Kylančiu Eurolygos lygiu besidžiaugiantis Ž.Obradovičius negailėjo gražių žodžių Šarui (VIDEO) 0

Prieš gerą savaitę Kaune su Stambulo „Fenerbahce“ lankęsis garsusis treneris Željko Obradovičius davė išskirtinį interviu „Savaitė su Kauno „Žalgiriu“ laidai, kurioje kalbėjo apie savo komandą, kaip niekad konkurencingą Eurolygą bei gerus žalgiriečių rezultatus.

Sekmadieniais TV6 eteryje 10.30 val. rodomoje laidoje penkias skirtingas komandas į Europos klubinio krepšinio viršūnę atvedęs specialistas pasakojo savo auklėtiniams skiepijantis maksimalistų požiūrį.

„Natūralu, jog visi prieš mus žaidžia su papildoma motyvacija. Jau nuo pirmos šio sezono treniruotės bandau įkalti savo žaidėjams, kad mūsų nusiteikimas rungtynėse turi būti toks pats kaip ir oponentų. Sezonas ilgas, daug mūsų komandos žaidėjų atstovavo savo šalių rinktinėms. Reikia rasti būdą, kaip dirbti su likusia, maža žaidėjų dalimi. Jeigu atsiranda kažkokių pokyčių sudėtyje, tai sukelia papildomų sunkumų. Žinant tai, stengiamės neforsuoti įvykių. Šiuo metu viskas tvarkoje – demonstruojame tokį žaidimo lygį, kokio iš mūsų ir tikimasi“, – pokalbį pradėjo serbas.

Įspūdingą trofėjų lentyną per ilgametę trenerio karjerą sukaupęs devyniskart Eurolygos čempionas džiaugiasi lygoje vykstančiais pokyčiais bei vis augančia konkurencija pirmenybėse.

„Tai puikus turnyras, nėra jokių abejonių. Eurolyga yra įdomi visiems, kurie domisi krepšiniu. Daug komandų demonstruoja kokybišką krepšinį ir visos privalo kovoti dėl pergalės iš paskutiniųjų. Formatas, kuriame visos komandos išbando savo jėgas tarpusavyje – taip pat puikus, tad mes, dalyvaujantys Eurolygoje, galime tik džiaugtis“, – mintimis dalinosi dabartinis „Fenerbache“ pergalių kūrėjas.

Ž.Obradovičius negailėjo gerų žodžių Kauno „Žalgirio“ krepšininkams vadovaujančiam Šarūnui Jasikevičiui, su kuriuo šiltus santykius užmezgė šiam būnant stratego auklėtiniu.

„Be jokios abejonės, dar daug metų iki jam tampant vyriausiuoju treneriu, esu sakęs, kad krepšinį Š.Jasikevičius supranta taip, kaip supranta retas krepšininkas. Būtent dėl šios savybės jis buvo vienas geriausių žaidėjų Europoje. Viskas buvo labai natūralu dėl jo ateities trenerio kėdėje. Klausimas buvo, kada jis žengs tuo keliu ir taps treneriu. Š.Jasikevičiui viskas buvo lengva, o dabar jis vienas geriausių trenerių visoje Europoje“, – gražiai apie Lietuvos čempionų vyriausiąjį trenerį atsiliepė griežtumu garsėjantis specialistas.

Pilnoje „Savaitė su Kauno „Žalgiriu“ laidoje garbingas svečias kalbėjo apie lietuvių meilę krepšiniui, dienas treniruojant Arvydą Sabonį bei „Žalgirio“ šansus sugrįžti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas.

Komentarai