R.Jokubaitis: „Gaunu begales patarimų iš komandos draugų“ (VIDEO) 0

Praėjusį šeštadienį Kauno „Žalgirio“ pagrindinės komandos gretose oficialiose rungtynėse debiutavo dar vienas dublerių ekipos žaidėjas – Rokas Jokubaitis. 17-metis įžaidėjas Pasvalyje pelnė 6 taškus, o pirmadienį „Žalgirio“ arenoje vykusioje akistatoje su Utenos „Juventus“ pasižymėjo 7 taškais ir 4 rezultatyviais perdavimais.

R.Jokubaitis tapo antruoju šio sezono „Žalgirio“ naujoku gimusiu naujajame tūkstantmetyje. Pirmasis – sezono pradžioje „Betsafe–LKL“ ir Eurolygoje spėjęs debiutuoti Martynas Arlauskas. Po produktyvaus debiuto R.Jokubaitis kalbėjosi su „Žalgiris TV“ bei dalijosi pirmųjų rungtynių įspūdžiais.

„Jaudulys tikrai buvo didžiulis. Aišku, visada šalia turiu Martyną Arlauską, Gytį Masiulį, su kuriais ne kartą yra tekę žaisti. Pasidaliname tuo jauduliu sėdėdami ant suoliuko, pasikalbame, kaip yra kas. M.Arlauskas jau anksčiau turėjo patirties, todėl davė kelis patarimus. Buvau susijaudinęs, bet žinote kaip būna – išėjęs į aikštelę viską pamiršti. Esi susikoncentravęs tik vieną dalyką“, – pasakojo 190 cm ūgio gynėjas.

Krepšininko „Žalgirio“ komandoje laukia aukštus reikalavimus žaidėjams keliantis vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius. Buvęs vienas geriausių Europos įžaidėjų, R.Jokubaičio teigimu, skiria užduotis aikštėje, kurias jaunasis krepšininkas stengiasi išpildyti.

„Aišku, vyriausiasis treneris yra buvęs įžaidėjas, todėl man kaip įžaidėjui užduotys yra skiriamos – sustatyti komandą, nežaisti padrikai, tiesiog žaisti savo žaidimą. Jeigu bandysi padaryti kažką, ko nėra prašoma, ar žaisi individualiai, gali užpykti treneris ir komandos draugai bei gali nepasiekti rezultato“, – teigė krepšininkas.

Įdomu tai, jog šeštadienį debiutavęs LKL čempionate R.Jokubaitis dar praėjusiame sezone nebuvo žaidęs net Nacionalinėje krepšinio lygoje. Tiesa, krepšininkas NKL čempionate nepasimetė – rinko po 9,7 taško bei atlikdavo po 4,5 rezultatyvaus perdavimo, su „Žalgirio“ dubleriais nužygiavo iki lygos finalo.

Dabar žaidėjas tikina, jog sužaidęs kelias rungtynes LKL čempionate, jaučia dviejų Lietuvos krepšinio lygų skirtumą.

„Dabar atėjęs į LKL pajaučiau didesnį skirtumą. Kaip ir treneris sako treniruočių metu – man reikia daugiau pratintis prie kontakto tiek puolime, tiek gynyboje. Aišku, patarimai padeda, stengiuosi motyvuoti ir pats save, motyvuoja ir treneriai. Aišku, LKL žaisti yra sunkiau, bet prie to galiu priprasti“, – tvirtino jaunasis žalgirietis.

Nors vyrų komandoje R.Jokubaitis žengia tik pirmuosius žingsnius, komandos draugai jaunuolį priėmė išskėstomis rankomis. Vyrų komandos debiutantas neslepia, jog vyresni kolegos jam negaili patarimų.

„Po šitų rungtynių žinau, kad įgausiu didžiulės patirties. Žaidžiu su tokiais žaidėjais kaip kapitonas Paulius Jankūnas. Gaunu begales patarimų iš užsieniečių žaidėjų – Beno Udriho, Kevino Pangoso. Šalia manęs rungtyniauja geri žmonės, suprantantys krepšinį. Manau, kaip žaidėjas patobulėsiu tikrai“, – buvimu „Žalgiryje“ džiaugėsi R.Jokubaitis.

Komentarai