Prieš KMT kovas – motyvuojantis Arūno Matelio filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ 0

SIL–Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto varžyboms Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas ruošėsi ne tik intensyviose treniruotėse. Įkvėpti kovai gali ir kino filmai. Prieš išvykdami į Klaipėdą krepšininkai bei treneriai žiūrėjo tarptautiniais apdovanojimais įvertintą Arūno Matelio filmą „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ apie dviračių sporto užkulisius ir vieningai sutiko: pergalė įmanoma tik atiduodant visas jėgas dėl savo komandos.

Didžiulio populiarumo Lietuvoje ir užsienio kino festivaliuose sulaukęs režisieriaus A.Matelio filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ pasakoja apie prestižines dviračių lenktynes „Giro d’Italia“, bet ne apie juose dalyvaujančių garbę ir šlovę, o apie vadinamuosius „gregorius“, dviratininkus, kurie pasiryžę savo asmeninį rezultatą paaukoti dėl komandos lyderio pergalės.

Pasiaukojimo dėl savo komandos draugo tema svarbi ir krepšinyje, po filmo peržiūros sutiko Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo žaidėjai ir treneriai.

„Tai motyvacinis filmas. Tik komandinė dvasia gali įveikt traumas, sunkumus ir padėti nugalėti“, – po peržiūros sakė „Žalgirio“ komandos kapitonas Paulius Jankūnas.

Filmas paliko įspūdį ir treneriui Dariui Maskoliūnui: „Krepšinis, kaip ir dviračiai, komandinis sportas. Pergalė įmanoma tik dirbant visiems kartu, o jei bandysi atskirai, nieko nesigaus“.

Krepšininkams pristatydamas net 8 metus kurtą filmą režisierius A.Matelis sakė: „Dviračių sporte pasiaukojimas dėl komandos ypatingai svarbus. Daugelio profesionalų kontraktuose įrašyta, kad važiuodamas už komandą jis neturi teisės laimėti, pergalė priklauso lyderiui. Tačiau be tų, kurie pasiaukoja, kurie dengia lyderį nuo vėjo, saugo nuo priešininkų atakų ar atveža vandens, lyderis niekada nelaimės“.

„Be pasiaukojimo nebus laimėjimo, tiek sporte, tiek gyvenime. Kai komanda ar šeima aukojasi vienas dėl kito, tada turime gerus rezultatus“, – režisieriui pritarė komandos kapitonas P.Jankūnas.

Filmo „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ anonsas:

Komentarai