NBA svajonės neužblėsinęs V.Micičius: „Man labai patinka Š.Jasikevičiaus filosofija puolime“ (VIDEO) 0

Žalgiriečių gyvenimą kiekvieną sekmadienį 10.30 val. TV6 eteryje nušviečianti „Savaitė su Kauno „Žalgiriu“ laida šįkart nuoširdžiam ir ilgam pokalbiui pasikvietė komandos varikliuką Vasilije Micičių. Serbas išskirtiniame interviu pasidalino pirmaisiais savo prisiminimais apie krepšinį, kalbėjo apie gyvenimą Kaune bei kovingą sezoną Eurolygoje.

„Viskas prasidėjo gimtajame mieste, kuriame vyko krepšinio stovykla. Vieną vasarą pradėjau ją lankyti, nes nebuvo, ką veikti. Tokie buvo mano pirmieji žingsniai krepšinyje“, – prisiminimais pokalbio pradžioje dalinosi V.Micičius.

Vėliau Lietuvos čempionų atakų organizatorius atskleidė, kad vaikystėje jam puikiai sekėsi slidinėjimo sportas, kuriame net keturis kartus neturėjo lygių savo gimtinėje.

„Buvau tikrai geras slidininkas. Keturis kartus tapau šalies čempionu, dukart – Balkanų šalių čempionato nugalėtoju. Tiesa, teko priimti sunkų sprendimą ir nutraukti slidininko karjerą, kadangi persikėlėme gyventi į Belgradą. Vasaromis būtų tekę keliauti slidinėti į kitas valstybes, tad apsistojau ties krepšiniu“, – pasakojo serbas.

„Savaitė su Kauno „Žalgiriu“ laidai žalgirietis atskleidė, kad turi svajonę vieną dieną praverti NBA duris, o norint tai pasiekti reikia įdėti daug darbo.

„Žaisti NBA yra mano svajonė. 2013-aisiais metais pasaulio jaunimo krepšinio pirmenybėse gerai žaidėme prieš savo bendraamžius iš JAV, užėmėme antrą vietą. Tos varžovų komandos žaidėjai dabar yra vieni iš geriausių jaunųjų NBA krepšininkų – Elfridas Paytonas, Marcusas Smartas, Aaronas Gordonas, Jahlilas Okaforas, Justice‘as Winslowas ir daug kitų gerų žaidėjų. Jaučiau, kad įdėdamas daug sunkaus darbo sugebėčiau žaisti prieš juos. Matysime, kaip bus ateityje“, – mintimis dalinosi 2014 metų NBA naujokų biržoje savo vardą išgirdęs Vasilije.

Nors, pasak pašnekovo, lietuviai ir serbai krepšinyje gana panašaus būdo, visai kitaip yra kasdienybėje, kurioje tenka kovoti ir su kitokiais orais.

„Lietuva – man visiškai nauja šalis dėl gyvenimo būdo ypatumų, taip pat oras visiškai kitoks. Kaip bebūtų, turime nemažai įsipareigojimų komandai, todėl daug laiko užsiimti savais reikalais nėra. Man patinka, kad Kaunas gyvena krepšiniu, o „Žalgirio“ organizacijos darbas mane labai maloniai nustebino. Jau nuo jaunimo rinktinės laikų žinojau, kad lietuviai yra ryškūs krepšinyje. Manau, jog lietuvių ir serbų charakteris krepšinyje gana panašus“, – akcentus dėliojo V.Micičius.

Kalbėdamas apie „Žalgirio“ žygį Eurolygoje 24-erių krepšininkas interviu metu svarstė, jog komandos stiprybė – nenuspėjamumas ir buvimas tarsi vienas kumštis.

„Mūsų kietumas ir žaidimas kartu. Visose rungtynėse, kuriose iškovojome pergalę, buvome vienas kumštis. Kaskart iššaudavo vis naujas žaidėjas. Tokia mūsų stiprybė – lyderiu komandoje kiekviename mače gali būti vis kitas krepšininkas“, – analizavo žalgirietis.

Įžaidėjo pozicijoje geriausiai besijaučiantis, vaikystėje vietinį įžaidėjo herojų turėjęs V.Micičius džiaugėsi buvimu su Šarūnu Jasikevičiumi.

„Šarūnas Jasikevičius kaskart turi pademonstruoti kažką naujo ar duoti naują patarimą. Man labai patinka jo filosofija puolime, todėl nenuostabu, kad po kiekvienos minutės pertraukėlės mes rodome geresnį žaidimą nei buvo prieš tai“, – gražių žodžių „Žalgirio“ strategui negailėjo pašnekovas.

Pilnoje „Savaitė su Kauno „Žalgiriu“ laidoje V.Micičius pasakojo apie krepšinyje pritaikomus slidinėjimo treniruotėse išsiugdytus įgūdžius, savo vaikystės krepšinio herojus bei kontaktą su Filadelfijos „76‘ers“ komanda.

Komentarai