Žalgiriečiai džiaugėsi poilsiu prieš finalo seriją ir tikisi kietos kovos (VIDEO) 1

Šį šeštadienį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai jau dvidešimt penktąjį kartą iš eilės klubo istorijoje pradės kovas „Betsafe–LKL“ didžiojo finalo serijoje. Dėl čempionų titulo žalgiriečiai po dviejų sezonų pertraukos kovos su Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa.

Prieš akistatą su į finalą sugrįžusiu Vilniaus klubu mintimis su „Žalgiris TV“ dalijosi „Žalgirio“ krepšininkai – Aaronas White‘as ir Edgaras Ulanovas.

„Smagu, jog buvau pripažintas naudingiausiu pusfinalio etapo žaidėju, – apie tapimą naudingiausiu lygos pusfinalio etapo krepšininku kalbėjo A.White‘as. – Žaidėme svarbią seriją ir laimėjome trejas rungtynes. Tai svarbiausia. Žinoma, smagu ir dėl asmeninio titulo. Manau, mūsų laukia rimta akistata finale su vilniečiais. Visą sezoną „Lietuvos rytas“ užėmė antrąją vietą, todėl dvikova finale tikrai bus rimta.“

Amerikietis su „Žalgiriu“ kovas pusfinalio etape baigė dar birželio 3-iąją, kuomet namuose trečiąjį kartą serijoje buvo įveiktas Panevėžio „Lietkabelis“. Galimybę turėti daugiau poilsio dienų prieš finalą A.White‘as įvertino pozityviai, tačiau nemano, kad tai taps papildomu pranašumu finale.

„Dabar svarbiausia – gauti poilsio. Jau beveik birželio vidurys, todėl smagu gauti šiek tiek poilsio, pailsinti savo kojas ir ruoštis rungtynėms finale. Abi komandos bus pasiruošusios kovoti. Nesvarbu ar jie turėjo vieną treniruotę, ar savaitę – visi bus pasiruošę. Esam pasiruošę šiai akistatai“, – aiškino A.White‘as.

Kalbėdamas apie būsimą varžovą finale, E.Ulanovas išskyrė Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidimą kontaktiniame krepšinyje ir varžovų gynybinį spaudimą, kuris tapo vienu iš svarbiausių vilniečių ginklų laimėtoje pusfinalio serijoje su Klaipėdos „Neptūno“ klubu.

„Keliose rungtynėse „Lietuvos rytas“ mus išmušė savo fizine jėga, atkirsdami mūsų derinius ir panašiai. Kartais, manau, būdavome tam nepasiruošę. Pusfinalio serijoje su „Neptūnu“ matėme ir vilniečių spaudimą per visą aikštelę, kuris gali pakeisti rungtynių eigą. Turime būti tam pasiruošę. Ne visada taktika lemia viską. Svarbiausia – energija, noras ir širdis“, – tvirtino E.Ulanovas.

Serijoje iki keturių pergalių su „Lietuvos ryto“ krepšininkais žalgiriečiai turės namų pranašumą, kuri įgijo laimėdami „Betsafe–LKL“ reguliarųjį sezoną. E.Ulanovo nuomone, namų pranašumas – itin svarbus kovojant dėl čempionų titulo.

„Namų pranašumas bus svarbus, todėl ir reguliariajame sezone žaidžiame keturis ratus, kad jį turėtume. Tai ir gerbėjų nuopelnas, kurie stebėdavo rungtynes „Žalgirio“ arenoje. Smagu, kad jie padėjo iškovoti pirmą vietą sezone. Reikia naudotis namų pranašumu, todėl noriu pakviesti sirgalius, kad jie ateitų mūsų palaikyti“, – kalbėjo „Žalgirio“ puolėjas.

3840x530_lkl

Komentarai

  1. kaunas

    zali cempionai