Apie Belgradą papasakojęs V.Micičius: „Finalo ketvertas – svajonės išsipildymas“ (VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai trečiadienio rytą pradėjo kelionę į šių metų Eurolygos finalo ketverto miestą – Belgradą. Serbijos sostinėje žalgiriečiai turės tikrą šio miesto ambasadorių – ne vienerius metus Belgrade gyvenusį ir žaidusį gynėją Vasilije Micičių.

Nuo aštuonerių metų vaikų ir jaunimo komandose Belgrade žaidęs ir čia profesionalo karjerą pradėjęs žalgirietis kartu su „Žalgiris TV“ dalijosi įspūdžiais apie savo gimtosios šalies sostinę.

„Didžiulis malonumas keliauti žaisti finalo ketverto rungtynių į Belgradą. Negaliu įsivaizduoti geresnės savo karjeros pradžios negu patekimas į finalo ketvertą. Tai svajonės išsipildymas. Praėjusiais metais žiūrėjau finalo ketverto kovas Stambule ir negalėjau įsivaizduoti, kad jau po metų pats žaisiu finalo ketverte ir dar savo mieste. Esu labai laimingas ir didžiuojuosi savo komanda, kuri keliaus į finalo ketvertą“, – tvirtino V.Micičius.

Serbijos sostinę kaip penkis savo pirštus pažįstantis V.Micičius nė nemirktelėjęs gali pasakyti, ką verta pamatyti krepšinio sirgaliams, atvykusiems į Serbijos sostinę pirmąsyk. Serbo teigimu, 2,5 milijono gyventojų turinčiame mieste negalima praleisti senamiesčio dalies, vadinamos Kalemegdanu.

„Turistams Belgrade rekomenduoju aplankyti senamiesčio dalį pavadintą Kalemegdanu, kuri sudaro didžiąją senamiesčio dalį. Gražios yra ir vietos, vedančios į miesto centrą. Šalia upės yra daug seno paveldo vietų. Centre yra nemažai restoranų, naktinių klubų jauniems žmonėms. Daugelis žino, jog naktinis gyvenimas Belgrade – vienas patraukliausių jaunuoliams. Mano mėgstamiausia gatvė Belgrade – Skadarlijos gatvė. Tai gatvė žymi savo restoranais, kuriose groja gyva muzika“,  – aiškino krepšininkas.

V.Micičius ne tik jus atvestų į gražiausias Belgrado vietas, bet ir žinotų, ką būtų galima pasiūlyti pavalgyti visiems po pasivaikščiojimo po įspūdingiausias miesto vietas. Serbijos virtuvę dievinantis V.Micičius turi ir mėgstamiausius savo vietinius patiekalus.

„Toje gatvėje, kurią minėjau anksčiau – Skadarlijos gatvėje yra daug restoranų, kuriuose galima išbandyti serbišką virtuvę. Serbų virėjų gaminami patiekalai – visuomet geri. Turiu keletą savo mėgstamiausių patiekalų, tai – sarma, guliašas, podvarakas. Labai skanūs patiekalai“, – tvirtino žalgirietis.

Komentarai