ir čia pat iš turėtos apčiuopiamos persvaros teliko du taškai – 38:36. Ketvirčio pabaigoje uostamiesčio krepšininkų gynybą supjaustė K.Pangosas, pakartotinu bandymu pirmą mačo pusę uždarė atstumą iki 46:41 didinęs Edgaras Ulanovas.

Trečią kėlinį atidarė tolima K.Pangoso bomba, tik pražangomis šeimininkai pajėgė stabdyti E.Ulanovą ir A.White‘ą, o dėjimu iš viršaus atstumą iki 55:43 didino Brandonas Daviesas. Po uostamiesčio komandos minutės pertraukėlės meistriškai po krepšiu sužaidė B.Daviesas, artėti varžovams neleido du tritaškius įsmeigęs Artūras Milaknis – 63:50. Prieš lemiamą rungtynių atkarpą pasižymėjo G.Masiulis, sprogstamąją jėgą demonstravo dviženklį pranašumą svečiams sugrąžinęs V.Micičius – 67:57.

Ketvirtajame kėlinyje geriau startavo klaipėdiečiai, kurie per keletą minučių priartėjo perpus – 67:62. Pajutus varžovų kvėpavimą į nugarą gražiai kamuolį A.White‘ui užmetė V.Micičius, bet vis dažniau šlubavo komandinė gynyba, tad skirtumas ištirpo iki 69:67. A.Kavaliausko perdavimą metimu iš vidutinio nuotolio pavertė E.Ulanovas, į šeimininkų tritaškį (71:70) dvitaškiais atsakė V.Micičius ir A.Kavaliauskas – 76:70. Vytautui Šulskiui užpuolus po atkovoto kamuolio puolime, pasitarimą sušaukė sustyguoti žaidimą lemiamai minutei panorėjęs Š.Jasikevičius – 79:75. Per ją žalgiriečiai apgynė savo krepšį ir įtvirtino pergalę baudų metimais – 83:75.

„Žalgiris“: A.White‘as 15 (6 atk. kam.), A.Kavaliauskas 12, E.Ulanovas 11 (4 rez. perd.), V.Micičius 11, K.Pangosas 11 (5 rez. perd.), A.Milaknis 6 (3 per. kam.), B.Udrihas 5, B.Daviesas 4, G.Masiulis 4, A.Toupane 2, M.Sajus 2, P.Valinskas 0.

„Neptūnas“: E.Želionis 25 (6 atk. kam., 2 blk.), S.Galdikas 13 (8 atk. kam., 6 rez. perd.), R.Seibutis 11.

Komentarai

  1. 709

    Linkiu Zalgiriui saugiai nuvaziuoti iki Klaipedos ir parsivezti grazia pergale

  2. kaunas

    ikresim grundulams be problemu hey hey

  3. JO

    GAUS ŽALGIRIS Į KAULUS.

  4. to jo

    dar ir rytaskuriu balsas pasigirdo is kibiro dugno lysk i buda ir grauzk kaula

  5. B

    sunkiai laimim kazkaip pastaruoju metu, pries naujus tikrai geresnis zaidimas buvo. udrihas lyg ir turejo inesti patirties, nors klysta senukas kaip koks valinskas

  6. Fanas

    Tą degenerata Valinska reikia isvis nebeleisti i aikste, uzpypino jau sitas begalvis aikstej. Kai tik tas subinrankis aikstej, tai atrodo kad kamuolys skirtas tik jam vienam, kiti zaidejai neaisku kam reikalingi. Siusti ji nafik i NKL praktikuotis ir kol neismoks galvoti, tik ten ir laikyti. Udrich ziuriu irgi ne fontanai ir kadangi kitu nauju zaideju nebus, jau geriau zaidime itraukti Arlauska, bent jau tiketina nauda ateiciai butu. Bet kartu ir Saro kai kurie sprendimai buvo, visa laime kad neprisizaide ir paeme pergale. Zvengiau ir Ceponio, kai sis pasake, kad Sajus labai patobulejo. Nu gaaaal kada tokia mistika ir buvo, nu bet cia tai totalus medis su kojom. Suprantu, kad ypatingu opciju Sarui nera, bet su medziu ir puolam ir ginames 4 pries 5. Per tokius alia zaidejus kiti priversti arti papildomai, kas po tokios sunkios savaites yra labai blogai, pagrindiniam mazeja poilsio.

  7. Pritariu

    Valiu reikia skolint šauliams nes galutinai degraduoja visai ne t g ir Sajus po gero sezono lenkijoj taip nusivažiavo kad į krepšininką nepanašus

  8. Kas

    Reikia centro kelintą kartą devisas jau nesąmones daro

  9. zalgiris

    sake ule kad po dvigubos savaites nelengva atvaziuost zaist su klaipeda kur geriausiai sirgaliai palaiko

  10. kaunas

    dabar reikia graikus patiest

  11. patiest ta patiest

    tik ar mes galetume jiems primest klampu krepsini kaip cska apilygei ejo kad tik kovotume iki galo tai gal sansu ir butu

  12. kaunas

    primesim jiems klampu ir neklampu zaidima zali jega

  13. zalia

    Galbut kaunas na ar kazka tokio kaip kaune zaidem bet isvykoi viskas gali but kitaip saras bandys kazka ziuresim ka snekes