Kauno „Žalgiris“ – Karaliaus Mindaugo taurės čempionas!!! (VIDEO) 24

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sekmadienio vakarą Klaipėdoje apgynė SIL-Karaliaus Mindaugo taurės čempionų titulą finale 81:62 (20:19, 13:16, 27:18, 21:9) nukaudami Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkus.

SIL-Karaliaus Mindaugo taurės finalą atkovotais kamuoliais puolime ir puikiais epizodais po krepšiu pradėjo Brandonas Daviesas – 4:0. Griaunant vilniečių derinius sausą atkarpą iki 8:0 tęsė aštriai sužaidęs Kevinas Pangosas bei vagystę greitu išpuoliu įtvirtinęs Axelis Toupane. Po pasitarimo varžovai pralaužė ledus finale, tačiau atstumui mažėti neleido iš distancijos keletą metimų sumetęs K.Pangosas – 12:5. Pirmajam kėliniui persiritus į antrą pusę darbo ėmėsi šešis taškus paeiliui kauniečiams surinkęs Edgaras Ulanovas, nuostabų Vasilije Micičiaus perdavimą lengvais taškais pavertė Antanas Kavaliauskas – 20:13. Tuomet „Lietuvos ryto“ krepšininkai pelnė keturis taškus be atsako bei privertė minutės pertraukėlę sušaukti iki 20:17 ištirpusį rezultatą matantį Šarūną Jasikevičių. Didelės naudos pasitarimas neatnešė, tad po pirmųjų dešimties minučių komandas teskyrė minimalus skirtumas – 20:19.

Užtikrinčiau antrojo kėlinio starte atrodė sostinės komanda, į kurios septynis taškus įsiterpė tik iš toli iššovęs Artūras Milaknis – 23:26. Užsitęsusią tylą Lietuvos čempionams nutraukė E.Ulanovas, bet techninė pražanga buvo skirta Š.Jasikevičiui ir po labai tolimo tritaškio vilniečiai jau pirmavo 25:31. Užkurti žaliai-baltą mašiną bandė penkis taškus paeiliui surinkęs Aaronas White‘as, o uraganinio E.Ulanovo nesustabdė ir pražanga, tad „Žalgiris“ greitai perėmė iniciatyvą ir visą varžovų darbą pavertė niekais – 33:31. Tiesa, netrukus savo žodį tarė geriau pirmą rungtynių pusę užbaigę ir 33:35 pirmus du ketvirčius laimėjęs „Lietuvos rytas“.

Antra rungtynių pusė prasidėjo K.Pangoso puikiai užmestu kamuoliu aukščiau už visus iššokusiam A.Toupane, kiekybinę persvarą puolime išnaudojo rezultatą lyginęs B.Daviesas – 39:39. Vilniečiams klimpstant puikiai organizuotoje „Žalgirio“ gynyboje, Š.Jasikevičiaus auklėtinius į priekį 45:39 išvedė tritaškius suleidę A.Toupane bei E.Ulanovas. Nuostabų pasirodymą tęsė sudėtingu metimu pasižymėjęs E.Ulanovas, į Chriso Kramerio tolimą dūrį lygiai tuo pačiu atsakė K.Pangosas, o pirmą kartą dviženklę persvarą kauniečiams sukūrė A.Kavaliauskas, apie save priminęs V.Micičius, pastarojo rezultatyvų perdavimą galingu skrydžiu įtvirtinęs A.White‘as ir pirmuosius savo taškus gražiu reidu rinkęs Paulius Valinskas – 59:48. Pačio ketvirčio pabaigoje didesnio pranašumo susikrauti neleido baudas prametę A.White‘as ir A.Kavaliauskas bei tolimu dūriu sėkmingą žalgiriečiams kėlinį uždaręs Jimmy Baronas – 60:53.

Ketvirtajame kėlinyje Lietuvos čempionai žaidimą grindė per aukštaūgius B.Daviesą ir A.White‘ą, antrą progą susikūrė kovingumo pamokų išrašęs E.Ulanovas – 65:56. Pauliaus Jankūno bei K.Pangoso tikslius perdavimus taškai iš po krepšiu suvertęs A.Kavaliauskas kauniečiams vėl grąžino didžiausią turėtą pranašumą, priversdamas minutės pertraukėlę naudoti Rimą Kurtinaitį – 69:58. Po pasitarimo A.Kavaliauskas pademonstravo ir rankelę iš vidutinio nuotolio, o atstumą iki 74:58 didino reidą surengęs K.Pangosas. „Lietuvos rytui“ buvo pavykę kiek sumažinti deficitą, tačiau čia pat galingais dėjimais visas abejones sklaidė A.White‘as – 79:62. „Žalgirio“ aistruoliams jau traukiant pergalės dainas triumą SIL-Karaliaus Mindaugo taurės turnyre rezultatu 81:62 vainikavo rezultatyviausias komandos žaidėjas E.Ulanovas.

„Žalgiris“: E.Ulanovas 21 (6/8 dvit., 8 atk. kam., 2 per. kam.), A.White’as 14 (6/8 dvit., 5 atk. kam.), K.Pangosas 11 (7 rez. perd.), A.Kavaliauskas 10 (5/5 dvit.), A.Toupane 9 (5 atk. kam.), B.Daviesas 7, A.Milaknis 3, V.Micičius 3, P.Valinskas 2, P.Jankūnas 1 (6 atk. kam., 4 rez. perd.), G.Masiulis 0, M.Sajus 0.

„Lietuvos rytas“: C.Krameris 16, L.Mavrokefalidis 8 (3 per. kam.), M.Echodas 7 (6 atk. kam., 2 blk.), R.Giedraitis 7 (2 per. kam.), J.Baronas 7 (4 rez. perd.).

Komentarai

  1. Kaunas

    Eilinis sudomino malimas

  2. Fanas

    Nafik ta dalbajoba vali i aikste leis, bl… Sarai issiblaivyk. Tas debilas pries sudryti isvis zaisti negali, tik isejo pyst iskart i minusa komanda. Ta juodakarmi isvis nuo komandos atskirti, tik nelaimes nesa :-(

  3. f

    tragedija, nera zaidimo jau kelintos rungtynes is eiles. pries ryta zaidziant isvis kazkokia baime jau issivyscius, jeigu niekas nesikeis sezonas gali baigtis liudnokai

  4. Darius

    Su tokiu zaidimu mes nelaimesim, Statyba kiek paspaude ir musu vyrai issigande suskydo. Nesimato jokio noro laimeti, nera pykcio, agresijos, jegos, greicio. Statyba ginasi kaip pries vaikus, atimineja kamuolius, net komandiniu prazangu limito nevirsija per visa kelini. 2 pirmi keliniai is musu puses atrodo skystai. As nesuprantu, kaip jiems sudrytis siknas spardo, o jie mikcioja ? Kol kas GĖDA

  5. To F

    su tokiu šūdinu žaidimu tikrai gali būti mišios. Lyg žaistų su prišiktais triusikais, nesąmonės viena po kitos, puolimas tragedija, gynyba dar žiauresnė, visokios fekalijos mėto laisvai be jokių problemų, o mūsiškiai net nesigina. Panašu, kad tikrai baimė kažkokia atsirado. :-(

  6. Fanas

    EL draskosi nesveikai, o cia ja kelintas is eiles rungtynes pries supista placenta ir sudryti negali laimeti. Jomajo, Sarai, kas ten darosi, ko tokie bekiausiai pries sudryti pasidaro. Tikrai kad GEDA uz zaidima

  7. Kaunas

    Kavaliauskas žaidžia už sudzius

  8. FD

    Gydykit Č e p o n į

  9. S A N P A N A S

    KURR SUTIKTUVES

  10. Kaunas

    Su pergale!

  11. re

    č e p o n į į psichuškę su visu mikrofonu

  12. R

    Su pergale

  13. x

    jei ne nepataikytos baudos, butu ta parazitu komanda visai suminde

  14. Ro

    Visus su smagia p e r g a l e

  15. Sudauzem

    Raudonas plytas, valio!! Pirmoj pusėj buvo košmaras bet antroj visai kita komanda, o ypač ulia

  16. kaunas

    saras graziai apdejo staliu

  17. Darius

    Visus su pergale, smagu, kad komanda antroje dalyje pagaliau prabudo, nes jau buvo slykstu ziureti, kaip statybininkai, 1 tasku persvere rezultata, pradejo maivytis lyg pirmautu 40 tasku. Kas per slyksti komanda.. tas Lietuvos krepsinio vezys gavo pagal nuopelnus.

  18. Viskas Normaliai

    Su pergale!

    (o negatyvus – priverstiniam gydymui :)

  19. Zf

    Biruti i zalgiri o Saju i Siaulius..rokiruote tokia labai praverstu Zalgiriui ne tik LKL bet ir Eurolygoje dar siemet…

  20. ir aš

    taip manau ir palaikau krepšinio faną. Birutį reikia būtinai paimti kaip tik šiuo metu į Žalgirį, o Šiauliams duoti Sajų ir dar priedo ką nors iš jaunimo. Juk taip daro ir ULEB klubai.

  21. petras

    Myliu Zalgiri ir aciu uz pergale!

  22. L

    Sklando gandai, kad Kurtinaitis dar iki dabar nepakeite Mavrokefalidžio…

  23. Rytis

    Nu mums snd truputi nepasiseke. Buvom pavarge, keli traumoti. Teisejai nepadejo. Ir komentatoriai nepadejo. Dar Klaipeda svilpe pries. Nesupratau ko jie pyksta. Nu bet linas su rimu ka nors sugalvos. Dar Utenoj yra geru zaideju, gal nupirks pora. Is Dzukijos irgi reiketu ka nors nupirkt, kad mums nepatrukdytu atkrintamose. Dar stepa is Prienu reik susigrazint. Gal Balus reik paimt- Zalgiriui daug primete. Nu krc mes vistiek esam stipriausi.

  24. oho

    o kuris prienuose stepas? Del birucio – taigi buvo info kad norejo sausio men pasiimti ji zalgiris , bet siauliai neatodave , dabar jau 100$ kad kita sezona bus kaune.