Antroje mačo pusėje „Žalgiris“ įtvirtino pergalę prieš „Šiaulius“ (VIDEO) 16

Šeštadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje žalgiriečiai „Betsafe–LKL“ 26-ojo turo rungtynėse po spurto trečiajame kėlinyje 69:58 (14:20, 20:14, 26:11, 9:13) įveikė rimtai kovojusius Šiaulių „Šiaulių“ krepšininkus.

Mačo su „Šiauliais“ starte Lietuvos čempionams taškus rinko Brandonas Daviesas, tačiau svečiai po tritaškių krušos į priekį truktelėjo 5:15. Po Šarūno Jasikevičiaus minutės pertraukėlės žalgiriečiai kur kas geriau atidirbo gynyboje, o deficitą iki 14:20 apmažino aukštaūgių tandemą sudarę Antanas Kavaliauskas ir Aaronas White‘as.

Antrajame kėlinyje sunkiai sulaikomą žaidimą demonstravo sparčiai taškus rinkęsis ir net nesportine pražanga stabdytas A.White‘as, ne ką nuo jo atsiliko kauniečius į priekį 25:23 išvedęs B.Daviesas. Antroje ketvirčio dalyje geras progas kūrėsi „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas, laisvą koridorių atrado Vasilije Micičius, o be priežiūros paliktas Kevinas Pangosas smeigė tolimą dūrį – 34:30. Tiesa, čia pat svečiai surengė savo atsaką ir komandos ilsėtis keliavo esant lygiam rezultatui – 34:34.

Niekaip neprisišaudant iš tolimos distancijos, arčiau krepšio dusyk sėkmingai pranėrė V.Micičius, o savo darbą baudos aikštelėje puikiai atliko atstumą iki 42:37 didinęs P.Jankūnas. V.Micičiaus techninės pražangos įkvėpti žalgiriečiai surengė spurtą 14:0 bei po iš toli prabilusių V.Micičiaus ir A.White‘o dūrių galingai atsiplėšė – 56:39. Puikią dešimties minučių atkarpą uždarė Artūrą Milaknį ir Axelį Toupane tiksliais perdavimais pamaitinęs Beno Udrihas, kuris savo statistikos protokolą papuošė jau septintu rezultatyviu perdavimu – 60:45.

Iki tol rezultatyvius perdavimus rinkęsis B.Udrihas pats iššovė iš vidutinio nuotolio, netrukus savo taškų kraitį dėjimu po penktojo B.Davieso perdavimo atsidarė jaunasis Gytis Masiulis – 64:47. Nors tritaškį įsmeigė Paulius Valinskas, ginklų nesudėję šiauliečiai pelnė 9 taškus be atsako ir privertė pasitarimą sušaukti Š.Jasikevičių (67:56). Ne pačio rezultatyviausio mačo pabaigoje pergalę „Žalgiriui“ rezultatu 69:58 įtvirtino P.Valinskas.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 14 (5/6 dvit.), A.White’as 13 (5 atk. kam.), V.Micičius 11 (3 per. kam.), B.Daviesas 7 (5 atk. kam., 5 rez. perd.), P.Valinskas 5, B.Udrihas 4 (5 atk. kam., 7 rez. perd.), A.Toupane 4 (2 per. kam.), A.Kavaliauskas 4 (5 atk. kam.), K.Pangosas 3, A.Milaknis 2, G.Masiulis 2, E.Ulanovas 0 (5 atk. kam., 2 per. kam.).

„Šiauliai“: G.Stankevičius 12 (4/6 trit.), A.Urbutis 11 (2 per. kam.), A.Wrightas 9.

Komentarai

  1. zzzz

    nu manau gera bus pramanksta pries eurolyga hey hey

  2. Ab

    Bl.. zaidimas toks pat kaip su Baskais, sudas per visus galus. Gynyba – tragedija, puolimas – jau geriau visai nesnketi. Matyt tu pi..duliu kuriu israse Saras, chebrai nepakanka. Gal jiems snukius isdauzyt ar ka ? Jankis vel kaip lavonas ir debiloidas valis aikstej – cia Saras jau nuo rungtyniu pradzios nusprende rungtynem surizikuot ar kaip cia suprast ?

  3. as

    jau taip atsibodo tas klipata udrihas. komanda geriau atrode be jo

  4. Ab

    Gal kur Zalgiris algu nebemoka, kad toks sudas zaidimas pasidare ? Gal del to visi padeje ant komandos ? Nezinau kaip kitaip paaiskinti sia pornografija, kuri vyksta aikstej. Po ketvirtadinio turetu raudonom akim lakstyt ir kraut dvizenkliu skirtumu, pyktis turi per krastus lipti, bet cia tik sudai is triusiku byra ir daugiau nieko.

  5. ro

    nu kodel to geriausio penketo nebeleidzia jau ilgai,o jei ileidzia tai keliom sekundem tik? nu gal sekanciose eurolygos rungtynese,kitaip be jo nelaimes eurolygos tai tikrai manau,nes visos svarbiausios pergales eurolygoj buvo pasiektos to penketo pagalba pangos milaknis ulanovas ar tupanas white jankunas.

  6. Darius

    Kazkaip prastai atrodo Zalgiriukas, ne formoj. Nesinori prikarkseti, bet su tokiu zaidimu i top 8 vargiai pateksim.

  7. ro

    Milaknis nebepataiko is triju tasku zonos.Kiek mete,visi pro sali.Tai gal issimuse is veziu,kai cia dabar jau gana ilgokai nebeleidzia Jasikevicius jo su geriausiais zaidejais zaisti.

  8. lkl

    lkl lygis kyla ne 2015 2013 metai kad zalgiris galetu triuskint 24 29 taskai neveltui 5
    lkl lygis kyla ne 2013 2015 kai galedavo zalgiris triuskint siaulius nevezi dzukija 24 29 taskais

  9. Zalgiris

    Saras pradziugino pergale pries siaulius nieko nepataikeme bet viska ivykdeme

  10. Zalgiris

    na bent 4 kelini saras galejo patausot pagrindinius zaidejus nors ir ule pangos milas nesuzaide

  11. saras

    galima suprast jei tik vakar po pietu gryzo tai ir truko polsio sviezumo tai ir gal prisidejo ir dau metimu nepataikytu

  12. saras

    patenkintas runktynem zaideme neblogo lygio krepsini aisku neuzteko sviezumo nelabai ka pataikeme bet krepsini vertinti pagal pataikyma nera tikslo kazkiek pritrukome polsio bet ka norejom ta ivykdem

  13. kaunas

    viskas bus gerai nereikia panikuot laukia sunki savaite antradienis ketvirtadienis sekmadienis

  14. ro

    SARAI BUTINAI PALAIKYK TA PENKETA KURIS ZAIDZIA GERIAUSIAI KAIP TU PATS SAKEI IR MATOSI AIKSTELEJE.NORS 10 MINUCIU PALAIKYK SEKANCIOSE EUROLYGOS RUNGTYNESE,KITAIP TURBUT PRALAIMES ZALGIRIS VEL.TURIU OMENY PANGOSA MILAKNI ULANOVA ARBA TUPANA,WHITE,JANKUNA. AR GERAI?

  15. Žmonės

    Jūs ką tikrai tikit kad komentarus kažkas be jūsų skaito?

  16. Valdelis

    Na nezinu šarai bet aš ir mano šeima vis dar tikim žalgirio invazija , nu bukit žmonės nepasišiukšlinkit i top 8 žiurėkit eu . Kaip prieš baskus gavot net sunus apsiverkė . Laukiam kitu varžybu .LKL čia žema lyga žalgiriui