KMT ketvirtfinalyje „Žalgirio“ pergalė prieš „Šiaulius“ 16

Kelialapį į finalines SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyro kovas Klaipėdoje iškovojo taurės gynybai pasiruošę Kauno „Žalgirio“ vyrai, kurie ketvirtfinalio mače „Žalgirio“ arenoje 85:78 (17:21, 26:19, 26:21, 16:17) palaužė Šiaulių „Šiaulių“ krepšininkus.

Rungtynių pradžioje svečių gretose siautėjo „Žalgiriui“ priklausantis Laurynas Birutis, tačiau atsaką jam vis atrasdavo Antanas Kavaliauskas ar krepšio link prasiveržęs Kevinas Pangosas – 4:6. Kėliniui jau įpusėjus tiksliai ataką puskabliu užbaigė Edgaras Ulanovas, „Šiaulių“ minutės pertraukėlę provokavo taškus be atsako rinkę bei lygybę 10:10 atstatę Paulius Jankūnas ir Vasilije Micičius. Ilgai netrukus žodį tarė ir pasitarimą sušaukęs Šarūnas Jasikevičius, mat varžovai vėl nesunkiai vertė taškus iš po krepšio (10:14). Kėlinuko pabaigoje iš vidutinio nuotolio iššovė Brandonas Daviesas, tritaškį smeigė Axelis Toupane, bet galingais žingsniais dvigubo dublio artėjęs L.Birutis persvarą išlaikė šiauliečių pusėje – 17:21.

Antrajame kėlinyje Lietuvos čempionai suaktyvino veiksmus gynyboje, o pirmą kartą šeimininkus į priekį išvedė puikiai komandos žaidimui vadovavęs K.Pangosas bei ketvirtąjį tašką rinkęs A.Kavaliauskas – 25:23. Atstumą iki 30:25 buvo padidinę iki tol nepasižymėję Artūras Milaknis ir Aaronas White‘as, tačiau čia pat pranašumas ištirpo iki minimumo – 30:29. Ketvirčiui persiritus į antrą pusę aštriais reidais pražangas provokavo V.Micičius, tritaškį įskraidino A.Milaknis – 37:34. Pirmą rungtynių dalį kauniečiams laimėti rezultatu 43:40 leido tritaškius įsūdę A.Milaknis ir Paulius Valinskas.

Nuo pat trečiojo kėlinio pradžios žalgiriečiai įjungė aukštesnę pavarą bei po puikių P.Jankūno ir B.Davieso epizodų jau pirmavo 49:40. Žaidimo skonį pajutęs B.Daviesas šoktelėjo į rezultatyvių „Žalgirio“ krepšininkų viršūnę, tačiau svečiai atsitiesė artėdami iki 52:51. Tuomet užvirė įdomi A.Kavaliausko ir L.Biručio mikrodvikova, laisvais plotais baudos aikštelėje naudojosi A.Milaknis, o įspūdingu skrydžiu puolimą ir tribūnas žadino A.White‘as – 60:55. Artėjant ketvirčio pabaigai svarbią atkarpą inicijavo šeštojo V.Micičiaus perdavimo sulaukęs A.Kavaliauskas bei tolimu šūviu atstumą iki 65:59 didinęs A.Milaknis. Prieš lemiamą rungtynių atkarpą apčiuopiamą pranašumą šeimininkams išlaikė trečiajame kėlinyje tiesiog dominavęs A.White’as – 69:61.

Skirtumui sumenkus iki 69:65, darbo ėmėsi „Žalgirio“ serbas V.Micičius, kuris vienas pats kauniečiams grąžino didžiausią turėtą persvarą – 74:65. Tiesa, tuomet atsakomąjį žodį tarė įspūdingą mačą žaidžiantis L.Birutis, po kurio 33-ojo taško komandas teskyrė vienas taiklus tolimas šūvis – 76:73. Taikiklis prie baudų metimų linijos nepilnai suveikė K.Pangosui ir A.White‘ui, o laikui sparčiai tirpstant pergalės link artino darbo ėmęsis komandos kapitonas P.Jankūnas – 81:75. Baltos vėliavos nekėlę šiauliečiai intrigą gaivino įskraidindami labai tolimą metimą (81:78), tačiau čia pat visus nežinomuosius panaikino ilgai tylėjęs E.Ulanovas – 85:78. Per likusį laiką rezultatas nepasikeitė – 85:78 ir praėjusių metų SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyro čempionai sutvarkę likusius formalumus į Klaipėdą vyks nukovę L.Biručio vedamus „Šiaulius“.

„Žalgiris“: V.Micičius 14 (7 rez. perd., 3 per. kam.), A.Milaknis 13 (3/6 trit.), A.White‘as 10, A.Toupane 9, P.Jankūnas 9 (3 per. kam.), B.Daviesas 8, A.Kavaliauskas 8 (4/5 dvit.), K.Pangosas 7 (10 rez. perd.), E.Ulanovas 4 (8 atk. kam.), P.Valinskas 3, M.Sajus 0.

„Šiauliai“: L.Birutis 35 (14/22 dvit., 11 atk. kam.), N.Zeisloftas 17 (5/7 trit.), V.Šarakauskas 12.

Komentarai

  1. petras

    Linkiu sekmes!

  2. Fanas

    Ir vel debilas valinskas aikstej, idiotizmai nuo pat rungtyniu pradzios, nu ir na…

  3. manau

    pribrendo laikas valiu skolinti

  4. Audrius

    Ko man neliadzia tiesiogiai?

  5. f

    valinska i siaulius, biruti i zalgiri

  6. Zf

    Zalgiris duobej..nesizaidzia..sunku bus ir eurolygoj iskovoti kiek reikia pergaliu ir kmt taure pasiimti..

  7. Fanas

    Gynyba, ypac nuo Birucio – nu tai visu lietuvisku keiksmazodziu gali neuztekti issireiksti. Ir dar du lavonai aikstej – valis ir sajus. Sarai, gal jau laikas issipagirioti ar galva prasiskalauti. Blin, puse Siauliu vaiku tvarko EL komanda ir su min pastangu, algiris kaip su prisiktais triusikais zaidzia. Jie cia ka galvoja ateis kepurem apmetys ir viskas bus ciki ? Nu truksta zodziu :-(

  8. Motiejunai

    Gal Motiejunas pagaliau atsikvoses ir nustos siulyti kontraktus nieko vertiems Sajui, Valinskui, kurie net Siauliu lygio netempia ir tikiuosi pasiulys kontrakta Biruciui ar bus kaip su Echodu?

  9. Fanas

    Nu jei siandien, kai matyti, itin dideles sekmes deka nugales Siaulius (nors su tokiu antikrepsiniu tai dideles abejones), tai nuo kabelio bus tokie ragai, kad mazai nepasirodys. Gynybos nerasta, puolimas tragedija, Siauliai duchina paprastu stilium – jau net keiktis nebesinori. Paskutines 2 savaites is rimtos komandos (isskyrus kelis zaidejus) liko „auksto lygio“ pornografija.

  10. Fanas

    Reikia centro

  11. Samb

    Biruti jau dabar reik paimti vietoj kevalo bet siaip paziurejus i Zalgirio zaidima tai baisu darosi del eurolygos

  12. Nepergyvenkit

    Birutis turi sutartį su zalgiriu, kitais metais bus sudėtyje, bet mūsų centrai ant kiek žlugę kad Birutis taip juos sudirbo, nėra žodžių

  13. Darius

    Labai jau atsipes Zalgiriuko zaidimas. Atvaziuoja kazkokie Siauliai ir 4 keliny likus 1 min dar turi sansu islyginti. Birutis musu centrams suvercia 35 taskus. Grazu net zalia. O pas mus Sajus sudety. Tarp kitko Sajus, Davies ir Kavaliauskas pelne 16 tasku visi kartu, o Birutis vienas pats daugiau kaip dvigubai daugiau. Jasikeviciau, kaip tau ?

  14. To Nepergyvenkit

    Aš nedėčiau daug vilčių ir abejočiau, ar išties Birutis bus Žalgiryje. Jo karjerą stipriai prižiūri tėvas ir neleis, kad jo sūnus sėdėtų ant suolo. Todėl gali būti būti labai panaši situiacija kaip su Echodu – pratesė sutartį su Masiuliu, nes Echodas nieko įspūdingo nerodė, ir rezultatas – Masiulis dažniausiai ant suolo, Echodas – dažniausiai starte ar žaidime. Tačiau super-puper vadybininkas sugeba pratęsti sutartis su lavonais valiais ir sajais, kurie gilioje praeityje kažkada kažkur rodė kažkokius rezultatus. O kadangi Šaras nemoka tinkamai išnaudoti ir rotuoti žaidėjų (per visą sezoną būta nemažai nesąmonių) ir nesužaidžiant Davies ir/ar Antanui, Birutis ypač EL greičiausiai liktų ant suolo, nes turi žaisti lavonas sajus. Todėl labai gali būti, kad lietryda pervilios didesniai pinigais Birutį pas save, o motiejus vėl pripirks visokių atliekų, mokės kosminius pinigus, bet skaitysis top menedžeriu. Šlykštu tai be žodžių :-(

  15. zalgiris

    Sarui isleidus saju sujuo niekas nepasiteisino ir tuo labiau valinska naudos nera

  16. to to

    Birutis turi kontrakta su zalgiriu maziasiai dar dviems sezonams, o tevas tegu rupinasi, butu keista jei nesirupintu, jeigu nepatinka kaip Motiejunas dirba yra psirinkimas galima sirgti uz ryta ten visu liaupsinamas echodas,. Patinka kaip zalgiris siais metais zaidzia sirk uz zalgiri bet varyti ant komandos vadovu tikrai nera del ko , jie padare milzinkska darba kad dabar neturime skolu ir esame setoj eurolygos vietoj. Vis tiek treneriui ir vadovams geriau matosi koki zaideja paimti turint ribotus resursus, manau jei echodas ir jo tevas butu labai noreje butu zaide pas mus, bet gavosi kitaip.