D.Sabeckis: „Jaučiuosi, kad išsipildė nedidelė svajonė“ (VIDEO) 1

Kauno „Žalgirio“ klubas šią savaitę pasirašė sutartį su daugiausiai rezultatyvių perdavimų praėjusiame „Betsafe–LKL“ sezone dalijusiu gynėju Donatu Sabeckiu.

„Šiaulių“ ekipoje pastaruosius du sezonus rungtyniavęs ir didžiulę pažangą padaręs kaunietis jau sportuoja išankstinėse „Žalgirio“ komandos treniruotėse. D.Sabeckis apie savo karjerą bei kelią iki gimtojo miesto klubo mintimis dalijosi su „Žalgiris TV“.

„Žaidimas „Žalgiryje“ reiškia daug, – apie naują karjeros stotelę pasakojo D.Sabeckis. – Visą vaikystę eini į rungtynes ir žiūri, kaip žaidžia žalgiriečiai. Atrodo, žaidimas tokioje komandoje yra nepasiekiamas, bent jau man taip atrodė, nes pats nežaidžiau jokiose rinktinėse. Mąsčiau, kad patekti į tokią komandą neįmanoma, todėl dabar jaučiuosi, kad išsipildė nedidelė svajonė.“

Krepšininkas dar 2012–2013 m. sezone debiutavo Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionate. Po ten praleistų keturių sezonų, kurie buvo vainikuoti lygos čempionų titulu, krepšininkas pasuko į aukštesnį lygį ir užsivilko „Šiaulių“ klubo marškinėlius.

Saulės mieste gynėjas nepasimetė ir per du sezonus užsitarnavo vieno iš komandos lyderių rolę. Krepšininkas pasakojo, jog Šiauliuose įsitvirtinti padėjo ir susiklosčiusios aplinkybės bei praėjusiame sezone D.Sabeckį treniravęs Antanas Sireika.

„Pirmajame sezone prasta „Šiaulių“ situacija man išėjo į naudą. Keitėsi nemažai žaidėju ir nuo sezono pradžios buvome likę tik keturi ties patys žaidėjai. Susidarius tokiai situacijai, gavau laiko pasireikšti, žaidžiau daug minučių. Apsipratimo ir pasitikėjimo labiausiai ir reikėjo jaunam žaidėjui. To užteko, kad įsivažiuočiau. Antrą sezoną, komandą treniruojant A.Sireikai, man buvo parodytas kitoks pasitikėjimas ir tai padėjo žengti dar vieną žingsnį į priekį“, – aiškino žaidėjas.

Dabar D.Sabeckis ruošiasi naujam iššūkiui – kovoti dėl didesnių minučių aikštėje su aukštesniame lygyje jau žaidusiais ir labiau patyrusiais komandos draugais „Žalgiryje“. Tokia užduotis D.Sabeckio negąsdina ir krepšininkas nori išbandyti save.

„Atėjus į kiekvieną komandą turi išsikovoti vietą joje, nes tau lengvai tos vietos nepadės. Tai yra normalus procesas, bet tikiuosi, kad viskas bus gerai. Žinoma, kad lengva nebus, bet kai situacija nėra lengva, greičiau tobulėji“, – tikino žalgirietis.

Komentarai

  1. Žalgirio fanas

    Sėkmės Donatai žaidžiant mūsų mylimam Žalgiryje, tikiuosi, kad ne vienam ir ne dviem sezonam užsibūsi Žalgiryje :-)