LKL: Kauno „Žalgiris“ pergalės iš Vilniaus neparsivežė 49

„Betsafe–LKL“ 23-ojo turo rungtynėse išretėjusios sudėties Kauno „Žalgirio“ komanda išvykoje 68:75 (26:14, 12:24, 12:16, 18:21) pralaimėjo prieš Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkus.

Rungtynės Vilniuje startavo Edgaro Ulanovo tolimu šūviu iš krašto po Kevino Pangoso perdavimo, netrukus tas pats K.Pangosas atrado ir į baudos aikštelę įkertantį Axelį Toupane – 5:2. Perdavimais komandos draugus maitinęs K.Pangosas aštriu reidu atsidarė savo taškų sąskaitą, taiklių tritaškių seriją tęsė atstumą iki 16:9 didinę Paulius Jankūnas bei A.Toupane. Antroje ketvirčio dalyje sudėtingą metimą tiksint paskutinėms atakos sekundėms smeigė K.Pangosas, o varžovams klimpstant organizuotoje kauniečių gynyboje, dar du taškus įrideno komandos kapitonas P.Jankūnas – 20:9. Šeimininkams tylint penkias minutes puolime, tolimu dūriu savo pasirodymą pradėjo Artūras Milaknis – 23:9. Tiesa, vilniečiams galų gale pavyko suregzti keletą sėkmingų atakų, tad nieko nelaukęs pasitarimą sušaukė Šarūnas Jasikevičius (23:14). Per likusį laiką nuostabų žalgiriečių pataikymą iš toli dar labiau pagerino šeštuoju tolimu šūviu iš septynių pirmąjį kėlinį uždaręs K.Pangosas – 26:14.

Antrasis kėlinys prasidėjo taikliomis A.Milaknio baudomis už nesportinę pražangą, tikslų Aarono White‘o perdavimą dvitaškiu pavertė pranašumą iki 30:14 auginęs Brandonas Daviesas. Tuomet savo atsaką sudavė sostinės krepšininkai, po kurių spurto komandas teskyrė vienženklis taškų skirtumas – 30:21. Lietuvos čempionams kiek užstrigus, klasę po krepšiu pademonstravo B.Daviesas, tačiau žaidimo skonį pajutę oponentai iš kantrybės vėl išvedė minutės pertraukėlę prašiusį Š.Jasikevičių (32:25). „Žalgirio“ žaidimui išsiderinus rungtynės prasidėjo nuo nulio, mat švieslentėje degė lygus rezultatas – 32:32. Gaivinti svečių puolimą bandė tritaškį smeigęs A.Milaknis, bet priekyje 35:38 jau buvo savo tolimų metimų seriją suleidę varžovai. Sunkiu komandai metu darbo ėmėsi puikiai Antanui Kavaliauskui asistavęs K.Pangosas, o baudos metimu lygybę prieš antrąją rungtynių dalį užfiksavo E.Ulanovas – 38:38.

Trečiajame kėlinyje „Žalgiris“ stengėsi puolimą grįsti per priekinę liniją, tačiau toks žaidimas didelės naudos neatnešė ir vilniečiai prabėgus trims minutėms pirmavo 40:43. Užsitęsusią tylą greitajame puolime nutraukė A.Milaknis, baudų stojo mesti A.Toupane, bet įgytų pozicijų „Lietuvos rytas“ užleisti nesiruošė – 44:46. Klampiame ir nerezultatyviame kėlinyje kauniečių puolimas strigo vis labiau ir labiau, tad tuo pasinaudoję sostinės krepšininkai sudėtingais metimais į priekį išsiveržė 45:52. Situaciją kiek stabilizavo Š.Jasikevičiaus minutės pertraukėlė, pražangą provokavo A.Kavaliauskas, o tritaškį įskraidino E.Ulanovas – 50:54.

Lemiamoje rungtynių atkarpoje iš vidutinio nuotolio pataikė A.Toupane, tolimas bombas susmeigė visą deficitą likvidavę A.Milaknis ir E.Ulanovas – 58:58. Netrukus užsivedęs E.Ulanovas galingu reidu išvedė svečius į priekį rezultatu 60:58, tad pasitarimą jau teko sušaukti kontrolę prarudusių vilniečių trenerių štabui. Po jo geresnę atkarpą sužaidė šeimininkai, kurie sulaukę labai tolimo Roko Giedraičio šūvio pirmavo 60:65. Ketvirtajam kėliniui persiritus į antrą pusę, žaidimą aštrino K.Pangosas bei A.Toupane, tačiau senkančiomis Lietuvos čempionų jėgomis puikiai naudojosi galingus žingsnius pergalės link dėję varžovai – 63:69. Artėjant paskutinei rungtynių minutei didelės svarbos taškus išdirbo E.Ulanovas, intrigą gyvą išlaikė vieną baudą įmetęs B.Daviesas – 66:71. Nuostabiai gynyboje atidirbo E.Ulanovas, o visą „Lietuvos ryto“ gynybą sudrąskė atsilikimą iki 68:71 mažinęs K.Pangosas. Tiesa, šeimininkai neklydo mesdami baudas, K.Pangoso tritaškis nepasiekė tikslo ir Vilniuje 68:75 triumfavo vilniečiai.

„Žalgiris“: E.Ulanovas 16 (3/4 trit.), A.Toupane 14, A.Milaknis 13 (3/4 trit.), K.Pangosas 11 (5 rez. perd.), B.Daviesas 5 (10 atk. kam.), P.Jankūnas 5, A.Kavaliauskas 4, A.White’as 0, P.Valinskas 0.

„Lietuvos rytas“: T.Petersonas 21 (4/4 trit., 3 per. kam.), L.Mavrokefalidis 13 (6 atk. kam.), R.Giedraitis 11 (2 blk.).

Komentarai

  1. Kaunas

    važiuojam! žaliai balti!

  2. Fanas

    Fanas

  3. Fanas

    Sarai, isimk pagaliau ta sudo gabala Valinsko, tokio debilo aikstej dar paieskot reikia. Bl… jau uzkniso tas juodos karmos nesejas eina na…

  4. f

    didziule klaida buvo su valinsku pratesti sutarti. oj sunku bus siandien su vienu izaideju

  5. Fanas

    As nesuprantu, ka Saras isdarineja – zaidejui eina,pyst pasodina vos ne visam keliniui ir grizus zaidejui chana. Tupanas gerai zaide, jis ka negali kad ir 2 kelinius palakstyt – jaunas, tikrai nepails. Tai ne, pasodina ir isleidzia visokius degeneratus valinskus ir dar tiek laiko ir zaidimui kapiec. Taip sudirbo su Chimkais, tip top eina ir dabar. Ir kodel zaidimas pasikeicia jau po pirmo kelinio ? Ka Saras tęn pasako zaidejams, kad jiems po 10 min jau nebesinori zaisti ?

  6. pritariu

    Valinskas – visiškaas niekalas – nei greicio, nei prasiverzimo, skysta ir gynyba. kazkoks per daug plastiskas – plasnoja kaip primarijus Juska. gal dar pernai ir galejo vadintis perspektyviu, bet dabar… jau geriau niekas, nei toks

  7. Fanas

    Matau Saras jau atidave rungtynes, pyzdiec komandai :-( Saro klaidu kilogramas ir antros is eiles supistos rungtynes. Ir dar sudryciui. Labai labai nusivyliau Saru, bet jau uzpiso

  8. Kaunas

    Mala kaška nesamoningo su keitimais

  9. Darius

    Valinskas nusodintas, visai issiderines, zaidimo jausma prarades. Taciau nera Miciciaus ir Udriho, o Pangos vienas neatzais. Rezultate nuo +16 antram kel, po 3 kel turime -4. Zalgirieciai atrodo pavarge, leti, o Statyba po keliu d poilsio sviezi.

  10. Darius

    Pangos atrodo pavarges, daro klaida, nepataiko is po krepsio, vel klaida. 3 nepavykusios atakos is eiles, kuriu autorius Pangos. Nepaisant to, Jaska aiksteleje laiko ir nulini Valinska, ir visai kvapa isleidusi White. Jaskai kartais tikrai negerai su galva. Tada ivyksta Jasikeviciaus smegenu prasviesejimas ir jis pasodina nuli Valinska ir bekvapi White, taciau velai dasuto, yra -6.

  11. Fanas

    Dar tokiu idiotisku Saro keitimo jau seniai neatmenu … Jei atsivezei Arlauska, tai jau geriau ji leisk o ne ta suda Vali, nafik jankis tiek sedi, kodel nelosia Milas – klausimu kruva, O Sarui viskas pochui. Sarai, norejai prapist rungtynes, nereikejo apskritai i Vilniu vaziuot, bet is sirgaliu tyciotis nereikia

  12. Fanas

    pritariu Dariui – Sarui su galva tikrai nekas. Tegu tada neburnoja ant fanu ir nepraso ju istikimybes. Pasakysiu grubiai – Sarai eiktu … zinai kur :-( prapisti sudryciui dukart is eiles ir dar tokiu tragisku vadovavimu…

  13. :(

    krachas…

  14. Kaunas

    Su tokiais keitimais prapis viską

  15. Fanas

    Saras idiotas, dekui uz supista savaite, „malacius“ davei sudryciui uzsivedima ateiciai, dabar uzteks dar ir namuose prapist ir sezonui bus ragai. Debiliski keitimai, kam rekti ant Davieso, jei pats esi durnius, ant taves reikia zmoniskai uzrekt ir dar subine isspardyt. Apie KMT gali tik pasvajot, nes vel bus tokie pat debiliski sprendimai ir prapisimas. O Vali mest nafik is komandos ir daugiau jo net neprileist prie jos.

  16. Kaunas

    Gėda

  17. My

    Pasakysiu taip – didelė gėda. Ne dėl pralaimėjimo,nes shoodrytis šiai dienai yra šviežesnis ir drįsčiau teigti taktiškai stipresnis. Gėda dėl komandos nusiteikimo,tuščių veidų,apgailėtinų legionierių pastangu. Paziurekit y kramerio,petersono degancias akis ir palyginkit su whiteo,toupano b..bi dejusiom akim. Nuovargis nera pasitesinimas,kai zaidi du raudonu shoodu turi ydet 200 proc pastangu. Shoodrycio sirgaliam – pagarba,mes tuo tarpu esam pernelyg islepinti eurolygos ir pamazu uzleidziam sirgaliu dominavima Lietuvoje. Zodziu tenka stipriai susimąstyt. P.s Valinskui po siu rungtyniu reikia baigt karjera,apgailetinas vaikis

  18. harman

    Geda, tragiskas zaidimas. P. Jankunas juk ir penkatadieni mazai ir šiandien nieko neparodė. Net veteranas (zaides Siauliuose, Penevezyje ne pagrindineje sudetyje) A. Jomantas ir tas Ryte buvo naudingas . Ponas Sarunai laukiame, kad uz savaites nemaziau kaip 20 akiu nugaletu Zalgiris K. Mindaugo turnyre. Beje labai tikiuosi, kad A. Butkevicius jau bus atsigaves.

  19. Kaunas

    Šiemet prispardis subines

  20. Darius

    Ot gavom i skudurus nuo kibiriniu. Antra karta is eiles. Po sito prasau paziureti i komandos sudeti, nes visa sezona negalim suzaisti 2 is eiles rungtyniu ta pacia savaite. Vienos rungtynes eurolygoje atima visas jegas ir po poros dienu Zalgirio sudetyje teleka tik 2-3 galintys pabegti zmones. Skrajojantis White po Chimku varzybu per laikrasti nebepersoka. Tuo tarpu ant suolo trunyja visokie kereplos sajai, nezinia kieno i komanda pakviesti. Aisku, kai salygos issilygins, kai Zalgiris nezais pries Statyba isseke, dausim raudonai padlai i skudurus, cia be kalbu. Taciau kad butu lengviau, i sudeti reikia atrinkti ne kelmus kaip sajus, o zmones, kuriuos galima kelti nuo suolo.

  21. vytas

    Sarunai, ar supranti, kad mums fanams labai svarbu laimeti pries Statyba, koncentruokites, pagaliau, kas darosi? pries statyba reikia laimeti +10…+20… juokinga „Statyba isvargino Zalgiri“, taip komentuoja komentatoriai, Statybos supermenai „isvargino Zalgiri“, paparasciausiai susikaupt reikia ir paaiskint legionieriams kas yra statyba ir kad jie mirtu rungtynese su ja…

  22. Vytautas

    Mes tikime jumis. Pergalės sugrįš. Tik pirmyn, tik tegu širdys dega pergalių troškimu. Ir neklausykit ką viendieniai ,,gerbėjai“ loja, mes visada liksime su jumis ir laimint ir pralaimint.

  23. Fanas

    pasikartosiu tai, ka esu sakes anksciau, tiesiog pastebejimai – kai tik aikstej pasirodo subingalvis klisarankis valis, gali sakyt zaidimui kapiec. Pasigauna debilas kamuoli ir su juo jau nesiskirs arba laikys tiek, kad jau po to zopa gaunas. Ir rezultatas eina zemyn, likusieji aikstej turi uz ji laikyt reza arba jau bandyt atsilosinet. Juoda karma, nesanti komandai vien bloga. Ir kaip sake kiti cia rasantys – su sudryciu Zalgiris turi losti taip, kad ir su trim sveikais ar vos pabeganciais zaidejais turi laimet. Turi mirti, bet laimeti. O dabar davem raudoniems sudams motyva ir uzvedima, kad mus gali iveik. Tai yra labai blogai ir Sarui reikia labai smarkiai permastyti taktika ir savo veiksmus, norint ne tik pasiimti KMT, bet ir apginti cempionus. Kibiro siuksles sugeba antrakart isspardyti subines EL vienai is topiniu komandu. Ir jokie Saro issikalinejimai daugiau neturi buti priimami

  24. petras

    Vau,pralaimejo zalgiris kazkoiam rytui ir is karto atsirado daug myzniu.o kas gi cia stebuklingo ivyko?Ogi nieko,Zalgiris buvo aiskiai pervarges,o rytas is dziaugsmo gales stumdytis LKL.As uz Zalgiri net jeigu kas ir nepavyksta…

  25. Fanas

    Ka Jus cia visi nusisnekat, krepsinio genijai visi. Paskutines dvi rungtines nesigavo. Is karto visiem Saras blogas, sprendimai blogi ir jaunas Valinskas palaidotas. Ka cia nusisnekat, nesiavo rungtines ir einam toliau. Viskas bus gerai

  26. adf

    ewrtu

  27. zzzz

    kas stums ant saro tam bus atspardyta subine

  28. Fanas

    Saras per spaudos konfa savo klaidu nemate, tik zaidejai prieme blogus sprendimus, nu bl… gal parodysi Sarai nors karta kad turi kiausius ir pripazinsi, kad nesamoniu sociai pridirbai ir tik del tave idiotisku keitimu visai isbalansavai komanda, ir antras rungtynes is eiles. Gal uzteks vienakart zliumbti ? Ir uzteks rekti ant nekaltu zaideju, kai kurie jau nebeklauso, ijungia Pofik rezima ir zaidzia autopilotu. Tik tavo deka prapilti du grajai is eiles, tavo ir nieko kito

  29. Tadas

    Gėda,ką ir pasakyt, taip nesistengti.

  30. Zalgiris

    Kokie jus sirgaliai. Jei esat tikri komandos fanai, tai turit ja palaikyti bet kokiu atveju,
    o ne tik pergales atveju. Jei nepalaikot komandos ir po pralaimejimo, tada esat tikri skystablauzdziai!

  31. Skaudu

    Prakišti rytui du kartus iseiles, dėl valinsko pritariu, kaijis izaidineja praktiškai komanda nepuola, dėl saro visiškai nepritariu, negali žaisti pangosas be keitimu, kur tos jo klaidos? Kai davies ir witas neimeta iš po kases, tai kur čia trenerio kaltę? Dėl arlausko išleidimo tai totalus briedas, ką jo išleidimas porai minučių duotų? Pažiūrėsim kita savaite kaip atrodys rytas po pusfinalio

  32. m

    kazkiek nemalonu, bet tuo paciu zymiai daugiau intrigos pries KMT. pirmyn zalgirieciai

  33. zalgiris

    ko cia visi deda i kelnes zalgiris pirmoj vietoj taigi sis pralaimejimas nieko nereiskia mastykit pagaliau

  34. Senis

    to Skaudu – biski nusnekejai. Arlauskas bent galva ant peciu turi kitaip nei tas begalvis valinsku atauga. Nors ir jaunesnis, bet gerokai protingesnis. O ir Sarui tada nereikia skustis, kad zaideju truksta. Arlauskas butu tikrai ne blogiau laika isnaudojes nei tas begalvis. ir ziuriu daugelis uzsicikline tipo rungtynes nieko nelemia. As kaip tik manau priesingai, tokiam laikrasciui ne per kur nereikia suteikti jokiu impulsu ir papildomu uzsivedimu. Su tokiais Saro briedais nedaug truks dar nuo ko nors atsirauti ir po namu rungtyniu galima bus sakyti ate pirmai vietai. Butume laimeje ir praktiskai iki sezono gyvenam be ypatingu problemu, kad ir po sunkiu dvigubu savaiciu EL. O dabar kiekvienose rungtynese teks arti, o tai pavargus bus labai blogai

  35. Pipec

    Arlausko gerbėjų atsirado , nustebau, kad jis net nkl ne lyderis, ką čia svaiciojat, totalus kliedesiai,kam juos abu lygint jei abu grybai

  36. saro klaidos

    Su keitimais ulanova pasodino po spurto 8-0 pridejus milo tritaski 58-60 kai isleido white tuscias

  37. Ne

    Tik tokios Šaro klaidos – ir Tupanas pradžioj gerai varė, jaunas energingas vaikis, kam reikėjo ilgai ant suolo marinti, po to atšalo ir nieko nebeparodė. Mato, kad žaidimas neina – tai leisk kitus žaidėjus, bandyk gaivinti situaciją, bet ne – užsispyręs varo juodai su žaidėjais, kuriems vakar tiesiog nėjo.
    To „Pipiec“ – šiaip galėtum ir galvą bent kažkiek įjungti, o ne vien čia moralizuoti „Arlausko gerbėjai“ ar pan. – žaidėjų yra kiek yra, naujų nei paimsi, nei nupirksi šiai sekundei. Jei du žaidėjai atkrito ir paėmei skaičiui kitus (jauniklius), tai ir bandyk organizuoti žaidimą su kiek įmanoma visais žaidėjais. Davies ir Kavaliausko po kašiu kaipir pakako, medžio Sajaus tikrai nebuvo būtinybė leisti, White’ui nėjo, nu tai bandyk Masiulį, nu gal tas pramuš. Nepramuš tai nepramuš, ar vienaip ar kitaip jau šikna atėjus. Šaras skundžiasi žaidėjų nėra, apsiligoję ar patraumuoti – nu taigi komandoj ne 10 žaidėjų, 14 ar 15 registruotų tai ir bandyk išnaudoti visas opcijas kurias turi, bet nežliumbk ir neversk visko žaidėjams, kai pats idiotizmus kreti. Išleido atgrubnagį valinską – nu matai, kad žmogėnas visai ne tame matavime randasi, grybas totalus, o Pangosui būtinai reikia poilsio, tai kas draudžia bandyti Arlauską naudoti – vis papildomas žmogus rotacijoje, tuo labiau kad ir galvotas bei techniškesnis nei valinskas. Tiesiog reikia skubiai suktis iš situacijos, o ne kaip asilui užsispyrus bandyti galva pramušti sieną. Ir aš pilnai pritariu kitiems, kad Šaras per savo kažkokį kreivą ir sunkiai suvokiamą vadovavimą prapylė abi turėtas laimėti rungtynes. Jei taip ir toliau eisis, tai rungtynes su Efes (kurias trūks-plyš būtina laimėti) jau galima iš anksto nuprognozuoti – paimi penktadienio ir sekmadienio scenarijų ir galutinis rezultatas aiškus. Visada aikštėj turi būti žmonės, kurie tuo metu sekasi, juos pailsinti ar nuo pražangų apsaugoti išleisk kitus, bet kad nesugriautų žaidimo kaip begalvis valinskas, o kad rezultatą laikytų ar jį didintų. O jei matai grybus, staigiai ir keisk. Vat taip :-)

  38. Dd

    Zalia ruda

  39. pritarciau ryto taktikai

    kad ir sezono metu ismetyti balasta. Sajus, Valinskas – NIEKADA gerai nezais.ytaip, lakstys, kazkiek stengsis, bet GERAI – nezais

  40. pofik

    kad arlauskas trecias numeris vis tiek i izaideja stayt, nesiulinek cia ijungti kazka apie ka pats nieko nezinai ir neturi, visos tavo paklodes kliedesiai , jei butu ileida dar ir saju ir masiuli ir arlauska tai butu minus 20, tada spangtum kad negerbia sirgaliu, mano nuomone nera cia jokios trenerio kaltes, jisai turi savo matyma, rezultatai yra daugiau nei geri isskyrus su rytu, man irgi labai nepatinka, bet jei kritikuot tai konstruktyviai o ne siulyt kazkokias nesamones ir dar varyt ant trenerio

  41. zzzz

    nieko cia baisaus pavyzdziui himkai kalevui pralose per vtb paprasciausiai eurolygos komandos rimtai nelosia nereiksmingose rungtynese

  42. nu neralu

    kai centrui žaidusiam gal net NBA kažkoks berniukas padaro iš kart du blokus, arba iš po krepšio neįmeta tai gal ne tą žaidimą žaidžia. Eurolygos komandoje 14 žaidėjų turi žaisti ir duoti rezultatą, o ne pastoviai- ant suolo. Na jei taip pasirinkote – tik nesakykite kad trūksta lėšų, ar žaidėjų. LKL komandos matote randa ir neblogų, o be to ką veikia asistentai, ir meškas galima išmokyti važiuoti dviračiu. Tokia nuomonė paskaičius kitus komentarus.

  43. ne

    dovanele tas daviesas ir antosha taip pat bet matyt neiperkam geresniu , o sajus turejo gera sezona lenkijoje todel ir pasiliko nes galioja sutartis , mano nuomone geriau butu echoda paislike o masiuli siauliams skoline, o saju Lenkijoje pailke , nes jiems visiems reikia zaisti tam kad pradetu lygis kliti , o eurolyga jiems kosmomsas LKL pirma lentels puse stratosfera , tik su apacios komandom dar dar kazka isbezda.

  44. Darius

    Siulau pazvelgti siek tiek giliau, paieskoti priezasciu, kodel Zalgiris gali zaisti tik 1 rungtynes per savaite, o antrose iskart seda. Taigi visa zaidima nesa 7 zmones. Ziuriu, kad suolo indelis i rungtynes tik 17 tasku, o juk sedi 7 zmones, kai Statybos atsarginiai mums ikrate 40 tasku su virsum. O kas rinko tokia komanda ? Ne Jasikevicius ? Jis rinko. Tai jei jau paeme Arlauska, tai reikejo leisti vietoje nulinio Valinsko ir cia neaiskink, kad Arla 3 numeriu zaidzia, o Valinskas pirmu. Nes Valinskas zaide viename penkete kartu su Pangosu, tai kam laikyti iskart abu pirmus numerius vienu metu, jei vienam visai neina, o antras visiskai issekes ? Ka Pangosas gali sukurti Valinskui, kokia situacija ? Tai kam salia Pangoso laikyt ta Vali ? Ir dar White ? Kaip nematyti, kad su jais abiem Zalgiris skesta kaip akmuo ? Prasiko Jasikevicius antra karta is eiles, o ne zaidejai.

  45. nesupratau

    kam rasai, jei pries tave rasiusiam nesiulau jokio valio eina jisai nacher , jo isvis nenoriu matyti aikstej, o zaide sekmadieni jisai pirmu , tai vel pradesim koliotis dabar del arlausko? As pasiruoses , man pofik jei nori kazkokia savo tiesa irodyt pirmyn , bet be izeidinejimu

  46. Darius

    Rasiau tokiam pofig, paskaityk jo komentara.

  47. zalgiris

    Turi susimti nebarstant tasku kad taip nepasikartotu 15 16 17 taskus isbarstyt taip negali uztrikt

  48. vtb

    labucko ekipa vieningoje lygoje parklupde chimki 77-73

  49. Zf

    Kaip rytas is lklo perperka zaidejus tai zalgiris is ryto galetu Echoda pasiimti vietoj Sajaus kitiems metams..su Antanu tikiuosi neprates sutarties taippat,nes aikstej kad ir eurolygos varzybose atrodo kad jis uz ryta zaidzia..