Kauniečiai stengsis išnaudoti „Olympiacos“ silpnybes ir sustabdyti lyderius (VIDEO) 0

Pirėjo „Taikos ir Draugystės“ sporto rūmuose antradienio vakarą žalgiriečiai surengė pirmąją treniruotę prieš šiandien vakare prasidėsiančią Eurolygos ketvirtfinalio seriją iki trijų pergalių su Pirėjo „Olympiacos“ klubu.

Apie kelionę į Graikiją bei būsimą akistatą su „Olympiacos“ ekipa mintimis su „Žalgiris TV“ dalijosi žalgiriečiai Paulius Jankūnas ir Edgaras Ulanovas.

„Iš tikro apie visą nutikimą su lėktuvu sužinojome tik atėję pasiimti lagaminų oro uoste, – apie vakar nuskambėjusią žalgiriečių kelionės naujieną kalbėjo P.Jankūnas. – Skrendant nieko nepastebėjome. Kai pasakė, jog buvo kažkoks gedimas, net nustebome. Pats skrydis atrodė natūralus, kaip bet kuris kitas įprastas skrydis šiame sezone.“

„Žalgirio“ kapitonas kalbėjo ir apie skirtingą ketvirtfinalio poros komandų patirties kraitį Eurolygos atkrintamosiose. Žalgiriečiai šiuo aspektu negali prilygti „Olympiacos“ – Pirėjo ekipoje net devyni krepšininkai yra rungtyniavę Eurolygos finalo ketverte. P.Jankūno teigimu, „Žalgiris“ tiesiog ruošiasi išnaudoti silpnąsias varžovų žaidimo puses.

„Be abejo varžovai yra labiau užgrūdinti atkrintamųjų – eilę metų žaidžia finaliniuose ketvertuose, finaluose, yra laimėję Eurolygą. Be to, daug metų žaidžia kartų. Kaip bebūtų, ruošiamės rungtynėms atsakingai, žinome savo taktiką, stipriąsias puses ir stengsimės jas išnaudot“, – aiškino P.Jankūnas.

Ioannio Sfairopoulos treniruojama Graikijos ekipa atkrintamųjų serijoje su „Žalgiriu“ jau turėtų sulaukti ir vieno savo sezono lyderių – po traumos sugrįžtančio Georgo Printezio. Krepšininkas  iki traumos „Olympiacos“ gretose Eurolygoje rinkdavo po 12,6 taško ir atkovodavo po 5,5 kamuolio.

„Su juo „Olympiacos“ žaidimas smarkiai keičiasi ne tik puolime, bet ir gynyboje jam būnant aikštelėje, tuomet „Olympiacos“ geriau ginasi, o ir puolime turi daugiau opcijų – G.Printezis atakas gali užbaigti iš po krepšio, pritraukti žmonių, nusimesti kamuolį ir panašiai, – apie varžovų lyderio svarbą mintimis dalijosi E.Ulanovas. – Tikrai lengviau nebus. Kaip bebūtų, kai nėra kažkurių pagrindinių žmonių komandoje, kitiems žaidėjams atsiriša rankos. Negali pasakyti, kad mums buvo anksčiau lengviau ar bus dabar sunkiau. Sunku bus vienaip ar kitaip.“

Tiesa, žalgiriečių žvilgsniai, ruošiantis rungtynėms su „Olympiacos“, krypsta ir į kitą graiką. Neabejotinas Pirėjo klubo simbolis ir lyderis ant parketo – Vassilis Spanoulis kelia didžiulę grėsmę bet kuriam varžovui. Atkrintamosiose dar labiau sužvėrėjantis krepšininkas, anot E.Ulanovo, gali skaudžiai nubausti.

„Žinoma, svarbiausia sustabdyti Vassilį Spanoulį, kuris išprovokuoja daug pražangų, atlieka daug prasiveržimų, gerai sutraukia ir nusimeta. Pastarosiose mūsų rungtynėse su „Olympiacos“ V.Spanoulis prametė daug laisvų metimų. Buvo nemažai mūsų gynybinių klaidų, norisi to išvengti. Reiks kovoti nuo pat pirmųjų minučių, kad rungtynės būtų įtemptos kuo ilgesnį laiką. Manau, kad turime visus šansus“, – teigė E.Ulanovas.

Komentarai