Žalgiriečių Turkijoje laukia pasikeitusi „Anadolu Efes“ ekipa 1

Tomas Vanagas, „BasketNews.lt“

Kauno „Žalgiris“ jau laukė po traumos sveikstančio Beno Udriho, slovėnui buvo galima rungtyniauti su Stambulo „Anadolu Efes“, tačiau prieš išvyką į Turkiją atakų organizatorių pakirto gripas.

Dėl ligos veteranas liko Kaune, o „Žalgiris“ ir toliau versis Kevino Pangoso, Vasilije Micičiaus ir Pauliaus Valinsko rotacija įžaidėjo pozicijoje.

Žalgiriečius pirmą kartą šį sezoną Eurolygos išvykoje palaikys Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, kuris skrenda kartu su komanda. „Visi sirgaliai yra svarbūs“, – apie kartu keliaujantį merą šypsodamasis sakė treneris Šarūnas Jasikevičius.

– Kokios mintys apie varžovą ir rungtynes? – žurnalistai oro uoste paklausė Š.Jasikevičiaus.
– Varžovas yra pasikeitęs, atėjus naujam treneriui pradėjo žaisti kitokį krepšinį. Davė gerų rezultatų, ką ir matėme Turkijos taurėje – tikrai žaidė solidžiai, dominuodami kiekvienose rungtynėse nuo pat pirmojo kėlinio, kuomet iškart susikraudavo pranašumą ir jį išlaikydavo. Iškovoti Turkijos taurę yra labai didelis pasiekimas, o tai rodo, kad „Anadolu Efes“ yra puikioje formoje.

– Kaip konkrečiai pasikeitė žaidimas po Atamano prisijungimo?
– Jie mažiau žaidžia dviem centrais. Prie Velimiro Perasovičiaus daug laiko kartu žaidė Štimacas su Dunstonu. Aišku, kažkiek lemia ir legionierių limitas Turkijoje, kurioje Štimacas arba visai nežaidžia, arba labai mažai. Žaidžia daugiau mažiau mažesniais penketais, daugiau turi mobilumo ir daugiau gynėjų indėlio.

– Kiek svarbus pastaruoju metu buvo Zoranas Dragičius, kuris dėl traumos nežais?
– Aš galvoju, kad jie apskritai buvo geros formos ir pats Dragičius buvo geros formos. Pas juos labai daug kas priklauso nuo Krunoslavo Simono, kuris yra pagrindinis kūrėjas ir nuo jo žaidžia kiti. Komanda yra puikios formos ir laukia sunkios rungtynės.

– Vėliau laukia sudėtingas tvarkaraštis, aukštai turnyrinėje lentelėje stovintys oponentai. Ar dėl rungtynės bus svarbesnės?
– Jos visos yra svarbios. Mes varžovų į silpnesnius ar stipresnius neskaitome, kadangi kiekviena pergalė dabar yra aukso vertės. Reikia iš paskutiniųjų kabintis į bet kurią galimybę.

– Kokia yra „Žalgirio“ forma po taurės?
– Normali ta forma. Yra kaip yra, mes negalime pasidaryti kažkokios stovyklos ar duoti žaidėjams poilsio. Eina rungtynės po rungtynių ir stengiamės ruoštis artimiausioms. Tos situacijos nepakeisime.

– Kokia situacija su neskrendančiu Beno Udrihu?
– Susirgo dabar. Jau atrodė, kad dėl traumos būtų galėjęs žaisti, bet dabar gripas pakirto. Su kitais žaidėjais viskas tvarkoje.

Komentarai

  1. kaunas

    mes laimesim mes jega