Į Atėnus „Žalgiris“ išvyko be P.Jankūno (VIDEO) 1

Kauno „Žalgiris“ žaisti rungtynių su Atėnų „Panathinaikos“ išvyko be savo kapitono Pauliaus Jankūno, o Šarūno Jasikevičiaus manymu, dėl to turės pasitempti visi komandos krepšininkai.

P.Jankūnas jau kurį laiką jautė kojos skausmus, dėl to praleido LKL rungtynes su Klaipėdos „Neptūnu“, o artimiausias kelias dienas skirs poilsiui.

„Jo traumelės yra įsisenėjusios. Nusprendėme, kad prieš tokį svarbų sezono tarpą reikia išsigydyti. Vakar ryte jis bandė treniruotes, bet dar jautė skausmus. Galvojame, kad 3-4 laisvos dienos galbūt jam padės visiškai pasveikti ir visada žaisti 100 proc. To ir tikimės“, – prieš išvyką į Atėnus sakė Š.Jasikevičius.

– Kas dėl P.Jankūno netekties turi pasitempti? – žurnalistai oro uoste paklausė Š.Jasikevičiaus.
– Visi turi pasitempti, negalvoju, kad reikia vieno žmogaus super indėlio. Kiekvienas turi žaisti geriau ir priimti daugiau sprendimų. Tai ir bandysime daryti.

– Su Pauliumi turėjote gerai veikiantį žemą penketą. Ar bandysite tai daryti?
– Galbūt tokio varianto kaip ir neliko, reikės kažkaip kitaip reaguoti ir žaisti. Kiti turi duoti daugiau.

– „Panathinaikos“ skirtingai žaidžia namuose ir išvykose. Kaip paaiškinti tokį skirtumą?
– Tos komandos, kurios yra labai priklausomos nuo tritaškių, jos namuose žaidžia geriau. Tokios yra ir „Valencia“, ir „Pao“. Jiems svarbu įmesti iš toli, taip pat nuimti varžovų agresiją keičiantis nuo pirmo iki penkto numerio. Taip dingsta agresija. Tai yra pagrindiniai dalykai – negalime prarasti savo agresijos ir turime juos bausti prasiveržimais bei atkovotais kamuoliais.

– „Pao“ pastaruoju metu pralaimėjo CSKA ir „Fenerbahce“ komandoms, turėjo sunkumų ir Graikijos lygoje.
– Manau, kad nėra bėdos pralaimėti prieš „Fenerbahce“ ir CSKA keliais taškais. Jie turėjo visus variantus laimėti. „Pao“ žaidžia aukšto lygio krepšinį, o namuose yra sunkiai įveikiami.

– Kaip varžovų komandoje atrodo Lukas Lekavičius?
– Galvoju, kad Luko rolė yra sumažėjusi. Trenerio idėja yra dažnai keistis ginamaisiais, o Lukas į tokią situaciją neįsipaišo. Visgi jis gali nubausti bet kuriuo momentu. Graikijos lygoje Lukas žaidžia solidžiai. Tie pirmi metai naujoje sistemoje nėra lengvi. Bet jis jau yra davęs komandai ir sužaidęs aibę gerų rungtynių. Reikia sugrįžti prie to paties – Nickas Calathes tikrai žaidžia įspūdingą sezoną. Treneriui nelengva jį išimti iš rotacijos.

Komentarai

  1. krepsinis.net

    dabar arba niekada zalgiriui gyvybiskai reikes atsakingu vidurio puoleju