Kauno „Žalgiris“ daug šansų Vitorijoje neturėjo (VIDEO) 34

Ketvirtadienį išvykoje vykusiose Eurolygos 26-ojo turo rungtynėse Kauno „Žalgirio“ krepšininkai 64:84 (19:27, 14:16, 12:24, 19:17) neprilygo tarsi iš natų sužaidusiai Vitorijos „Baskonia“ komandai.

Pirmųjų Lietuvos čempionų taškų Vitorijoje teko laukti kiek daugiau nei tris minutes, kai savo ruožtu varžovai jau buvo surinkę visus aštuonis – 3:8. Po Edgaro Ulanovo tolimo šūvio aktyviai sužaidė baudų stojęs mesti Brandonas Daviesas, o tritaškiu atsilikimą iki 8:11 mažino Kevinas Pangosas. Tritaškiu su pražanga atstumą buvo padidinęs Janis Timma (8:16), tačiau čia pat trimis taškais atsakė K.Pangosas bei pirmuosius svečių dvitaškius tarsi vidurio puolėjas rinkęs Vasilije Micičius – 15:19. Nors „Žalgirio“ atakoms puikiai dirigavo V.Micičius, kitoje aikštės pusėje krito net ir sudėtingiausi tolimi dūriai, leidę varžovams pirmą rungtynių atkarpą laimėti 19:27.

Užtikrinto V.Micičiaus žaidimo tęsinį žiūrovai išvydo ir antrojo kėlinio pradžioje, baudas sumetė Artūras Milaknis – 23:29. Abiejų komandų puolimui užstrigus, nugara ledus pralaužė E.Ulanovas, tikslų K.Pangoso rezultatyvų perdavimą meistriškai išnaudojo pernelyg nutolti šeimininkams neleidęs Paulius Jankūnas – 27:34. Kontratakoje vienas pats viską užbaigė įsibėgėjęs Axelis Toupane, tačiau žalgiriečiams vis dar tylint puolime, skirtumas tarp komandų išaugo iki 29:42. Po Šarūno Jasikevičiaus minutės pertraukėlė situaciją švelnino ryžtingai sužaidęs A.Milaknis bei tolimu dvitaškiu pirmą rungtynių pusę uždaręs K.Pangosas – 33:43.

Po didžiosios pertraukos užtikrintais epizodais baudos aikštelėje sužibo B.Daviesas, sudėtingu metimu pasižymėjo V.Micičius – 39:45. Jau antrą kartą šiame mače varžovai smeigė tritaškį su pražanga, išnaudojo mažiau nei likusią sekundę atakos laikui bei taip greitai susigrąžino dviženklę persvarą – 41:51. V.Micičius nuostabiai asistavo Antanui Kavaliauskui, bet į klaidų ir baskų tolimų šūvių liūną patekę kauniečiai jau atsiliko 43:67. Po labai ilgos tylos „Žalgirio“ taškų kraitį papildė E.Ulanovas, tačiau prieš ketvirtąjį kėlinį komandas skyrė nemaža praraja – 45:67.

Paskutinėje rungtynių atkarpoje savąjį tritaškį su pražanga įskraidino ir A.Toupane, tačiau apsukų nemažinę Vitorijos krepšininkai artėjo pergalės link – 51:78. Įvertindamas situaciją bei iš rankų slystančias rungtynes, Š.Jasikevičius į aikštelę dar net neįpusėjus ketvirtajam kėliniui metė jaunuosius Gytį Masiulį bei Paulių Valinską ir iki tol nežaidusį Beno Udrihą. Mačo baigčiai nebekėlus abejonių ledus pralaužė tiek Paulius, tiek dvitaškiu su pražanga pasižymėjęs Gytis, o galutinis teisėjo švilpukas skelbė šeimininkų pergalę rezultatu 64:84.

„Žalgiris“: K.Pangosas 12, V.Micičius 11 (4 rez. perd.), A.Toupane 9 (5 atk. kam.), E.Ulanovas 7, B.Daviesas 6 (2 per. kam.), P.Valinskas 6, A.Milaknis 4 (2 per. kam.), G.Masiulis 3, A.Kavaliauskas 3, P.Jankūnas 2, A.White‘as 1, B.Udrihas 0 (3 per. kam.).

„Baskonia“: J.Grangeris 20 (5/7 trit.), V.Poirier 15 (6 atk. kam., 2 per. kam.), J.Voigtmannas 12 (7 atk. kam.), M.Janningas 12 (4/8 trit., 3 per. kam.).

Komentarai

  1. delfi

    Isvengs tremtinio dalios zalgiris arteja prie kompromiso del arenos

  2. 15min interviu

    Jonas valanciunas regy kauno zalgiri finalo ketverte

  3. ketvirtfinalio kvapas

    baskonia netektis baskai su zalgiriu versis be tornikes sengelijos

  4. zalias

    manau ikresim baskams

  5. zaliai balta

    tai aisku ikresim zali jega hey hey

  6. Kaunas

    Vėl neapsigina nors ir tie be pagrindinių žaidžia

  7. Kaunas

    Užmetė jau per du kėlinius tritaskeis

  8. Kaunas

    Per daug leido pailsėti tai dabar kaip prisisike žaidė

  9. zzz

    Laksto kaip prisišikę, nuo tada kai suprato, kad gali kažką pasiekt. Va čia senojo Žalgirio stilius lenda lemiamu laiku…

  10. Kaunas

    Kedainei

  11. Kaunas

    Kedainei vos subines neprisparde tai šendien prispardis ir styprei

  12. .

    cia jiem saras liepia trajaku nemesti? 3/4 taiklumas ir nemeta net apylaisviai, kol baskai visiskus fuksus meto i akis..

  13. .

    ulanovas tai baisu koks medis. labiausiai pervertintas LT zaidejas siuo metu

  14. Darius

    As tai dabar laukiu paaiskinimu, kad komanda reikia palaikyti visada ir tt. O kas liecia rungtynes, tai nuvaziavo bile nuvaziuoti. Taip niekada nelaimesi. Su tokiu poziuriu reikejo geriau vezti dublerius. Dabar dar yra pora pergaliu virsaus, bet tuoj uzsidegs siknos, pamatysit ir su Armani lakstys jau kelnes prikrove.

  15. Kaunas

    Gali ruošti subines

  16. vargas

    apgailėtinai chebra šiandiena atrodė, rungtynėms visiškai nenusiteike. Baskai šiandien iš mūsiškių grynai išsidergė, ką norėjotą darė. Ginyba kaip ir Kaune vėlavo, komandinės ugnelės visiškai šiandien nesimatė.
    GAILA VYRAI TIKRAI GAILA

  17. vargas

    Po taip suloštų rungtynių dabar visiems be išimties reikia algas nupjauti ir gerai subines išspardyti, gal taip atsibutų iš letargo miego ir pradėtų visai kitaip rungtynėms ruoštis ir žaidimas būtų kitoks. Iš Jankūno išvis kapitono pareigas reikia atimti ir suteikti tokiam žaidėjui kuris stengiasi ir kovoja, o tas lodorius šiandien tokių grybų kad pripjovė kad net baisu buvo žiūrėti. Koks komandos kapitonas, taip ir komanda lošia.

  18. RO

    VEL BEVEIK NEZAIDE PENKETUKAS PANGOS MILAKNIS ULANOVAS AR TOUPANAS WHITE JANKUNAS.ZAIDE PORA MINUCIU 2 KELINY.REIKEJO LEIST ISKART JUOS VOS TIK BASKONIA ISIVERZE BENT TASKELIU I PRIEKI ARBA JAU NUO PAT PIRMU RUNGTYNIU MINUCIU STARTO PENKETA TOKI,TAI GAL DAR BUTU NEBLOGAI SUZAIDE IR DAR GAL BUTU SUGEBEJE NETIK PAKOVOT DEL PERGALES RIMCIAU,BET IR LAIMET.

  19. RO

    KODEL AR GAILA TA PENKETA ILGIAU PALAIKYT? GI GERAI JIS ZAIDZIA KIEK RUNGTYNIU CIA BUVO ANKSCIAU DAR NIEKADA NEZAIDE BLOGAI,VISADA GERIAUSIAI.KODEL JAU NEBETAIP KAIP SENIAU ZAIDEJU KEITIMAI? ANAIP GERIAUSIAI KAI TAS PENKETAS ZAIDZIA APIE 10 MINUCIU.KODEL AR GAILA BUVO PABANDYT? JIS VISADA VIENINTELIS GELBSTI SUNKIAIS MOMENTAIS AR NUSPRENDETE NEBEZAISTI DEL PERGALES?

  20. Darius

    Dar pries rungtynes duoti taktiniai Saro nurodymai man nepatiko, o liepe jis zaisti ilgas atakas. Taciau juk Baskonija visa laika zaide su 2 centrais, todel mums reikejo pabandyti suzaisti butent priesingai, greitinti zaidima. Butinai reikejo surizikuoti ir kai aiksteleje buvo Diopas su Voigtmanu, isvis isimti centrus ir zaisti su Jankunu ir White prieky, toliau Tupanas arba Ulia ir Milas su Pangosu. Teisingai Ro raso. Bet ne, zaide letai ir uzklimpo. Neperlauze primytyvios basku taktikos ir 4 kel jau buvo tik formalumas. Tesliu Udriha pamatem.

  21. Kaunas

    Ganėtinai sunku bus išlikti aštuntuke

  22. Fanas

    Šlykščios kaip reta rungtynės. Čia iš serijos „Niekas nenorėjo žaisti“ – gynyba apgailėtina, puolimas pasišlykštėtinas. Dar tą pusdurnį valį išleido (gal jis koks Šaro giminė, kad taip nuolat jį kiša į žaidimą, jį kaip tik reikia kuo skubiau vyti iš komandos), nu tai iškart atėjo mintis – ragai vietoje. Akurat. Jau geriau būtų Udrihą bandęs, ar taip ar taip vistiek ch..ovai buvo, o jam reikia į ritmą įeiti. Šaras tokių grybų pridarė, kad net keista, labai nuliūdino jo vakarykštis vadovavimas. Komanda absoliučiai buvo nepasiruošusi žaisti vakar, su tokiu (ne)nusiteikimu ramiai galėjo pasikrauti ir nuo RKL bet kokios komandos. O kokios kalbos buvo – mums buvo gera pamoka, mes kovosim, reikalinga pergalė ir t.t. ir pan. Visi laksto kaip prisišikę, ir dar tas Šaro pasakymas „žaisti ilgas atakas“ iškart labai suneramino. Kaip teisingai sako Darius, netgi būtina buvo žaisti greitą žaidimą, bet ne – buvo invalidų šou. Mažų mažiausiai reikia išspardyti subines visai komandai ir kaip „paskatinamą“ premiją reikia VISIEMS nurėžti mėnesio algą už tokį vemti verčianti žaidimą, gal tada pradės subines judinti ir smegenai sugrįš į reikiamą vietą. Jei antradienį prieš džinsininkus nepaims, faktiškai apie Top-8 galim pamiršti. Bet jei vėl (ne)žais taip kaip vakar, tai „sėkmingai“ sezoną užbaigsim 0-5 serija.

  23. Fanui

    butent. labai jau vakar stengesi nekovoti musu galiunai

  24. Kaunas

    Taip žaizdami šoks ir prieš Šiaulius nes reiks patausot jėgas prieš džinsus

  25. aisku

    kad zaide sushiktai, bet kad taktika parinkta netinkama tai tik jusu nuomone, buvo bandoma zaisti ivairiai ir be centru ir su , niekas nesigavo , nes kazkodel miegojo beveik visi ir dare nesamones , 20 klaidu , pasijauciau kaip prie krapiko, be to reikia dar ivertinti kad sukrito pirmam kelinyje kokios penkios sunkios plytos baskonijai , tai matyt irgi per smegenis uzvare, na zodziu nesinori net apie tai nei rasyti nei kalbeti , belieka tiketi kad su milanu suzais taip kaip gali

  26. Darius

    Tai sakai taktika buvo tinkama, tik neveikė ? Sutinku tik su tuo, kad 1 keliny Baskonijai sukrito 4 tritaškiai iš fuksų serijos, pora iš jų mesti krepšio link, dar pora nuo lentos iš priekio. Bet taktika buvo šūdo krūva. Su tuo lėtu krepšiniu patys save užmigdė ir patys save sustabdė. Sėkmės trinant kamuolį ir toliau, jei nebenori daugiau nieko lai9mėti.

  27. nemanau

    kad buvo zaidziama vien letai, taip deklaravo saras pries runginterviu,tap pakui pasigavo ceponis,realiai buvo bandoma zaisti ir greitai ir su mazu pebnktetu bet nieko nesigavo bet su tavo radijum nisgincysiu, prasmes nera , bet zalgiri tai palaikysiu jau net gi sestadieni, sekmes

  28. saras

    sarui reikia pritarti pastaruoju metu kazkaip ir vangiai lkl zaidzia dvi skirtingas puses kaip ir saras sake trejas lkl runktynes mes iki paskutiniu minuciu kovojame su komandomis kurios nori laimeti labiau blogas zenklas

  29. zalgiris

    dar kai velai baiges po tokiu runktyniu tai ir penktadienis nekoks

  30. vitorija

    jau net 3 4 kelini nesiziurejo kaip sake ule per anksti nuleido rankas atrodo baige kovoti ir saras tai neramina

  31. ule

    galime pamatyti savo tikra veida kas mes esame jei taip zaisime nebusime komanda kuri konkuruos del aukstos vietos

  32. vitorija

    buvo taip blogai kad dar pirmoje ketvirtojo kelinio dalyje skirstytis namo eme keli zalgirio sirgaliai o 35 min vaizdas buvo dar iskalbingesnis is nuobodulio tribunas paliko baskonia aistruoliu nebenorejusiu stebeti kaip spardo gulinti

  33. zzz

    baikit cia lot nieko cia neatsitiko vakar olimpiakosas namuose nuo barsos gavo net ant 27 pakrito lempos baskams tai laimejo o kai nekrito tai ir nuo milano namuose gavo

  34. kkk

    perkam bilietus sparciau reikia palaikymo milana iveikiam ir astuntuke hey hey