Išsamūs tyrimai žalgiriečiams buvo atlikti su pasaulinio lygio įranga (VIDEO) 1

Kauno „Žalgirio“ vyrai jau pradėjo pasiruošimą artėjančiam sezonui, o prieš treniruočių stovyklos pradžią visiems žalgiriečiams atlikti išsamūs tyrimai „VS-Fitness“ sporto ir sveikatingumo centre, bendradarbiaujant su Kauno technologijos universiteto (KTU) Biomechatronikos laboratorija.

Didžiausiame ir moderniausiame Baltijos šalyse sporto ir sveikatingumo centre Lietuvos čempionus pasitiko savo srities profesionalai, kurie pasitelkdami unikalią, pasaulyje pripažintą įrangą ištyrė žalgiriečių kūnus nuo galvos iki kojų.

„Džiaugiamės pasirašę bendradarbiavimo sutartį su „Žalgiriu“. Mums tai didžiulis įvertinimas ir tuo pačiu didelė atsakomybė, nes „Žalgiris“ – lyderiaujanti Lietuvos komanda. Turime turbūt geriausias sąlygas Lietuvoje sportuoti ar atlikti reabilitaciją po įvairių traumų. Bendradarbiaudami sieksime, kad artėjančiame sezone žalgiriečiai būtų kuo sveikesni, todėl krepšininkams atliksime įvairius testavimus, kurie padės geriau pasirengti treniruočių procesui“, – naujai užmegztais kontaktais džiaugėsi „VS-Fitness“ reabilitacijos skyriaus vadovas Tadas Puzara.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkų fiziniu pasiruošimu besirūpinantis treneris Justinas Grainys buvo maloniai nustebintas „VS-Fitness“ sveikatingumo centro sudarytomis sąlygomis vienoje vietoje ištirti visus svarbiausius aspektus.

„Šių tyrimų pagrindinis tikslas sužinoti kuo daugiau įmanomos informacijos apie kiekvieną žaidėją individualiai, jog pasiruošimo metu ir sezono eigoje kiltų treniruočių efektyvumas. Krepšininkams buvo patikrinta stabilizacija, atlikti nugaros, kojų jėgos tyrimai. Visą žaidėjų patikrinimą nusprendėme atlikti „VS-Fitness“ sporto centre, kadangi čia viskas yra vienoje vietoje. Anksčiau tyrimus atlikdavome skirtingose vietose, o čia visi būtini tyrimai atliekami vienoje vietoje labai kokybiškai bei profesionaliai“, – savo pastebėjimus apžvelgė Eurolygos komandoje jau septintą sezoną dirbantis specialistas.

„KTU Biomechatronikos laboratorija bendradarbiauja su „VS-Fitness“ reabilitacijos centru. KTU laboratorijoje Lietuvos krepšinio čempionams tyrimai atlikti su pasaulinio lygio įranga. Bendra veikla leidžia užtikrinti aukštą tyrimų kokybę. Laboratorijoje sportininkams atlikti tyrimai – judesiai vertinti 3D judesių analizės sistema „Qualisys“, „V02max“ tyrimui naudota naujausia profesionali italų įranga, o pusiausvyra tirta lietuvių sukurta „Abili Balance Analyzer“ sistema. Šie tyrimai padeda įvertinti individualias sportininko galimybes bei  pagerina treniruočių procesą, sumažina traumų riziką“, – teigė KTU Biomechatronikos laboratorijos vadovas dr. Aurelijus Domeika.

Tritaškiais varžovus baudžiantis „Žalgirio“ snaiperis Artūras Milaknis džiaugėsi atliktais tyrimais, kurie padės dar geriau pasiruošti artėjančiam sezonui.

„Išbandėme daugybę įvairiausių testų – nuo lankstumo iki kojų bei nugaros patikrinimo. Džiaugiuosi, kad treneriai rūpinasi mūsų fizine forma ir gavus rezultatus, bus matyti, ką reikės tobulinti sezono metu. Tokie patikrinimai nemažai padeda sezono eigoje, sužinai apie savo kūną, apie jo galimybes“, – mintimis dalinosi žalgirietis.

Komentarai

  1. Omsas

    Zalgiris dar labiau profesionaleja.kyla i dar didesni lygi . Europoje nemanau,kad kas gali prilygti jau