P.Jankūnas ir K.Pangosas – antroje simbolinėje geriausių Eurolygos žaidėjų komandoje 0

BasketNews.lt inf.

Istorinį sezoną žaidžiančio Kauno „Žalgirio“ žaidėjai šįmet Eurolygoje neliko neįvertinti ir oficialiuose apdovanojimuose. Komandos vedliai Paulius Jankūnas ir Kevinas Pangosas pateko į antrąjį simbolinį geriausių turnyro žaidėjų penketuką.

Kartu su žalgiriečiais čia puikuojasi ir Maskvos srities „Chimki“ lyderis Aleksejus Švedas, Maskvos CSKA gynėjas Sergio Rodriguezas ir Vassilis Spanoulis iš Pirėjo „Olympiacos“.

Tiek kauniečių tandemui, tiek ir rezultatyviausiam Eurolygos žaidėjui A.Švedui tai pirmasis kartas, patekus į simbolinį penketuką.

S.Rodriguezui tai antrasis toks kartas, o V.Spanouliui – net aštuntasis. Pagal tokias nominacijas jis yra Eurolygos rekordininkas.

Tai pirmasis kartas per pastaruosius 12 metų, kuomet tokio įvertinimo sulaukia bent vienas „Žalgirio“ žaidėjas. Paskutinį kartą 2006 metais į simbolinę komandą Eurolygoje buvo patekęs Darjušas Lavrinovičius.

„Žalgiris“ nutraukė tylą ir pagaliau vėl pasirodys Eurolygos finalo ketverte, o žmogus, kuris stovi šios istorijos centre yra komandos kapitonas Paulius Jankūnas. Šį sezoną kaunietis tapo gruodžio mėnesio MVP, turnyro istorijoje pirmauja pagal gynyboje atkovotus kamuolius ir tai yra jau aštuntasis jo sezonas gimtojo miesto komandoje iš eilės“, – Eurolygos tinklalapis rašo apie P.Jankūną.

„Žalgirio“ kapitonas P.Jankūnas Eurolygoje šį sezoną fiksuoja vid. 11,4 rezultatyvumą, atkovoja po 4,9 kamuolio ir renka po 13,9 naudingumo balo.

Tuo metu K.Pangosas Eurolygoje vidutiniškai rinko po 12,7 taško, atkovojo po 2,7 kamuolio ir atliko po 6 rezultatyvius perdavimus.

„K.Pangosas prie istorinės „Žalgirio“ sėkmės prisidėjo itin svariai. Būdamas 25-erių metų, kanadietis šį sezoną ne kartą demonstravo brandą lemiamais ir sunkiausiais komandai momentais. K.Pangosui Eurolygoje tai buvo jau antras sezonas, per kurį jis pagerino kone visus savo žaidimo aspektus.

Jis padvigubino rezultatyvių perdavimų skaičių, gerokai sėkmingiau meta dvitaškius (47,7 proc.) ir atkovojo daugiau kamuolių. Jis – vienintelis „Žalgirio“ žaidėjas, kuris visas sezono rungtynes pradėjo startiniame penkete“, – rašoma apie K.Pangosą.

Komentarai