Š.Jasikevičius pasitinka atkrintamąsias: „Reikia dar labiau sužvėrėti“ (VIDEO) 1

Tomas Vanagas, „BasketNews.lt“

Eurolygos reguliaraus sezono ir atkrintamųjų varžybų rungtynės skiriasi ir tai Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičiaus bandė savo krepšininkams įteikti prieš išvyką į Graikiją, kur žalgiriečiai pradės seriją iki trijų pergalių su Pirėjo „Olympiacos“.

– Kaip sekėsi ruoštis svarbiausiai sezono serijai?
– Daug laiko ruoštis nebuvo, nes reikėjo žaisti trejas rungtynes per 5 dienas. Kažkiek ruošėmės, turėjome dvi treniruotes. Taip pat nuvažiavę bandysime prisiminti kažkokias detales. Reikia eiti kautis, bandyti žaisti su didele širdimi ir galva.

– Aišku, kad pirmą kartą prieš „Žalgirį“ šį sezoną žais Georgios Printezis. Kaip keičiasi „Olympiacos“ žaidimas su šiuo krepšininku?
– Jis vis tiek yra vienas geriausių žaidėjų Eurolygoje. Tikrai labai sunku sustabdyti jį vienas prieš vieną. Turime būti pasiruošę kelis gynybos variantus ir prieš jį, ir prieš kitus krepšininkus. Svarbiausi dalykai bus tai, ar būsime pasiruošę kentėti ir atiduoti visą save, žaisti disciplinuotai. Nemanau, kad tai bus labai graži serija. Negalvoju, kad „Olympiacos“ galima įveikti žaidžiant labai gražiai. Bet su jais rodėme vis tiek gražų krepšinį. Tai bus labai sunki, fizinė serija, kurią lems detalės ir lengvų taškų nedalijimas.

– Ar Pauliaus Jankūno ir G.Printezio mikrodvikova bus tokia pat svarbi kaip ir būtinybė sustabdyti kuriančius žaidėjus?
– Manau, kad reikės daugiau mažiau reaguoti į viską: kokios formos yra tie traumas turėję žaidėjai, kaip mūsų krepšininkai geba reaguoti į situaciją ir atsakomybę. Čia sunku pasakyti. Aišku, G.Printezis yra vienas geriausių Eurolygos žaidėjų ir su juo turime tvarkytis. Tam yra paruošta variantų ir žiūrėsime.

– Kaip reikia pasikeisti atkrintamosiose varžybose?
– Manau, kad kažkiek reikia dar labiau sužvėrėti. Tiek žaidėjams, tiek visiems. Manau, kad reikia labiau kreipti dėmesį į detales, žaisti dar labiau disciplinuotai. Nedalinti lengvų taškų. Yra daug dalykų, bet tai yra pagrindiniai.

– Ar gali atkrintamosiose skirtis ir teisėjavimas nuo reguliaraus sezono?
– Nemanau, kad teisėjai saugo žvaigždes ar kažkas tokio. Prie teisėjavimo irgi reikia prisitaikyti. Svarbiausia gauti nusipelnytą pagarbą – mes esame tarp 8 geriausių komandų. Teisėjavimas turi būti 50 prie 50.

– Kalbant apie tas patirtis, kaip ruošiate komandą psichologiškai, galbūt bandote savo paties patirtį perteikti krepšininkams?
– Galvoju, kad žaidėjams akcentus sudėliojau – čia yra atkrintamosios ir koncentracija bei atsidavimas turi dar labiau pakilti. Galbūt neturime Eurolygos atkrintamųjų patirties, bet yra daug žaidėjų, kurie yra rungtyniavę savo rinktinėse, taip pat įvairiose sunkiose situacijose. Tas patirties faktorius yra, bet yra ir aibė kitų. Tikiuosi, kad tai nebus pagrindinis dalykas.

– Kiek šį sezoną komandai padėjo užsakomieji reisai?
– Viso sezono metu dėkojame Gediminui Žiemeliui ir „Avia Solutions Group“ už šiuos dalykus. Skrendant iš Kauno tai yra vienas iš didžiųjų mūsų pranašumų – nereikia laukti terminaluose, nereikia laukti antro skrydžio. Tokie dalykai labai daug padeda. Žaidėjai tikrai sezono metu jaučiasi šviežesni, gali kontroliuoti treniruočių procesą. Tai yra vienas iš didesnių faktorių, kodėl dabar „Žalgiris“ ruošiasi ne Lietuvos krepšinio lygos, o Eurolygos atkrintamosioms.

Komentarai

  1. kaunas

    mes laimesim