Skrajojantis A.White‘as: „Kaunas – tobula vieta mano šeimai“ (VIDEO) 0

Pasiaukojantį žaidimą aikštelėje demonstruojantis ir Eurolygos gražiausių epizodų dešimtukus užkariaujantis Aaronas White‘as davė išskirtinį interviu kiekvieną sekmadienį TV6 eteryje rodomai laidai „Savaitė su Kauno „Žalgiriu“, kuriame kalbėjo nuo savo vaikystės ir Žydrūno Ilgausko iki gyvenimo Kaune bei pozityvių rezultatų recepto.

Pokalbio pradžioje Kauno „Žalgirio“ amerikietis atskleidė su krepšiniu pažintį užmezgęs dar ankstyvoje vaikystėje, o vienu iš savo dievukų tuomet laikęs lietuvį Ž.Ilgauską.

„Į krepšinį mane pastūmėjo šeima ir draugai. Jau nuo mažų dienų visi mano draugai žaidė krepšinį. Taigi krepšinį žaidžiu beveik visą savo gyvenimą. Pamenu, vaikystėje „Big Z“ – Žydrūnas Ilgauskas buvo mėgstamiausias mano žaidėjas. Vaikystėje buvau aukščiausias tarp bendraamžių, o Žydrūnas buvo aukščiausias „Cavaliers“ komandoje, todėl, natūralu, jog pamėgau jo žaidimą. Jis turėjo išties puikią karjerą ir visi Lietuvoje tai žino. Dabar truputį net keista, kai pagalvoju, kad žaidžiu krepšinį Ž.Ilgausko gimtinėje“, – netikėta istorija pasidalino žalgirietis.

Pirmą sezoną Lietuvoje rungtyniaujantis aukštaūgis priekaištų Lietuvai neturi ir Kauną vadina tobula vieta savo šeimai.

„Man patinka Lietuvoje, patinka būti Europoje, esu nekart tą sakęs, o ir mano šeima mėgaujasi buvimu čia. Tai išsipildžiusi mano svajonė. Manau, neiškart tai supratau savo karjeros pradžioje, bet džiaugiuosi galėdamas žaisti profesionaliai. Man taip pat patinka vietiniai gerbėjai i ir atmosfera. Tai labai smagu. Mano šeimai labai patinka Lietuvoje, neseniai kalbėjome su žmona, jog Kaunas – tobula vieta mūsų šeimai. Mano dukrelei patinka mokykla, kurią ji lanko, žmonės malonūs, sezonas klostosi puikiai. Gyvenimo sąlygos čia tikrai geros“, – gražiai apie Lietuvą ir Kauną atsiliepė A.White‘as.

Efektingais skrydžiais sirgalius džiuginantis puolėjas, persikeldamas į Kauną, jau žinojo šiek tiek apie Lietuvos krepšinio gerbėjus, kurių meile krepšiniui dabar pats kiekvieną dieną įsitikina savo akimis.

„Žinojau, kad lietuviai pamišę dėl krepšinio, todėl dar labiau norėjau čia atvykti. Žaisti šalyje, kurioje taip mėgstamas krepšinis yra vienas malonumas. Dar augdamas ir stebėdamas Ž.Ilgausko žaidimą žinojau, kad Lietuvoje krepšinis yra mylimas, o tą jausmą sustiprino Olimpinės žaidynės bei kiti turnyrai, kuriuose dalyvaudavo Lietuvos rinktinė, tad apie lietuvių meilę krepšiniui žinojau nuo mažų dienų“, – pasakojo Vokietijoje bei Rusijoje žaidęs aukštaūgis.

Savo rolę ir savo uždavinius suprantantis A.White‘as mano, kad treneris Šarūnas Jasikevičius yra viena svarbiausių priežasčių, lemiančių gerus rezultatus Eurolygoje.

„Man patinka treneris Šarūnas Jasikevičius, patinka dirbti su juo, jo sistema man tinka, nes žinau, ko tiksliai iš manęs reikalaujama. Jeigu laikaisi numatyto žaidimo plano, gali pademonstruoti puikius rezultatus bei sumažinti klaidų galimybę. Treneris turi neįtikėtiną krepšinio nuovoką ir būtent jis yra viena iš svarbiausių priežasčių, lemiančių gerą mūsų sezoną Eurolygoje. Šaras – puikus treneris, mėgaujuosi žaisdamas su juo „Žalgiryje“, – gerų žodžių treneriui negailėjo 49-uoju šaukimu į NBA 2015 metais kviestas pašnekovas.

„Mūsų gerus rezultatus įtakoja buvimas kartu. Nesame talentingiausia Eurolygos komanda, bet esame komanda, kuri kovoja kartu bei laikosi trenerių paruošto plano. Turime skirtingus žaidimo aspektus sėkmingai išpildančius vyrukus ir vieni kitais pasikliauname. Jeigu kažko negali atlikti, to aikštelėje ir nedarai. Tokia sistema ir mūsų trenerių štabo darbas atneša mums rezultatus“, – gero žaidimo receptu dalijosi A.White‘as.

Pilname interviu skrajojantis žalgirietis kalbėjo apie Brandono Davieso sugalvotą jam pravardę, Eurolygos dešimtukus užkariaujančius dėjimus, svajonę žaisti NBA, pažintį su buvusiu žalgiriečiu Tadu Klimavičiumi ir pirmąjį savo dėjimą.

Komentarai