Pirtį Eurolygos čempionams užkūręs „Žalgiris“ sekmadienį kovos mažajame finale 21

Po 19 metų pertraukos į lemiamą Eurolygos etapą prasimušę Kauno „Žalgirio“ vyrai pusfinalyje užkūrė tikrą pirtį titulą ginantiems Stambulo „Fenerbahce“ krepšininkams, tačiau pusfinalio mačą pralaimėjo 67:76 (13:19, 20:20, 17:15, 17:22) ir sekmadienį kovos mažajame finale.

Rungtynių pradžioje kauniečius kaustė akivaizdus jaudulys, tad per penkias minutes buvo pelnytas viso labo vienas taškas – 1:7. Nuraminti komandą ėmėsi iškart po pasitarimo iš tolėliau pirmą metimą „Žalgiriui“ iš žaidimo realizavęs Kevinas Pangosas, atsilikimą iki 5:7 rėžė baudų stojęs mesti Edgaras Ulanovas. Puolimui išsijudinus gerus perdavimus arčiau krepšio gavo Aaronas White‘as ir Antanas Kavaliauskas, tik pražangomis sustabdyti buvo K.Pangosas ir Paulius Jankūnas, bet po pirmųjų dešimties minučių 13:19 pirmavo Eurolygos čempionai.

Antrojo kėlinio pradžioje Luigi Datome varžovams smeigė jau trečią tritaškį, tuo tarpu be tolimų šūvių gyvenusiems žalgiriečiams, tris taškus, tik dvitaškiu su pražanga, rinko Vasilije Micičius – 18:24. Gudriai krepšio link kelią prasiskynė Beno Udrihas, tačiau pernelyg atviromis kauniečių klaidomis pasinaudoję „Fenerbahce“ krepšininkai atsiplėšė iki 20:32. Lietuvos čempionų žaidimo gijas į savo rankas perėmė trumpam sublizgėjęs K.Pangosas, sudėtingą reidą sėkmingai užbaigė A.White‘as – 26:35. Prieš pat didžiąją pertrauką ledus pralaužė iki tol tylėjęs Brandonas Daviesas, o triuškinančiu dėjimu tašką dėjo žaliai-baltų sirgalių armijos triukšmo bangą susprogdinęs A.White’as – 33:39.

Po didžiosios pertraukos toliau dominavo gynybinis žaidimas, kuris buvo parankesnis 35:43 pirmavusiems varžovams. Kamuolį savo rankose ilgai laikęs V.Micičius gražia verpste pergudravo tiesioginį oponentą, bet deficitas augo iki 37:50. Ketvirčiui jau persiritus į antrą pusę vos pirmą „Žalgirio“ tolimą šūvį drėbė E.Ulanovas, netrukus pavyzdį iš jo paėmė tritaškio liniją mindamas taikliai krepšį atakavęs Axelis Toupane – 42:50. Gerą K.Pangoso aikštės matymą dvitaškiu įtvirtino A.Kavaliauskas, o iš gilios duobės dar labiau kapstė tikrą pirtį Eurolygos čempionams tolima bomba užkūręs K.Pangosas – 48:50. Per likusią minutę svarbų puolime atkovotą B.Davieso kamuolį dvitaškiu pavertė A.White‘as, tad po gerai nuteikusios ketvirčio pabaigos visa kova nusikėlė į lemiamą rungtynių atkarpą – 50:54.

Ketvirto kėlinio pradžia priklausė Eurolygos čempionams, kurie vedami Bobby Dixono atitolo iki 52:62. Po minutės pertraukėlės varžovų krepšį drebino B.Daviesas, iš vidutinio nuotolio pasižymėjo komandos kapitonas P.Jankūnas (66:56). Aukščiausią klasę demonstravo K.Pangosas, o sudėti ginklų nesiruošė klaidinamų judesių puokštę pateikęs E.Ulanovas – 60:66. Laikui sparčiai senkant rankos nuo baudų metimų linijos sudrebėjo A.Toupane, A.White’ui ir K.Pangosui (63:69). Jau prasidėjus paskutinei minutei gyvybiškai svarbų dvitaškį su pražanga įrideno intrigos įpūtęs B.Daviesas – 66:71. Visgi, per likusį laiką „Fenerbahce“ ramiai išsprendė likusius formalumus ir sekmadienį žalgiriečiai kausis mažajame finale dėl trečios vietos – 67:76.

„Žalgiris“: K.Pangosas 16 (5 atk. kam., 4 rez. perd.), B.Daviesas 12 (11 atk. kam.), A.White’as 10 (6 atk. kam.), E.Ulanovas 7, A.Toupane 6, A.Kavaliauskas 5, V.Micičius 5 (4 rez. perd., 2 per. kam.), P.Jankūnas 4, B.Udrihas 2.

„Fenerbahce“: B.Dixonas 19 (3/6 trit.), L.Datome 16 (2 per. kam., 3 blk.), K.Sloukas 14.

Komentarai

  1. zzzz

    pirmyn zaliai balti

  2. kaunas

    kurtinaitis piesia zalgirio triumfo eurolygoje scenariju cska isguldys roto virusas

  3. 15min

    usienio sirgaliai belgrade negaili graziu zodziu zalgiriui estai atvaziavo palaikyti lietuviu

  4. Sėkmės

    Sėkmės Žalgiriui

  5. Juozas

    Krepšinis Gyvai
    HD kokybė
    LT komentatoriai
    https://goo.gl/dXi3R9

  6. sakes

    nu ka nenorim laimet , nieks nekaltas

  7. grybai

    grybai blt Micič error machine fk off serbian slut

  8. mmmm

    nemoka lost vapse sendien debilai

  9. zzz

    viskas normaliai sezonas super didele pagarba sarui

  10. fanas

    Aciu uz grazia kova iki galo gal kita karta laimesim.

  11. Darius

    Rungtynese visiskai nesuzaide lietuviai, o juk jie geriausiai jaute atsakomybe. Visa Lietuva lauke situ rungtyniu, pradedant prezidente ir baigiant bomzais, taciau lietuviai buvo tusti, tik Ulanovas kazkiek geriau suzaide. Niekaip to nesuprantu, sitokios rungtynes, o visi pasimete. Ko pritruko ? Nesuprato rungtyniu svarbos, perdege ? O truko tiek nedaug. Pabaigoje jau nebebuvo kam zaisti, tik vienintelis Tupanas turejo jegu. Pangosas isvis koju nebepavilko. Manau, kad jis buvo perlaikytas aiksteleje, Saras akivaizdziai jam dave per daug zaidimo laiko, tai zmogus visiskai issekes atrode. Toliau, niekaip nesuprantu, kaip po krepsiu gaves kamuoli Kavaliauskas sugadina puikias atakas gaudamas stogus. Meta ne ta ranka ir ne is tos puses, nepridengia kamuolio korpusu, nepasidaro vietos ir erdves metimui. Jau ir nebeismoks. O galetu paziureti senus video kaip ta darydavo Petravicius. Pora Kavaliausko gautu stogu, neimestos baudos, 20 klaidu ir svajones apie finala isgaravo.

  12. saras

    Jesikevicius negaliu kaltinti zaideju jie pasieke labai daug buvo daug klaidu ismuse mus kazkiek zaidejus is ritmo buvo per daug klaidu per daug blogu sprendimu nieko neturiu ka pasakyt apie savo komanda jie fantastiniai vyrai fantastiniai kovotojai

  13. ule

    Truko uztikrintumo nors pradejom zaisti antroi runktyniu pusei o suzaidzia tas is kurio maziausia tikimasi prazude boby dixonas savo saltakraujiskumu na buvo klaida udrix pastatimas prie dixono gyntis

  14. air lines vveems

    grybas Deivisas pirmoj rungtynių pusėj nei gynyboj nei puolime nach toky baravyką tik parduot Kavaliauskas toks pat neptūno lygio žvaigždė tik iš po krepšio gali rinkti taškus ir tai nevisada jei aukžtesnis atletiškesnis centras vien bauduoja,Micičius vien klaidos pastoviai paslysta netikslūs perdavimai ir tt

  15. visiems

    stumiantiems – pasigydykit, neterse temos, ligonys.. aciu komandai, o tokie „fanai“ jai nereikalingi

  16. Belgradas

    fenerbahce italai isreiske pagarba zalgiriui zaideme su puikia komanda ji niekada nepasiduoda

  17. Belgradas

    balsus prareke sirgaliaj pralaimejusio zalgirio zaidejams priekaistu del kovingumo neturi

  18. filosofas

    Pamąstymai kitiems metams: reikia kuo mažiau veteranų, nes lemiamose rungtynėse prastai atrodo (kalbu apie Udrih ir Kavaliauską). Milakniui ir Jankūnui šiek tiek mažinti atlyginimą. Arba vietoj Milaknio gal Grigonis būtų geriau. Vietoj Udrih imti kokį nors jauną įžaidėją, kuris mokėtų gintis ir kuris per pusę sezono paaugtų komandoje. Kavaliauskas per daug rungtynių gadino. Sunkoka pakeisti lietuviu centru. Bet ar nebūtų geriau, jei centro pozicijoj turėtumėm Davies, Birutį ir Echodą? Vietoj Pangoso (nes jo nepavyks išlaikyti) būtinas panašaus stiliaus žaidėjas. Sunku bus rasti jam pamainą, nes jis šį sezoną puikiai atrodo. Na o visus kitus pasilikti. Taigi turėtų išeiti: Kavaliauskas, Udrih, Sajus, galbūt Milaknis. Valinską ir Masiulį skolinti, o vietoj jų gal atsirastų rimtesnių lietuvių.

  19. siūlymas

    Siūlau Žalgiriui patreniruoti kitais metais centrus nuo tritaškio linijos mėtyti, tai turėsim galingą komandą. Orientuokimės į NBA madas.

  20. Belgradas

    jasikeviciui reikia ne trecios vietos o 100 tukstanciu klubui ir pergales sirgaliams

  21. ne

    Šimto o trijų nes ketvirtą vietą gauna du