Įspūdingą Kauno „Žalgirio“ sezoną Eurolygoje vainikavo pergalė mažajame finale prieš galingąją Maskvos CSKA 21

Kauno „Žalgirio“ komanda sekmadienio vakarą Belgrade sužaidė paskutinįjį įspūdingo sezono mūšį Eurolygoje, kuriame 79:77 (22:19,19:16, 28;13, 10:29) parklupdė neįtikėtinai atsitiesusius Maskvos CSKA krepšininkus ir sezoną užbaigė trečioje stipriausio Senojo žemyno pirmenybių vietoje.

Mažąjį finalą metimu iš vidutinio nuotolio atidarė „Žalgirio“ lyderis Kevinas Pangosas, tačiau dviem tritaškiais iš eilutės čia pat atsakė CSKA komandą 2:6 į priekį išvedęs Cory Higginsas. Iš sudėtingos situacijos arčiau krepšio išsisuko Paulius Jankūnas, bet maskviečiai toliau kontroliavo situaciją (4:11). Reikiamos energijos į aikštelę įnešė lyderio vaidmens ėmęsis Vasilije Micičius, kuris pasinaudojęs galinga Antano Kavaliausko užtvara patikrino lankų tvirtumą, dar du taškus rinko kapitonas P.Jankūnas ir Lietuvos čempionai jau pirmavo 12:11. Rankelę iš tolėliau pademonstravo Beno Udrihas, o pirmąjį kėlinį laimėti 22:19 leido baudos aikštelėje varžovus sėkmingai atakavę Aaronas White‘as ir A.Kavaliauskas.

Antrajame kėlinyje komandos toliau žengė koja kojon, kuomet gerą darbą kauniečių gretose tęsė V.Micičius, nuostabų K.Pangoso perdavimą triuškinančiu dėjimu pavertė A.White‘as – 26:26. Tolimais šūviais reguliariojo sezono nugalėtojus baudė P.Jankūnas ir V.Micičius, o rimčiau sunerimti CSKA komandą privertė nugara kelius prasiskynęs bei atstumą iki 34:29 didinęs Edgaras Ulanovas. Žaidimo skonį pajutęs E.Ulanovas rinko dar keturis taškus, apdovanojo varžovą efektingu bloku, taip suteikdamas Lietuvos čempionams rekordinį pranašumą – 38:31. Pranašumui apmažėjus iki 38:35, po minutės pertraukėlės pirmą rungtynių pusę tolima bomba uždarė vieną didžiausių persvarų grąžinęs Artūras Milaknis – 41:35.

Po didžiosios pertraukos žalgiriečiai ragavo skanius atkovotų kamuolių puolime vaisius: laiku ir vietoje atsirado P.Jankūnas, o iki tol tylėjęs Axelis Toupane pirmą kartą didino atstumą iki dviženklio – 47:35. Įspūdingą atkarpą dar labiau tęsė vienas pats slalomą per visą aikštelę atlikęs Brandonas Daviesas, varžovą išmaudęs P.Jankūnas bei tolimu šūviu iš krašto maskviečius prie sienos prispaudęs E.Ulanovas – 54:37. Spurtą net iki 22:2 pratęsė naują rekordinės persvaros ribą nubrėžę K.Pangosas ir E.Ulanovas – 60:37. Nors CSKA išbrido iš visiškos tylos puolime, kauniečių gretose apsukų nemažino A.Kavaliauskas ir atstumą iki 65:41 auginęs E.Ulanovas. Varžovai bandė kauniečius imti už gerklės ir bent kažkiek priartėti, tačiau savų planų turėjo V.Micičuus bei tolimu dvitaškiu paskutinį žodį įspūdingame kėlinyje taręs A.Toupane – 69:48.

Ketvirtasis kėlinys startavo P.Jankūno epizodu (71:48), tačiau ginklų sudėti neketino du tritaškius drėbęs Victoras Ruudas – 71:54. CSKA komandos ambicijas slopinti bandė „Žalgirio“ aukštaūgių tandemą sudarę P.Jankūnas ir A.Kavaliauskas, fantastišką tolimą bombą įsūdė K.Pangosas, bet maskviečiai kilo lemiamam šturmui bei įnešė šiek tiek nerimo artėdami iki 77:65. Likus 79 sekundėms intriga dar labiau atgijo, kuomet skirtumas tarp komandų staigiai ištirpo iki 78:73. Michailas Kulaginas smeigė tritaškį, įmetė vieną baudą iš dviejų ir po apmaudžios klaidos likusios 11 sekundžių priklausė stebuklą kuriančiai CSKA komandai – 79:77. Didvyriu galėjęs tapti M.Kulaginas paskubėjo puolime, tačiau dar vieną šansą varžovams suteikė dvi baudas pro šalį metęs B.Daviesas. Visgi, likusių poros sekundžių turtingiausiam Europos krepšinio klubui nepakako ir žalgiriečiai pasileido šokti pergalės šokį – 78:77.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 15 (6/8 dvit., 5 atk. kam.), V.Micičius 15 (4 rez. perd.), E.Ulanovas 14, K.Pangosas 9 (4 rez. perd.), A.Kavaliauskas 9 (5 atk. kam.), A.Toupane 6, A.White’as 4 (7 atk. kam.), A.Milaknis 3, B.Daviesas 2, B.Udrihas 2.

CSKA: M.Kulaginas 14 (3/4 trit.), O.Hunteris 14 (8 atk. kam.), C.Higginsas 12 (3/4 trit., 2 per. kam.).

Komentarai

  1. Jurgis

    Pirmyn vyrai!

  2. Jonas

    krepšinis gyvai
    HD kokybė
    LT komentatoriai
    Jokių reklamų

    https://goo.gl/dXi3R9

    Palaikome ZALGIRI

  3. zalgiris fantastiska

    Pergale vos neprisizaidem davies nepataikytos baudos ivare baimes

  4. Z-A-L-G-I-R-I-S

    Z-A-L-G-I-R-I-S

  5. fanas

    Aciu uz sunkia ir grazia pergale

  6. kaunas

    Su Pergale visus !!!!!! Sunki bet grazi

  7. Darius

    Ceponis jau po 3 kel pergale avansu irase Zalgiriui, rekavo, kad ne laimeti, o sutriuskinti reikia , bet cska 4 kel tiesiog surakino zalgiriecius. Laimetu rungtyniu vos negavom, bet kaip ten bebutu, nugaletojai yra Kauno Žalgiris. Su sunkia pergale visus ! Ps. Nu kodel pas mus komandoje pastoviai figuruoja tokie zaidejai, kuriuos ileidus i aikstele mes turime drebeti kas dabar bus ? Kalbu apie Udriha. Tai kamuolio neissimeta is auto, tai perskuba atakoje mesdamas pasa i kova ir praranda ? Nekalbu jau, kad gynyboje kiauras. Tikiuosi, kad kita sezona jo nebebus. O siaip, pasiekimas fantastinis, aciu dievui, kad nenuplauke.

  8. didziuojames zalgiriu saru

    Kaunas su pergale kad ir kiek nervu buvo karstos emocijos

  9. saras

    Didziuojasi zalgiriu europa dabar apie juos zino

  10. fantastiska

    Man irgi uzkliuvo beno udric labai nekokibiskai vadovavo pangosas ir buvo gale uzdengtas spaustas sklystant

  11. zalgiris

    Siendien jau patikimiau jau uztikrintesnis buvo kapitonas jankunas manau galejo but aikstelei tom karstom minutem butu pravertes

  12. eurolyga

    Fantastiskai uzbaigem eurolyga zalgiriui super karaliaus taurei auksas eurolyga bronza belieka lkl triumfuoti

  13. kkk

    sarai pasilik

  14. su paregale

    o del jusu varymu ant zaideju viso sezono metu , tai reikstu kad udricha ismesti o valinska kuris nedare klaidu nes nezaide tai palikt jis geras? Nesuprantu as tokio sirgimo , udrichas turejo tikrai geru rungtyniu ir jo igudziai kaip izaidejo yra geriausi komandoje , pangosas irgi dare daug nesamoniu ypac su feneriu , na ir ka ? Visi mes zmones ne angelai

  15. Darius

    Nenoriu po pergales negatyvo, bet vien igudziu neuztenka. Per ta Udriha ir nuo Fenerio gavom, kai tas Ali pradejo tritaskius metyt, Udrihas visiskai nepasigyne. As matau, kad jis gynyboje retis. O su tokia patirtimi turetu moketi issimesti kamuoli is auto ir atsakingu momentu negrusti skuboto paso bet kur.

  16. tikrai

    gavom ne per udricha nuo fenerio , ne jisai padare 21 klaida, dar karta sakau ir sakysiu tokio sirgimo nesuprantu , bet kiekvienas laisvas apsispresti kol netrukdo kitiems

  17. joo

    cia stumiantiems – tipo per viena zaideja gavom? atsibuskit !

  18. kaunas

    sarai pasilik

  19. Darius

    Ziurint i perspektyva, Udrihas neturi prosvaisciu, senas jau. Tinkamas ant keitimo 8-10 min per visas rungtynes. O norisi tureti zaideja, galinti ardytis 28 min. Nemegstu tokiu dalyku, bet noreciau, kad Zalgiris perpirktu pagrindini stepanu izaideja. Tas net ir Pangosa deramai pakeistu, jaunas, verzlus, protingas, stiprus. O mes tai Bosta, tai Udriha nusiperkam. Lieku prie savo nuomones, kad is Udriho nieko jau gero, pora geresniu rungtyniu per beveik visa sezona – ne tai, ka turi atnesti komandai legionierius.

  20. nieks

    gi jo nesiulo i pagrindinio izaidejo vieta , bet kaip trecias dar viena sezona suzaistu, jei paklaustumet jaskos esu isitikines pasakytu apie udricha daugiau gero nei blogo, taro kitko ali beveik niekas nesugaudo eurolygoj.

  21. x

    bet tam ali irgi 35 metai kaip ir udrichui, bet kaip jis zaidzia ir koks greitas jis vis dar yra…