Kauniečio jaunuolio gyvenimą pakeitusi „One Team“ istorija – Eurolygos dėmesio centre 0

Kauno „Žalgirio“ darbas socialinėje srityje neliko nepastebėtas ir neseniai buvo nušviestas oficialioje Eurolygos svetainėje. Nors „One Team“ projekto veikloje dalyvauja 40 Eurolygos ir Europos taurės klubų, šį kartą dėmesys nukrypo į Lietuvos čempionų komandą.

Nuo 2012 m. vykdomas „One Team“ projektas yra pakeitęs ne vieną gyvenimą. Išskirtinis jis buvo ir Artūrui, kuris dalyvavo Kauno klubo organizuotoje „One Team“ veikloje. Nusikalsti linkęs paauglys gyvenimo tikslus atrado būtent „Žalgirio“ rengtuose užsiėmimuose.

Vos pradėjęs eiti į 10 klasę Artūras jau buvo atsidūręs probacijos tarnybos sąrašuose dėl muštynių. Dėl prastos šeimos finansinės padėties jis dažniausiai laiką leisdavo gatvėse. Pasak niekur nedirbančios Artūro mamos, jis visad būdavo pilnas energijos, bet neturėjo galimybės jos išlieti teigiama linkme, todėl dažnai atsidurdavo nedėkingose situacijose.

Visgi į pagalbą Artūrui atėjo Kauno „Žalgirio“ kuruojama „One Team“ programa, dirbanti su Kauno apygardos probacijos tarnybos įskaitoje esančiais jaunuoliais. Ne pirmus metus vykstančio bendradarbiavimo esmė – ne tik suteikti vaikams džiaugsmo, bet ir padėti jiems visapusiškai tobulėti per sportą ir krepšinio žaidimą.

Pradėjęs lankyti kiekvieną savaitę vykstančius užsiėmimus, Artūras greitai pajuto, kad „One Team“ programoje jis gali atrasti naujos veiklos. Jaunuolis nepraleido nė vieno susitikimo ir vėliau pripažino, kad programos metu padarė išvadas. Dabar tikrai žino, kad prieš kažką darant reikia gerai apsvarstyti savo veiksmus ir po to laukiančias pasekmes.

Artūras suprato, kad nėra verta įsivelti į betiksles muštynes ir susirado naujų draugų. Jo patirtis „One Team“ programoje persikėlė ir į realų gyvenimą, kur Artūras pradėjo lankyti savo mokykloje rengiamus nemokamus sporto užsiėmimus.

Jo pasikeitęs požiūris padėjo ir aplinkiniams. Susikaupusią energiją Artūras išmoko panaudoti ir namuose, padėdamas mamai vietoj to, kad laiką leistų gatvėje.

Eurolygos oficiali svetainė pažymi, kad Artūro istorija yra viena iš 16 000 dalyvių, prie kurių gyvenimo prisilietė „One Team“ programa.

Komentarai