Kauno „Žalgiriui“ – nemokami kraujo tyrimai 0

Anteja pasirasymas

Šią savaitę Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas įprasmino partnerystę su medicininės diagnostikos centru „Antėja laboratorija“ ir pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Nuo šiol laboratorijoje bus atliekami krepšininkų kraujo tyrimai bei teikiamos rekomendacijos, kaip atsistatyti po treniruočių ir rungtynių maratono.

Lyderių partnerystė

Kauno „Žalgiris“ pasirašė ilgalaikę partnerystės sutartį su didžiausią medicininių tyrimų diagnostikos centrą Baltijos šalyje turinčia „Antėja laboratorija“. Laboratorijoje bus atliekami krepšininkų kraujo tyrimai, padėsiantys stebėti tikslią informaciją apie sportininkų sveikatos būklę ir teikti rekomendacijas, kaip greičiau pašalinti patirto fizinio krūvio padarinius.

„Antėjos laboratorijos“ paslaugomis naudojamės jau ne vienerius metus, tad šios partnerystės įtvirtinimas sutartimi – neginčijamas įrodymas, kad tai patikimas partneris. Džiaugiamės, kad nuo šiol tyrimų procesas bus dar paprastesnis ir greitesnis, esame tikri, kad žaidėjai gaus visą reikalingą priežiūrą iš profesionalų rankų. Šiuo bendradarbiavimu tikimės kurti abipusę vertę, būti naudingi ne tik vieni kitiems, bet ir paskatinti visuomenę profilaktiškai pasirūpinti savimi“, – sakė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

„Antėja laboratorija“ generalinis direktorius Vidas Gedutis teigė pasiruošęs suremti pečius dėl Kauno „Žalgirio“ pergalių: „Mūsų komanda patiria vieną įtempčiausių sezonų pastaraisiais metais. Dabar, kai žalgiriečiai pasiekė sezono piką, padėsime ir toliau siekti pergalių. Mūsų darbuotojai, naudodamiesi modernios laboratorijos galimybėmis, sugeba greitai bei patikimai įvertinti krepšininkų sveikatos būklę. Komandos gydytojams šios žinios ne tik padės sudaryti optimalų atsistatymo po treniruočių planą, bet kartu palengvins profilaktinę krepšininkų būklės stebėseną.“

Tikrąją organizmo būklę atskleidžia kraujo tyrimai

Nors dauguma sportininkų iš išorės atrodo visiškai sveiki ir demonstruoja puikią formą žaidimo metu, kraujo tyrimai atskleidžia, kas iš tiesų vyksta žaidėjo kūne.

„Sportininkams savo organizmo stebėjimas yra ypatingai svarbus. Pasitaiko atvejų, kai ištyrus pačių ištvermingiausių krepšininkų kraują, sužinoma, kad jiems trūksta tam tikrų maisto medžiagų. Dėl to pasireiškia ūmūs sveikatos negalavimai, sunkiau atsistatoma po rungtynių ar treniruočių. Pasitelkus kraujo tyrimų rezultatus, galima suprasti, kokia yra reali organizmo būklė ir ką reiktų keisti, norint ją pagerinti. Atsižvelgus į šiuos tyrimus, sudaroma daug greitesnė atsistatymo po rungtynių programa, nuolatos stebima organizmo būklė. Tai leidžia geriau pasirodyti žaidimo metu ir, žinoma, užkirsti kelią galimiems susirgimams, apie kuriuos net nebuvo susimąstyta. Mūsų laboratorijoje jau po keliolikos minučių gauname kraujo tyrimų rezultatus, todėl Kauno „Žalgiriui“ teiksime greitą ir patikimą informaciją, taip taupydami jų laiką“, – pasakojo „Antėja laboratorijos“ gydytoja medicinai Dangira Babenskienė.

Kauno „Žalgiro“ gydytojas Vytautas Kailius džiaugėsi bendradarbiavimu su medicininius tyrimus atliekančia laboratorija: „Sezono metu profilaktiškai tikrindami sportininkų sveikatą, planinius tyrimus atliekame maždaug penkis kartus, tačiau būna, kad kraujo tyrimus tenka užsakyti itin skubiai, ir žinau, kad tokiu atveju, „Antėja laboratorija“ sureaguos operatyviai. Tokiu tempu, kokiu komanda dirba sezono metu, o ypač – šį pavasarį, labai svarbus partnerių lankstumas.“

Nauda Kauno „Žalgirio“ gerbėjams

Partnerystė atneš naudos ir ištikimiems komandos sirgaliams. Visi Kauno „Žalgirio“ aistruoliai, pateikę galiojantį sezono abonementą, gaus 10 proc. nuolaidą nurodytiems „Antėja laboratorija“ kraujo tyrimams.

Komentarai