#TimeOutŽalgiris: E.Žukausko priminimas D.Maskoliūnui, M.Kiero pažadas ir geriausias ledo ritulininkas žalgirietis 0

Žaliai nusidažiusi „Žalgirio“ arena antradienį kunkuliavo Eurolygos ketvirtfinalio rungtynių emocijomis – žalgiriečiai kovojo su Pirėjo „Olympiacos“ ekipa ir, pademonstravę puikų žaidimą, padovanojo didžiulei sirgalių miniai svarbią pergalę serijoje.

Rungtynių užkulisiuose tradiciškai nardė ir „Žalgiris TV“ laidų rubrikos #TimeOutŽalgiris laidų vedėja Dalia Belickaitė, kuri arenoje sutiko ne vieną pažįstamą veidą bei kalbino dvikovoje apsilankiusius sirgalius.

„Kauno „Žalgirio“ rungtynės visada vyksta geru laiku, – kalbėjo šiuo metu JAV gyvenantis bei Denverio „Nuggets“ klube dirbantis buvęs žalgirietis Martynas Pocius. – Mano toks darbas, kad reikia žiūrėt krepšinį, tad praktiškai nepraleidžiu Eurolygos susitikimų.“

„Žalgirio“ arenoje D.Belickaitė pakalbino ir kitą buvusį „Žalgirio“ komandos žaidėją – 1999 m. Eurolygos čempioną Eurelijų Žukauską. Aukštaūgio teigimu, „Žalgiriui“ patekus į šio finalo ketvertą, jis primintų seną ir neišpildytą Dariaus Maskoliūno pažadą pačiam pažado autoriui.

„Jeigu „Žalgiris“ pateks į Eurolygos finalo ketvertą, paskambinsiu D.Maskoliūnui ir pasakysiu, kad dukart pereitų nuogas per Laisvės alėją, nes praeitą kartą, kuomet laimėjome Eurolygą, jis savo pažado neištesėjo“, – juokėsi E.Žukauskas.

Puikios „Žalgirio“ komandos pergalės liudininkais tapo ir kiti Lietuvos garbę tarptautiniu mastu ginantys sportininkai – Lietuvos ledo ritulio rinktinės žaidėjai, kurie šiomis dienomis kovoja „Žalgirio“ arenoje vykstančiame pasaulio ledo ritulio čempionate.

Kieto ir vyriško sporto atstovai bendravo su #TimeOutŽalgiris ir gyrė „Žalgirio“ arenos atmosferą bei kalbėjo apie žalgirietį, kuris tiktų ledo rituliui.

„Žalgiris“ užduoda labai gerą atmosferą. Fanai labai geri. Kanadietis Kevinas Pangosas tiktų ledo rituliui. Jis labai greitas“, – teigė sportininkai.

Šiandien svarbias rungtynes su Japonijos rinktine žaisiantys lietuviai neužmiršo ir pažado dėl Kauno „Žalgirio“. Jeigu žalgiriečiai patektų į finalo ketvertą, rinktinės veteranas Mindaugas Kieras nusiskustų savo vešlius ūsus.

Arenoje kalbinti sirgaliai įsitraukė į diskusiją apie krepšinį ir ledo ritulį. Krepšinio gerbėjų manymu Artūras Milaknis, Brandonas Daviesas, Aaronas White‘as, Antanas Kavaliauskas būtų geriausi ledo ritulininkai. Aistruolių teigimu, iš ledo ritulio krepšininkai galėtų pasimokyti aštrumo ir kietumo.

Komentarai