Kaune startavo „Žalgirio“ jaunųjų talentų stovykla „Žalgiris Talent Camp“ 0

Pirmadienį Kaune startavo aštuonias dienas truksianti jaunųjų talentų stovykla „Žalgiris Talent Camp“, prie kurios organizavimo pirmą kartą prisideda jaunųjų krepšininkų ateitimi besirūpinantis Kauno „Žalgirio“ klubas.

Pastaruosius penkerius metus talentingiausius krepšininkus ne tik iš Lietuvos, bet ir visos Europos, į Kauną sukviesdavo krepšininkas Donatas Motiejūnas. Jo vardu vadintos ir plačiai žinomos jaunųjų krepšininkų pratybos nuo šiol tampa kasmetine „Žalgiris Talent Camp“ stovykla.

Europoje itin gerbiamą jaunųjų krepšininkų mokyklą turintis „Žalgiris“ nusprendė būti dar arčiau perspektyvaus jaunimo, ir bendradarbiaudamas su stovyklos iniciatoriumi D.Motiejūnu, užtikrina geriausias sąlygos stovyklos dalyviams.

Nuo pat pirmadienio iki kito antradienio 14–16 metų krepšininkai sudalyvaus 14-oje treniruočių bei krepšinio užsiėmimų, kuriuose gerins fizinį pasiruošimą ir stiprins individualius įgūdžius krepšinio aikštelėje.

Nuo intensyvaus sporto stovyklos dalyviai taip pat atras laiko pramogoms ir bendro ryšio stiprinimo veikloms. Suplanuota, jog per laisvą laiką jaunieji talentai apsilankys viename iš Lietuvos kariuomenės padalinių.

Tarp 26 į stovyklą patekusių vaikinų daugiausiai savo atstovų turi Arvydo Sabonio krepšinio centro ir Vilniaus krepšinio mokyklos – po keturis. Į Kauną tobulinti krepšinio įgūdžių sugūžėjo talentingi krepšininkai ne tik iš Mažeikių, Klaipėdos ar Kretingos, bet ir iš Latvijos, Estijos, Vokietijos bei Danijos.

Net trys perspektyvūs danai stovykloje – „Žalgirio“ ir Danijos krepšinio federacijos šį sezoną užmegzto bendradarbiavimo vaisius.

Jaunųjų talentų stovykloje treniruotes ves savo srities profesionalai – Latvijos nacionalinę vyrų rinktinę į pergales vedantis buvęs žalgirietis Ainars Bagatskis, žinomas specialistas Darius Sirtautas, „Žalgirio“ vyrus prižiūrintis fizinio pasirengimo treneris Justinas Grainys bei kiti. Treniruotėse taip pat pasirodys ir pats D.Motiejūnas.

Pirmadienį prasidėjusi stovykla truks iki birželio 26 dienos. Ateityje planuojama stovyklą organizuoti dar keliomis dienomis ilgesnę.

Komentarai