Eurolygoje – šešioliktoji Kauno „Žalgirio“ pergalė! (VIDEO) 37

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo svarbią pergalę Eurolygos 27-ojo turo rungtynėse. Antradienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai įveikė Milano „Armani AX“ komandą 77:65 (17:16, 14:18, 23:16, 23:15) ir Eurolygoje laimėjo jau 16-ąjį mačą.

Rungtynes žalgiriečiai pradėjo itin susikaupę, daugiau nei tris minutes išlaikė savo krepšį „sausą“ ir po Brandono Davieso bei Pauliaus Jankūno gerų epizodų po krepšiu truktelėjo į priekį – 4:0. Nors svečiams ledus pralaužė Artūras Gudaitis, Kevino Pangoso vedami Lietuvos čempionai įpusėjus kėliniui pirmavo 11:6. Prie šešis taškus pelniusio A.Gudaičio netrukus prisijungė kitas lietuvis Mindaugas Kuzminskas, kurio pastangomis komandas teskyrė vienas taškelis – 12:11. Ketvirčio pabaigoje gražiai krepšio link pranėrė Vasilije Micičius, o kamuolį puolime ėmęs Antanas Kavaliauskas kauniečiams pirmą dešimties minučių atkarpą leido laimėti 17:16.

Antrojo kėlinio pradžioje aktyviai į žaidimą įsiliejo Beno Udrihas, kuris ne tik puikiai asistavo A.Kavaliauskui, tačiau ir pats išprovokavęs pražangą realizavo vieną baudos metimą – 20:16. Gana chaotiško ir nerezultatyvaus žaidimo fone šeimininkus priekyje 24:21 išlaikė abejose aikštės pusėse sėkmingai atstovėję Aaronas White‘as ir B.Daviesas. Tylą žalgiriečių žaidime nutraukė komandos kapitono P.Jankūno baudų metimai, bet priekyje 26:28 jau buvo varžovai. Po Šarūno Jasikevičiaus minutės pertraukėlės darbo vėl ėmėsi užsiautęs P.Jankūnas, tačiau pirmą rungtynių pusę 31:34 laimėjo kiek sėkmingiau iš toli šaudę Milano krepšininkai.

Trečiajame kėlinyje „Žalgirį“ į priekį (36:34) išvedė puikų pasirodymą tęsęs P.Jankūnas bei pagaliau iš toli prisitaikęs Artūras Milaknis. Tuomet svečių gretose vėl užsiautė lietuvis A.Gudaitis, tačiau šįkart jam atsaką turėjo dėjimu krepšį sudrebinęs B.Daviesas bei pražangos nesustabdytas A.Milaknis – 42:42. Visgi, ištiksėjus jau šešioms trečiojo ketvirčio minutėms Lietuvos čempionai atsiliko 42:47, tad nepatenkintas komandos žaidimu pasitarimą sušaukė Š.Jasikevičius. Iškart po to prabilo svečių gynybą draskęs V.Micičius, o rezultatą lygino laiku ir vietoje atsiradęs A.Kavaliauskas – 48:48. Prieš lemiamą rungtynių atkarpą žalgiriečiams 54:50 pirmauti leido puikiai veikęs A.Kavaliausko ir V.Micičiaus tandemas bei paskutinę ketvirčio sekundę pasižymėjęs A.White’as.

Ketvirtajame kėlinyje iniciatyvos ėmėsi A.White’as, po kurio šešių taškų be atsako komandas pirmą skyrė dviženklė taškų riba – 60:50. Nors iš duobės kapstyti „AX Armani“ krepšininkus bandė A.Gudaitis, tikrą šou surengė du triuškinančius dėjimus pademonstravęs ir tikru žvėrimi lemiame ketvirtyje tapęs A.White‘as – 64:53. Susikrovę apčiuopiamą pranašumą žalgiriečiai tvirtai laikėsi į ją įsikabinę geležinės gynybos dėka bei likus mažiau nei trims minutėms po A.White‘o pakartotino bandymo pirmavo jau 71:56. Per likusį laiką kauniečiai ramiai sutvarkė likusius klausimus ir 77:65 palaužę Milano ekipą priartėjo prie Eurolygos atkrintamųjų varžybų.

„Žalgiris“: A.White‘as 16 (6/8 dvit., 8 atk. kam.), P.Jankūnas 15 (6 atk. kam.), B.Daviesas 11 (3 per. kam.), V.Micičius 9, A.Kavaliauskas 8 (6 atk. kam.), K.Pangosas 7 (10 rez. perd.), A.Milaknis 6 (6 atk. kam.), E.Ulanovas 3, A.Toupane 1, B.Udrihas 1.

„AX Armani“: A.Gudaitis 19 (10 atk. kam.), M.Kuzminskas 12, C.Jerrellsas 10 (5 rez. perd.).

Komentarai

  1. e DW

    TIK GREIT , PIRKIT BLTUS , KA JUS CIA S T U M I A T , DA DAFYGA JU L I K I A ,

  2. laimes diena

    Reikia pergales geros gynybos kaip pries fenerbache

  3. zalgirio stiprybe

    Namie zaidziam usivede energyja kovojam vieningai

  4. kovo 20

    Sveikinimai robertui javtokui puiki dovana

  5. zzzz

    uzpildom arena padarom super atmosfera

  6. Pirkit bilietus

    Chebra negalim leisti sau pralaimėti šių rungtynių bet jei jie nesužais kaip priklauso apmėtom juos bulvėm ir pomidorais o tą kuris padarys daugiausia klaidų viešai rotušės aikštėj nuogą išplakam ,galiu lažintis tai bus arba Micičius arba Kavaliauskas

  7. kaunas

    papilsim milana be problemu nedekit i kelnes

  8. kaunas

    na zinom kaip pradedam energingai runktynes kaip su valencia barca fenerbace na reikia luptis griebt jauti uz ragu

  9. zalgiris

    reikia viska isnaudot maxsimum geras progas svarbu kavaliauskas nesugrybautu

  10. Vidas

    Rungtynės gyvai:
    https://goo.gl/dXi3R9
    HD kokybė
    Be reklamų
    Lietuviškai

  11. Ro

    Pirmiausia sekmės Žalgiriui, bei smagaus ir gražaus žaidimo sau ir visiems sirgaliams.

  12. ...

    Gėda man eilinį kartą dėl palaikymo. Turbūt svarbiausios sezono rungtynės, o šitie ale „fanai“ nesugeba net paprasčiausios skanduotės užvest. Žiauriai gaila ir gėda…

  13. zal

    kažkoks bardakas tas Udrichas nevykelis kaip reta vien klaidos baravyko jokios naudos jei taip žais tai rungtynės pralaimėtos ,3 kart nei vienas negali įmest iš po krepšio dar taip sugebėt reikia

  14. aha

    Tikrai įsijungiu žiūrėt ir nesuprantu čia Eurolygos rungtynės ar laidotuvės. Koks palaikymas toks ir žaidimas.

  15. Ri

    Kas tiesa tai tiesa, palaikymas tragiškas, o ankščiau varžovai dar sakydavo jog Žalgirio sirgaliai vieni geriausių europoje.

  16. niekas

    supuves zalgiris pasidare . geda ziureti

  17. ..

    sitos rungtynes nukelia tiesiai i 15/16 sezona. labai pazystamas tas beviltiskumo jausmas, kai stenama del kiekvieno tasko

  18. sdf

    Toks palaikymas tarsi sirgaliai jau nuo pat praždių yra nusiteikia pralaimėjimui ir komandos laimėjimu netiki. Tiesą sakant nesistebiu nes ir patys žaidėjai net nenori laimėt.

  19. oo

    Sunku žiūrėt tiesiog į tokį pavargusį ir sunkiai krutantį Žalgirį. „Fanai“ turėtų užvest komandą, bet eilinį kartą nusprendė tiesiog pramiegot rungtynes.

  20. barzda nkl lygio snaiperis

    Klaunas tikri Misičius lygioj vietoj pargriuvo atidavė kamuolį milaknis šveitė pasą į tribūna nors nebuvo spaudžiamas ,graudu žiūrėt

  21. ..

    dar kazkas ulanovui puse milijono siulo. sitas japas visada buvo ir bus max LKL lygio

  22. jaunius

    varyk kevin pangos riekai pergales geros

  23. ,,,,

    Jau bloga darosi nuo publikos, kuri renkasi arenoj. Didžioji dalis tik selfių darytojai, kurie nesupranta kur randasi.

  24. Ri

    Na štai, prabudo fanai prabudo žaidėjai. VISUS SU PERGALE

  25. SAMB

    Visus Zalgirio fanus su pergale ir su top 8

  26. Fd

    Kas per narkomanas tas Čemponis ? Kai komentuoja svetimų komandų žaidimus, būna normalu, vos tik pamato Žalgirį iš karto tampa narkomanu ir pradeda savo trenktą skanduotę. GRYNAS NARKOMANAS

  27. RO

    VALIO,NU VA BEVEIK PADARE TAIP KAIP SENIAU SARAS,SITAS PENKETUKAS:PANGOS,MILAKNIS,ULANOVAS ARBA TOUPANE,WHITE,JANKUNAS ZAIDE SI KARTA DAUGIAU LAIKO NEI ANKSTESNESE RUNGTYNESE IR STAI VEL LAIMETOS RUNGTYNES.MANAU GAL BUTU DAR GERIAU SUZAIDES ZALGIRIS JEI TAS PENKETUKAS BUTU ZAIDES BENT KELIOM MINUTEM ILGIAU,BET MAZDAUG TAIP KAIP ZAIDE DABAR YRA NEBLOGAI,JEI TAIP VISA LAIKA.BUTU GALIMA PALAIKYTI DAR ILGIAU TA PENKETA,BET RUNGTYNES JAU SKAITYK BUVO LAIMETOS TUO MOMENTU KAI TAME PENKETUKE BUVO ATLIKTI KEITIMAI.SVARBU,KAD LAIMEJO.

  28. Su pergale

    Žali fanai, o tiems kas čia piktinasi arenoj susirinkusiais sirgaliais yra klausimas, o patys kodėl ne arenoj?

  29. Darius

    As sergu ux Zalgiri jau 40 metu, turbut galiu priskirti save prie tu tikruju Zalgirio sirgaliu. Tokie kaip as anksciau budavo visi haleje. Jums sunku patiketi, bet anksciau nei vienas neieskodavo savo vietos jau prasidejus rungtynems. Hale budavo pilna likus pusvalandziui iki rungtyniu, o likus 5 min jau visi sededavo savo vietose. Po didziosios pertraukos irgi niekas neveluodavo. O nesibaigus rungtynems niekas nenesdavo savo skyletu uzpakaliu link isejimo. To dabar nera. Kas liecia palaikyma, skanduociu buvo maziau, bet jos buvo kokybiskos ir jas traukdavo visi. Garantuoju, kad 1983m 4500 hales sirgaliu butu deje i vieta dabartinius 15000 kaip 2 pirstus apmyzt. Dabartiniai susirinke 15 500 savo ilgame sarase turi tik kokius 10%, atitinkanciu anu laiku dvasia, kurie savo elgesiu rungtyniu metu rodo pagarba komandai ir manau, yra neatskiriama jos dalis. Apie likusius daug nekomentuosiu. Daugelis ju ateina tiesiog praleisti laiko. Alaus pagert pvz. Sirgaliai, deja, issigime. Siaip ar taip tikrus juos sveikinu su pergale ir 1 koja izengus i top 8.

  30. Darius

    Dar papasakoti ? Jei budavo paskelbiamas susitikimas su zalgirieciais kokioje nors saleje, prisigrusdavo zmoniu kaip silkiu, pakliuti i vidu budavo neimanoma. Jei koks fotografas padarydavo Zalgirio foto paroda, zmoniu budavo anslagas. Budavo kaunieciams ir sou su Zalgiriu, pvz haleje zalgirieciai su bokso pirstinemis zaisdavo krepsini pries aktoriu komanda. Hale nuo zmoniu luzdavo. Jei rungtynes vykdavo Maskvoje, is Kauno i Maskva vaziuodavo pilni sirgaliu traukiniai nepaisant to, kad Maskvoje visiems bilietu neuztekdavo. Sirgaliu rysys su komanda buvo beribis. Tai buvo musu komanda, o mes neatskiriama jos dalis. Niekada to jau nebebus ne is tolo. Todel as, kaip nepraleidziantis nei 1 rungtyniu, pritariu, palaikymas buvo silpnas. Sudinas, galima sakyti. Tos senosios dvasios su ziburiu arenoje nesijaucia, bent jau pries Armani.

  31. RO

    IR KIEK ARANO DEJIMU BUVO ZAIDZIANT TAM PENKETUI

  32. Dariau

    Galima tave suprasti , as ir pats nelabai patenkintas kai po pertarukos puse kelinio visis renkasi i savo vietas , su alum , aplaisto tave neretai, bet laikai keiciasi , ir cia jau nieko nepadarysi. taip gerai kaip buvo jau nebus, visuomene susitelkusi i savo poreikiu tenkinima . Net is Saras jau si sezona kelis kartus yra pasakes kad mes kitokie

  33. Kristina

    Žaviuosi Šaru. Apie jį būtina nufilmuoti dokumentinį filmą. Jis taip įsijaučia į trenerį, kad joks aktorius taip nesuvaidintų. Jo emocijos nepakartojamos (be „matų“). „Žalgirio“ vadovai, kreipkitės į V.Matjošaitį, kad padėtų finansiškai, kad tik Šaras neiškeliautų iš LT. Kaip unikalus krepšinio talentas gimsta 1 per 100-tą metų (Sabas), taip ir treneris………mūsų ŠARAS. Sėkmės „Žalgiriui“.

  34. tutti frutti

    Šaras už bazarą atsako.
    O Milane … Bablo – kaip dumblo ir niekas ten už nieką neatsako. Reikalavimai užimti aukštą vietą Eurolygoje komandai nekeliami, visi atsipūtę, žiūrovai Milane nereiklūs ir ateina pasižiūrėti labiau ne krepšinio, bet vyrų – modeliukų … Todėl Kuzia už tą patį bablo ir nueliavo ne į Žalgirį, o į Milaną … Kaune Šaras nepakęstų tokio Kuzios indėlio ir reikėtų arti … Na bet gal Kuzia atsigaus po to kai į paliko merga … O laužtuvas – Gudaitis darosi panašus į Šackuil’ą o’ Nealą … :) Reikėtų tik dar kokia 70-80 kg. priaugti … Nušluotų ir krepšinio stovą su visais už jo stovinčiais operatoriais ir jų kameromis …

  35. as nesipiktinu aha

    cia dabar kokio dar tau truko palaikymo ka cia nuskalbi laidotuves kai reikia viskas ira laiku ir palaikymas geras emocinis

  36. ...

    ka tu nori gerkles pereikt kad nebutu laidotuves fantazuoji matai jam blogas palaikymas dar jis skundziasi

  37. zalgiris

    su 15400 fanu sausakimsa kiek buvo tai buvo fantastiska atmosfera o kad ir prie 13 14 tuks ir puikus stiprus palaikymas