Pralaimėjimas Madride kovingiems žalgiriečiams kelio į Eurolygos atkrintamąsias neužkirto! (FOTO) 31

Ketvirtadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ vyrai Ispanijos sostinėje po atkaklios kovos 81:88 (16:19, 28:22, 18:24, 19:23) nusileido Madrido „Real“ komandai, tačiau sulaukę palankaus rezultato iš Tel Avivo užsitikrino vietą Eurolygos atkrintamosiose!

Rungtynių pradžioje žalgiriečiai niekaip neatrado kelių varžovų krepšio link, tad prabėgus porai minučių atsiliko 0:4. Galų gale ledus iš vidutinio nuotolio pralaužė komandos kapitonas Paulius Jankūnas, o sėkmingai iki tol gynyboje dirbęs jaunasis Paulius Valinskas drąsiai sužaidė ir puolime – 4:4. Išsijudinę Lietuvos čempionai nestabdė ir po Brandono Davieso bei P.Jankūno dvitaškių jau pirmavo 8:4. Tiesa, tarsi amerikietiškais kalneliais vykusiame pirmajame kėlinyje savojo šanso sulaukė ir karališkasis Madrido „Real“ klubas, vėl atsiplėšęs iki 8:12. Puikų Vasilije Micičiaus perdavimą po krepšiu gavo Antanas Kavaliauskas, tritaškius suleido Artūras Milaknis ir Beno Udrihas, tačiau atkaklioje pirmoje rungtynių atkarpoje 16:19 triumfavo ispanai.

Antrą kėlinį uraganiniu reidu atidarė aktyvų žaidimą tęsęs B.Udrihas, svečius į priekį 20:19 buvo išvedęs A.Kavaliauskas, bet staigiai „Real“ krepšininkai susigrąžino iniciatyvą į savo rankas – 20:27. Tolti šeimininkams neleido „Žalgirio“ puolimą ant savo pečių nešę A.Kavaliauskas ir V.Micičius (27:34), o po dviejų A.Milaknio ir vieno Aarono White‘o tolimų šūvių kauniečiai persvėrė rezultatą savo pusėn – 37:36. Prieš pat didžiąją pertrauką A.Milaknis smeigė jau ketvirtą savo ir šeštą iš šešių komandos tritaškių, meistriškai pirmus du kėlinius uždarė po krepšiu piruetą atlikęs V.Micičius – 44:41.

Trečiajame kėlinyje Lietuvos čempionai apsukų nemažino ir po šaltakraujiškų Edgaro Ulanovo bei A.White‘o epizodų atsiplėšė iki 48:41. Iš tolėliau taikliai krepšį atakavo nuo suolo pakilęs jaunasis Gytis Masiulis, tačiau prie baudų metimų linijos apsigyvenę šeimininkai perėmė iniciatyvą – 50:51. Sunkiu komandai metu prabilo ilgai tylėjęs Kevinas Pangosas, iš vidutinio nuotolio prisišaudė P.Jankūnas, bet kitoje aikštės pusėje sukrito du skaudūs tritaškiai (54:57). Nors baudas realizavo P.Jankūnas, aukštesnę pavarą įjungę varžovai privertė minutės pertraukėlę sudeginti Šarūną Jasikevičių – 56:61. Iškart po pasitarimo sudėtingus taškus pelnė A.Milaknis, V.Micičiaus perdavimą-saldainiuką išvyniojo deficitą iki 60:61 ištirpdęs P.Jankūnas. Per likusį laiką „Žalgiriui“ nelengvu metimu taškus rinko K.Pangosas, tad visa pagrindinė kova dėl pergalės nusikėlė į ketvirtąjį kėlinį – 62:65.

Lemiamą mačo atkarpą aštriu reidu pradėjo pražangomis stabdytas V.Micičius, tolimu dūriu rezultatą lygino K.Pangosas – 67:67. Tiesa, ilgai netrukus šeimininkai pavojingai atitrūko (67:73). Tai nė motais buvo dar du metimus iš vidutinio nuotolio realizavusiam P.Jankūnui bei reikiamu metu iš toli sužibėjusiam K.Pangosui – 74:75. Pajutę kauniečių kvėpavimą į nugarą „Real“ suaktyvino savo veiksmus ir, likus porai minučių, pirmavo 74:81. Lietuvos čempionams gyvą viltį palaikė komandos kapitonas P.Jankūnas (76:81), tačiau visas abejones sklaidė sudėtingą tritaškį įsmeigęs Rudy Fernandezas – 76:84. Savo taškų kraitį pasipildyti spėjo P.Jankūnas ir K.Pangosas, bet esmės žalgiriečiai nepakeitė ir po atkaklios kovos 81:88 pripažino karališkojo klubo pranašumą.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 21, A.Milaknis 14 (4/5 trit., 2 per. kam.), K.Pangosas 12 (4 rez. perd.), A.Kavaliauskas 8, V.Micičius 8 (7 rez. perd.), B.Udrihas 5, A.White‘as 5, B.Daviesas 2, G.Masiulis 2, P.Valinskas 2, E.Ulanovas 2 (4 rez. perd.).

„Real“: F.Reyesas 16 (6/7 dvit.), F.Causeuras 14, L.Dončičius 11 (7 rez. perd.), J.Carrollas 10.

Komentarai

  1. 15min

    laimingas atsitiktinumas didziausias sezono atradimas i zalgiri

  2. kaunas

    zali jega

  3. Virgis

    Krepšinis gyvai;
    https://goo.gl/dXi3R9

  4. RO

    JEI PRALAIMINESIME NUO PIRMU MINUCIU REAL MADRIDUI,TAI SARAI,ILEISK TA PENKETA NUO PIRMU 2 KELINIO SEKUNDZIU IR PALAIKYK MAZIAUSIAI 10 MINUCIU IKI KOL BAIGSIS 2 KELINYS.O JEI VIS DAR REAL PIRMAUS,TAI TADA IR PO DIDZIOSIOS PERTRAUKOS DAR MAZIAUSIAI 5 MINUTES PALAIKYK TA PENKETA.TIEK TIKRAI GALI ZAISTI TAS PENKETAS JEI PERTRAUKA YRA DAR VIDURY JU ZAIDIMO ILGOJI.TADA TURETUME LAIMETI.KALBU APIE PENKETA PANGOS,MILAKNIS,TUPANAS,WHITE,JANKUNAS ARBA PANGOS,MILAKNIS,ULANOVAS,WHITE,JANKUNAS.IR BUTU GERIAU JEI PIRMI KEITIMAI BUTU TOKIE:ULANOVAS VIETOJ TUPANO,JEI TAME PENKETE ZAIDE TUPANAS ARBA TUPANAS VIETOJ ULANOVO.

  5. be toupane

    Bus sunku dar be toupano puikiai gynantis

  6. RO

    ISVIS,GERIAU VISADA TAIP DARYTI IR LEISTI TA PENKETA 2 KELINY 10 MINUCIU IR 3 KELINIO PRADZIOJE BENT,NES TIEK GALI ZAISTI BE KEITIMU JIE TIKRAI IR PLIUS YRA ULANOVAS IR TUPANAS,KURIE GALI KEITALIOTIS IR DAR GERIAU GAL JEI KAVALIAUSKAS PAKEISTU JANKUNA TUO METU JEI REIKIA DARYT PRIVERSTINI KEITIMA KOL ZAIDZIA TAS PENKETAS NES KAVALIAUSKAS TRUMPAM ISEJES TIKRAI GALI DUOTI KAZKA PANASAUS KOMANDOS ZAIDIMUI KAIP JANKUNAS.

  7. be toupane

    Pasitempe pilmo raumeni nepaisant skausmu dar zaide su milanu

  8. kkk

    visvien zydai siandien gaus nuo pao per skysti jie tai astuntukas mums siandien garantuotas kad ir pralaimesim

  9. RO

    A,TUPANO NERA,TAI ULANOVA LEISKITE IR VISTIEK ISEINA TAS GERAS PENKETAS IR 10 MINUCIU PIRMOJ RUNGTYNIU PUSEJE TIKRAI GALI ZAISTI.MANAU TIKRAI TADA SVARBU KAD ZAISTU TAS PENKETAS DAR PIRMOJ RUNGTYNIU PUSEJ,NES NEAISKU KAS GALES ZAISTI VELIAU PO DIDZIOSIOS PERTRAUKOS.KAS JEI IR ULANOVAS NEBEGALES ZAISTI AR KOKS KITAS ZAIDEJAS,TAI BE TUPANO TIKRAI REIKIA LEISTI TA PENKETA PANGOS MILAKNIS ULANOVAS WHITE JANKUNAS,KAD ISNAUDOT 100 PROCENTU ZAIDEJUS JAU PRADZIOJ ARBA VELIAUSIAI 2 KELINI 10 MINUCIU KOL YRA KAM ZAISTI DAR PRIES REAL IR KOL REAL DAR NEPIRMAUJA ANT DAUG TASKU RUNGTYNESE.NA GI.

  10. Darius

    Svarbu Sajaus negales isleisti :). Nedaug turime sansu siandien, jei rimtai, negalime per pora dienu suzaisti 2 rungtynes is eiles stipriai, visa sezona tas pats.

  11. ccc

    Micicius asilas paskutinis nieko nesukuria nei pats meta nei kitam duoda tik degina laika plius nespeja paskui savo zmogu.batai snd kaip tas asilas nepataike is po krepsio budamas vienas o centru visai neturi 2 lavonbaciai kazkokie tai parduokit juos ir visokius udrichus ir nupirkit geresni centra kai vesely panasiai

  12. Sonny air lines

    Kavaliauskas gavo stoga is artimu distanciju nepataiko prie krepsio jo neprileidzia tai kam toks centras reikalingas neptune jam gal ir butu gerai keista kad zalgiris su tokiais zaidejais taip toli nuejo bet tikrai neverti astuntuko

  13. RO

    NU NIEKO NELEIDZIA,TO PENKETO NELEIDZIA,TAI GERAI KAD PIRMAUJA PO 2 KELINIU

  14. RO

    RIZIKINGA ZAISTI IKI 3 AR 4 KELINIO IR TIK 3 AR 4 KELINY ILEISTI JI ISTIKRUJU.PER VELAI TAIP,TAI GERAI KAD LAIMI DAR PO 2 KELINIU.

  15. zalias

    milas jega

  16. zalias

    zydai gavo mes top8 jeeeeeeeee

  17. Darius

    Kai prie +5 isleido Udriha pasakiau, kad dabar Realas mus pasivys. Taip ir buvo. Kai Udriha pasodino, buvo -7. Su Udrihu nuejom i minusa 12 tasku. Jis niekur nespejo gynyboje, pro ji ejo kaip pro stovinti, atakose Udrihas kliuvinejo uz liniju ir net kamuoliu nepagavo. Manau, kad butent jis palaidojo sias rungtynes. Tragiskas zaidejas, jau geriau butu buves Bost. Udriha reikia siusti i pencija, cemodan vokzal domoi. UDRIH, GO HOME !!!!!

  18. ss

    udrichas ir Kavaliauskas 2 ufonautai

  19. RO

    NU NESUPRATAU KEITIMU,PRALAIMINEJA GALE IR VISTIEK TO PENKETO KAIP NELEIDO,TAIP NELEIDO-VIS 1 ZAIDEJA KITOKI LAIKE.TUPANO NERA,BET ULANOVAS TAIP IR NEGAVO PAZAISTI KARTU SU WHITE,JANKUNU,MILAKNIU IR PANGOSU.CIA GERIAUSIA KA ZALGIRIS GALEJO TURETI AIKSTEJ BE TUPANO ZAISDAMI.

  20. RO

    VIS 1 ZAIDEJAS AR DAUGIAU NE TAS AIKSTEJ.ATRODO TARSI BE TUPANO,SARAS PAMIRSO IR APIE ULANOVA,KAD SIS GALI PAKEISTI TUPANA IR SUMASTE ZAISTI NUOLAT TAIP TARSI 2 ZAIDEJU JIEMS TRUKTU IR TUPANO,IR ULANOVO.O ULANOVAS ZAISTI GAVO NEMAZAI MINUCIU-KAS PER NESAMONE.

  21. Giedrius

    man tik keista,atsilieka jau stipriai,laiko nebedaug,tritaškių taiklumas superinis,o vistiek lenda po kašiu ir atiduoda kamuolį real’ui,kur logika?

  22. RO

    NERA PENKETO TO ZAIDIME,NERA IR PERGALES,O GALEJO IR BE TUPANO ISSIVERST SU ULANOVU,PANGOS,MILAKNIU,JANKUNU,WHITE.SU PRALAIMEJIMU!!

  23. RO

    ne karto nezaide sitie ulanovas milaknis pangos white jankunas,tai ko noreti kad laimetu pries toki kaip real be tupano

  24. to ro

    tu gal per radija klausei, tas tacvo svajoniu penketas zaide labai daug per sitas rngt , daviesas antroj pusej beveik nezaide , neisivaryk paranojos , nors ir pralaimejom vis tiek dziugu kad astuonete esam , nergi labai , bet matyt komentatoriams nelabai , vien negatyvas is jusu sklinda , fu

  25. Timo Pleis

    tas bl Udrichas be savo kasytės nieko neturi vien klaidos net kamuolio įžaist tvarkingai nesugeba jis lėtesnis nei Pangosas ar Valinskas pataikymas tai gal bus gal ne ,nesuprantu kam tokį vėžly laikyti kuris kaip inkaras komandą tempia žemyn o kitas frajeris tai Kavaliauskas baudos aikštelėj real krepšininkai jam palei nosį pasuojasi o jis nesusigaudo kur randasi plius net iš po krepšio laisvas nepataiko iš vidutinio nuotolio 1 iš 3 pataiko iš tolimesnių distancijų vieną kart per metus jis per mažo ūgio ir per lėtas norit pasakyti jį ir toliau laikysit kaip Javtoką ar Seibutį bl pertvarkykit komandą kitam sezonui išleiskit daugiau pinigų ant geresnių žaidėjų o tokius kaip Kavaliauskas Ulanovas kuris lėtas judesių arsenalo nėra perleiskit Neptūnui

  26. zzzzz

    sarui reikia statyt paminkla prie zalgirio arenos va teip o nestumt kad komanda tipo blogai losia tai ka tada kalbet apie barsa ar maccabi kur pilna zvaigzdziu prisipirke

  27. lrytas

    Krepsinio ekspertas tai ka padare zalgiris dar ne pabaiga

  28. zalgiris

    Na turejo galimybe laimet bet 4 vis kazkas nutinka pora klaidu ir paleidi sansa

  29. zalgiris

    Jau kelintos runktynes ulanonas pristiges nors ir atidirba gynyboj bet is jo truksta pastangu zaidime pangoso dviejuose keliniuose

  30. milaknis

    Buvo usideges tritaskiu bet kaip pablo laso pertraukeles metu buvo piktas tai 3 4 kelini nemete ne vieno tritaskio

  31. to to

    nezaide tas penketas,as gi ziurejau visas rungtynes