Š.Jasikevičius: „Tokia atmosfera vyrams buvo postūmis į priekį“ (VIDEO) 1

Tomas Vanagas, „BasketNews.lt“

Kauno „Žalgiris“ Eurolygos ketvirtfinalį namuose pradėjo pergale ir dabar serijoje iki 3 pergalių prieš Pirėjo „Olympiacos“ pirmauja 2-1.

Po trečiojo mačo, kuriame „Žalgiris“ laimėjo 80:60, Šarūnas Jasikevičius dėkojo ir savo auklėtiniams, ir sirgaliams. Ketvirtasis susitikimas vyks ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje, o tuomet gali paaiškėti serijos nugalėtojas.

„Tikrai noriu pasveikinti vyrus už tokį atsidavimą. Taip pat ir žiūrovus su pergale. Noriu jiems padėkoti už puikiai sukurtą atmosferą, vyrai tai jautė ir jiems tai buvo postūmis į priekį.

Dėl krepšinio, yra aibė dalykų, kur mes nebuvome labai geri. Emocijos paveikė žaidėjus, ypač pirmoji rungtynių pusė taktiškai buvo labai prasta. Kažkur pasisekė, kad „Olympiacos“ nepataikė, kažkur nugalėjo mūsų begalinė energija. Ketvirtadienį turime šansą laimėti seriją ir tai bandysime daryti.

Reikia žaisti su tokia pačia energija, bet turime rodyti geresnį krepšinį. Tokiose rungtynėse yra labai sunku laimėti, ypač prieš komandą, kuri aibę kartų buvusi tokioje situacijoje. Mes jiems jaučiame didžiulę pagarbą, bet nusileisti neketiname“, – apie rungtynes kalbėjo Š.Jasikevičius.

– Turbūt kitose rungtynėse svarbiausia bus psichologija?
– Tų momentų yra tiek daug, kad galime kalbėti visą naktį. Taip, bus labai svarbu nedaryti psichologinių klaidų. Iš šiandienos rungtynių turime pasimokyti iš 2-3 minučių. Kai tik išeiname iš konteksto, „Olympiacos“ iškart mums kala 6:0. Jie kiekvienoje situacijoje, kuomet nebuvome susikoncentravę, mus bausdavo. Kai kuriose situacijoje ir nenubaudė.

Manau, kad šiandien pagerinome žaidimą prieš varžovų gynybinę situaciją, kuomet keičiasi visi „Olympiacos“ krepšininkai. Tai yra aibė detalių, kurių mes nepadarėme. Jeigu kalbame vien apie krepšinį, tai turime žaisti žymiai žymiai geriau. Tikiuosi, kad tai vyrai tai supras.

– Trečiajame kėlinyje 9 taškus iš eilės pelnė P.Jankūnas. Ar tuomet buvo akcentuotas jo žaidimas?
– Buvo akcentuojama, nes tuo metu buvo geras varžovų penketas išbandyti tokią situaciją. Nenustoju didžiuotis Pauliumi. Jis rungtynių pradžioje turėjo aibę laisvų metimų. Nepaisant to, kad Paulius ir Pirėjuje neįmetė daug taškų, jis vis tiek šiandien tuos metimus praleido vardan komandos draugo dar geresnio metimo. Labai kapitoniškos savybės. Jis tikrai galėjo mesti, tai nebūtų blogas metimas, būtų geras metimas, bet galbūt komandos draugas turėjo dar geresnį metimą. Ir jis nepanikavo vien dėl to, kad jis Pirėjuje nerinko taškų. Tai yra didžiulis patyrimas.

– Atrodo, kad komanda ieškodavo ne geriausio, o tobuliausio varianto?
– Apie tai ir kalbu, ypač iš Pauliaus pusės. Kai tik mes derinį baigdavome pirmuoju variantu, mes iškart turėdavome problemų. Jeigu tęsdavome ataką ir turėdavome 2-3 variantą, tuomet žaidėme žymiai gražesnį krepšinį. Toks mums buvo žymiai geresnis.

– Kaip pavyko pristabdyti V.Spanoulį, G.Printezį ir J.McLeaną?
– V.Spanoulis žaidžia fantastinę seriją. Šiandien jam su metimais nepasisekė, bet po to jis iškart pradėjo veržtis, organizuoti žaidimą, provokuoti pražangas. Reikia pripažinti – kai kur mums pasisekė, nes V.Spanoulis jis prametė metimų iš po krepšio. Nereikia to tikėtis ir ketvirtadienį. Tuomet viskas prasidės nuo nulio. Niekas nenuspręsta. Mums reikia tokio pačio atsidavimo, tik reikia žaisti protingiau. „Olympiacos“ bus geresni. Turime būti ir mes.

– K.Pangosas pradžioje kiek prasčiau atrodė ir jį pakeitėte B.Udrihu. Ar jis stabilizavo situaciją?
– Kevinui nėra lengva. Jis turi gerus metimus ir yra fantastiškas metimas. Jam nėra problemų sužaisti pačiam ir jis galbūt to ėmėsi. Šiandien labiausiai bijojau, kad žaidėjai puls mesti, rungtyniauti po vieną. Ir momentais tai buvo. Čia viskas dėl atmosferos, dėl begalinio noro, tik dėl nemokėjimo valdyti tą norą. Galbūt iš to pasimokysime ir ketvirtadienį žaisime pradžioje. Vėliau Kevinas nurimo ir puikiai vedė komandą į priekį.

– Kiek esate patenkintas Beno žaidimu šioje serijoje?
– Šiandien jis žaidė gerai, pirmose rungtynėse – irgi. Dvejas iš trejų rungtynių žaidė gerai. Čia yra serija ir mes stengiamės reaguoti kuo greičiau. Jeigu vienas žaidėjas rungtyniaus 30-35 minutes, tuomet nieko blogo nenutiks. Turime eiti į kitas rungtynes ir vėl bandyti laimėti. Jeigu kažkas nesužaidžia, tai mes negalime laukti. Turime eiti su tuo, ką turime. „Olympiacos“ daro tą patį. Stengiamės žaisti su tais, kurie yra formoje, kurie geriausiai jaučiasi, kurie yra ramiausi.

– Edgaras Ulanovas ne pirmą kartą buvo pridarytas. Ar galima sakyti, kad „Žalgiris“ šioje serijoje gyventi be didelio E.Ulanovo indėlio puolime?
– Trečioje pozicijoje „Olympiacos“ turi du labai tvirtus vyrus, tad su Edgaru daug nežaidžiame. Tačiau Edgaras, kaip ir bet kuris kitas mūsų krepšininkas, turi išmokti padėti kitais variantais, susirasti savo šansų. Galbūt įmesti pigius taškus, užsidirbti pigias baudas. Kad jis įeitų į rungtynes ir geriau pasijustų. Krepšininkams yra svarbu įmesti kažkiek taškų. Pauliaus Jankūno variantas po Pirėjo, kuriame jis nebuvo rezultatyvus, išlikti kantriam, man pasirodė labai puikus.

– Ar tos dvi paros iki kitų rungtynių bus kitokios, galbūt visa komanda bus kartu?
– Ne. Šiandien važiuosime į namus. Jau praėjusi savaitė buvo daug to. Rytoj pasimatysime per pietus viešbutyje ir stengsimės ruoštis ketvirtoms rungtynėms.

Komentarai

  1. Jurgis

    Mokykimes is to ka Saras pasakoja. Dauguma tinka ne tik krepsiniui bet ir kasdieniniam gyvenimui.