Kaune įsibėgėjo treniruotės „Žalgiris Talent Camp“ stovykloje (VIDEO) 0

Ketvirtadienio rytą į Kauno Arvydo Sabonio krepšinio centrą susirinkę jaunieji krepšininkai tęsė darbą pirmadienį prasidėjusioje šių metų „Žalgiris Talent Camp“ krepšinio stovykloje.

Kartu su Kinijoje rungtyniaujančiu Donatu Motiejūnu pečius surėmęs „Žalgirio“ klubas rūpinasi jaunųjų žaidėjų tobulėjimu, kuriuos stovykloje prižiūri ir patarimus dalija patyrę specialistai. Apie tai kartu su „Žalgiris TV“ kalbėjo stovyklos iniciatorius Donatas Motiejūnas bei stovykloje dirbantys treneriai – buvęs žalgirietis Ainaras Bagatskis ir Tomas Keršis.

„Džiaugiuosi, kad šiais metais pavyko suvienyti jėgas su Kauno „Žalgiriu“, – kalbėjo D.Motiejūnas. – Tai stipriausia Lietuvos komanda pastaruosius aštuonerius metus, turinti tiek noro, tiek resursų bei įgūdžių ugdyti ir pritraukti jaunus žaidėjus. Manau, šis susijungimas su „Žalgiriu“ buvo naudingas abiem pusėms. Dėl to labai džiaugiuosi.“

Tarp stovykloje besidarbuojančių trenerių garsių specialistų pavardės. Su jaunaisiais krepšininkai darbuojasi individualių įgūdžių rengimo treneris Darius Sirtautas, specialistas Tomas Keršis, „Žalgirio“ fizinio rengimo treneris Justinas Grainys ir „Žalgirio“ profesionalo karjeros metu rungtyniavęs bei klubą treniravęs latvis Ainaras Bagatskis.

„Labai džiaugiuosi būdamas čia. Kasmet atvykdavau į Donato Motiejūno vardo stovyklą. Dabar stovyklos konceptas šiek tiek pasikeitęs, bet jaunimas lieka toks pat – motyvuotas, agresyvūs, norintys žaisti bei įrodyti, kad gali būti geresni“, – įspūdžiais dalijosi treniravęs latvis A.Bagatskis.

A.Bagatskiui antrino nuo pirmosios stovyklos dienos su jaunaisiais talentais dirbantis T.Keršis.

„Džiaugiamės, kad stovykloje vaikinai puikiai dirba ir yra atsidavę darbui. Pirmosiomis stovyklos dienomis, kaip visada, to noro būna netgi per daug. Dėl to labai smagu man kaip treneriui. Antra, čia surinkti daugiau ar mažiau patys talentingiausi Lietuvos ir iš užsienio atvykę jaunuoliai – turime septynis užsieniečius. Pats svarbiausias akcentas – sužinoti, kurie jaunuoliai yra imlūs ir gali patobulėti ateityje“, – teigė treneris.

Pirmadienį prasidėjusi stovykla truks iki birželio 26 dienos. Ateityje planuojama stovyklą organizuoti dar keliomis dienomis ilgesnę.

Komentarai