Š.Jasikevičius: „Željko bandys savo komandą paruošti maksimaliai, tą patį darysime ir mes“ (VIDEO) 0

Krepsinis.lt inf.

Kauno „Žalgiris“ po ilgo ir varginančio Eurolygos sezono pasiekė finišo tiesiąją. Jau šį penktadienį finalo ketverto pusfinalyje Belgrade kauniečiai stos į kovą su titulą ginančia Stambulo „Fenerbahce“ ekipa. Trečią kartą šį sezoną akis į akį su savo mokytoju Željko Obradovičiumi susitiksiantis Šarūnas Jasikevičius sentimentus paliko nuošalyje.

– Kaip vyksta pasiruošimas rungtynėms?
– Lygiai viena treniruotė. Tiesiog nėra treniruočių proceso. Šiandien bus tik antra treniruotė. Turėsime dar trečiadienį ir penktadienį, lengvas pamėtymas arenoje. Nieko mes nepakeisime, praktiškai išeina taip, kad ruošiamės eilinėms Eurolygoms rungtynėms.

– Turkai atkrintamosiose savo rezultatyvumą pagerino iki 88 taškų. Koks šios komandos veidas?
– Visos Ž.Obradovičiaus komandos antroje sezono pusėje žaidžia kur kas geriau, žino, kada pasiekti piką. Padeda ir tai kad komanda turi daug patyrusių žaidėjų. Tai nėra siurprizas, jie yra pripratę būti tokiose situacijose ir žino, ką reikia daryti. Žaidžiame prieš čempionus. Tai aukščiausio lygio iššūkis.

– Kiek yra svarbi „Fenerbahce“ patirtis?
– Net nėra kalbos – patirtis padeda, bet elementų yra ne vienas ir ne penki. Jų yra 10 ar 20, apie kuriuos galime kalbėti. Jie irgi žmonės, jie irgi nori laimėti. Juos, kaip ir mus, slėgs įtampa. Reikia su tuo susitvarkyti ir kreipti dėmesį tik į tai, kas vyksta aikštelėje. Reikia atiduoti visą save, o kiekvienas į aikštelę išėjęs žaidėjas turi padėti komandai. Padėjimas komandai yra nebūtinai įmesti 20 taškų. Padėjimas komandai yra aibė dalykų.

– Treneris Ž.Obradovičius žengia link 10-ojo savo Eurolygos titulo. Ar tai kažką jums reiškia?
– Iš tiesų nelabai ką man tai reiškia. Draugystės turi būti paliktos šone. Jis darys savo darbą, mes darysime savo. Apskritai visi „Final 4“ treneriai gerai pažįstami. Visi atvažiuoja laimėti. Visi penktadienį norės laimėti ir patekti į finalą. Aš žinau, kad Željko jokių sentimentų neturės. Bandys savo komandą paruošti maksimaliai. Tą patį darysime ir mes.

– Pats ne kartą žaidėte finalo ketverte. Turbūt sutiksite, kad psichologija yra svarbus dalykas?
– Vėlgi: tai vienas iš sudėtinių dalykų. „Žalgiris“ turi eiti ir padėti širdį. Turime kreipti dėmesį į detales ir rungtynėse išlikti kuo ilgiau, o reikiamu momentu smogti. Tą mes darydavome viso sezono metu. Tą mes darysime ir kitų rungtynių metu. Stengsimės laimėti. Tiek, kad dabar situacija didingesnė, gražesnė. Bet yra 40 min. ir detalės, detalės, detalės.

– Kaip vertinate naujojo rėmėjo atsiradimą?
– Tai visada yra svarbu, „Orlen“ yra gerai žinoma ir stambi įmonė. Mums tai yra tik į naudą.

Komentarai