Š.Jasikevičius: „V.Micičius – ko gero svarbiausias „Anadolu Efes“ žaidėjas“ 3

BasketNews.lt

Kauno „Žalgiris“ išvyko į pirmąją šio sezono Eurolygos kelionę. Antradienį ryte Šarūno Jasikevičiaus kariauna pakilo skrydžiui į Stambulą, kur rytoj kausis su vietos „Anadolu Efes“ krepšininkais.

Kartu su komanda išvyko ir Antanas Kavaliauskas, kuris pastarąsias dvejas rungtynes praleido dėl kojos raumens patempimo.

Turkijos komanda praėjusį sezoną Eurolygoje užėmė paskutinę vietą ir vasaros metu pasikeitė iš pagrindų. Iš pagrindinių krepšininkų ji pasiliko tik Krunoslavą Simoną, Bryantą Dunstoną ir Brocką Motumą, o priviliojo tokius atletus kaip Shane‘ą Larkiną, Jamesą Andersoną, Vasilije Micičių, Rodrigue‘ą Beaubois, Tiborą Pleissą ir Adrieną Moermaną.

Treneris liko tas pats – turkas Erginas Atamanas. Kaip keitėsi būsimų varžovų žaidimas?

„Keitėsi, aišku, – pažymėjo su žurnalistais Kauno oro uoste bendravęs Š.Jasikevičius. – Komanda beveik iš pagrindų atsinaujino, tikrai tarpsezonio metu tai buvo viena iš ekipų, kuri atliko daugiausiai darbo. Yra pasirašyti įspūdingi žaidėjai. Tai yra tas „Anadolu Efes“, kuris vėl nori sugrįžti į Europos elitą. Tai bus viena geriausių Eurolygos komandų.“

Vienu iš Stambulo komandos lyderių greitai tapo praėjusį sezoną Kaune iškilęs serbas V.Micičius, kuris praėjusiame Turkijos lygos ture prieš kitą Eurolygos ekipą Stambulo „Daruššafaka“ įmetė 28 taškus ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

„Micičius labai gerai įsiliejo į komandą. Manau, kad jis yra ko gero net svarbiausias jų žaidėjas. Ir kuria žaidimą, ir pats pataiko. Tikrai, jam išėjus į aikštę, „Anadolu Efes“ žaidžia patrauklų žaidimą. Jo stabdymas bus vienas iš prioritetų“, – pasisakė Šaras.

Eurolygos startas Stambulo krepšininkams buvo sėkmingas – jie triumfavo svečiuose prieš Miuncheno „Bayern“, o tuomet ekipa pataikė net 12 tritaškių iš 20 (60 proc.). Tritaškiai gali būti viena iš stipriųjų varžovų vietų?

„Galvoju, kad jie turi labai gerą balansą – yra ir centruojančių žaidėjų, yra ir tų, kurie kuria žaidimą toliau nuo krepšio. Tikrai momentais gali gerai gintis. Tai komanda, kurioje surinkti vieni geriausių Europos žaidėjų“, – teigė Š.Jasikevičius.

Tuo metu „Žalgiris“ sezoną pradėjo „Betsafe–LKL“ iškovodamas 5 pergales, tačiau po to patyrė dvi nesėkmes. Vieną – Eurolygoje prieš Vitorijos „Baskonia“, kitą – „Žalgirio“ arenoje prieš Klaipėdos „Neptūną“.

„Jaučiasi, kad sekmadienį nepadarėme savo darbo, o tai nėra malonu. Jie (krepšininkai) laukia rungtynių, kad parodytų geresnį krepšinį. Pralaimėti yra sunku, bet ne kiekvienas pralaimėjimas yra toks skausmingas, koks jis buvo sekmadienį“, – apie komandos nusiteikimą kalbėjo treneris.

Rungtynės Stambule – trečiadienį 20.00 val.

Komentarai

  1. Darius

    niekada nesidžiaugiu Žalgirio pralaimėjimais, tačiau pralaimėjimas Neptūnui namie ir dar 15 taškų buvo labai gera pamoka. Labai gerai, kad sezono pradžioje. Nes po pernai fantastiško sezono šiemetinis mūsų komandos žaidimas buvo baisus, netgi gėdingas. Žaidė viena koja, be noro, pasitaupydami, tačiau net taip žaisdami vietiniame fronte pasiekė kelias pergales, tame tarpe prieš Rytą. Nors Rytas jau pirmavo 14 taškų, bet atsitiesė ir pagalvojo, kad užteks pajudinti subines per paskutines 5 min ir visada laimės. Prieš Baskoniją tas jau nepavyko, tik pamažino skirtumą. Prieš Neptūną jau ir visai nustojo žaisti, visi laukė, kol kažkas pradės ardytis ir padarys darbą už juos, bet taip niekas ir nepradėjo. Ir visose rungtynėse tas pats, pradžioj sukrunta, pirmame kėlinyje kažką išbezda ir sustoja, galvoja to ir užteks. Žiauriai gerai apie save pradėjo galvoti, nors šiemet absoliučiai dar nieko nenuveikė. Pasekmių laukti ilgai nereikėjo, turim pirmą blyną. Bet tikimės, kad į naudą, nes kažkaip nelabai norėtųsi nusiristi į Eurolygos galą, o pavasarį tam, kad išskalbti mundurą, pabaigoje sukrutėti LKL e ir išsiskirstyti. Nesinorėtų tokio atsipalaidavimo kaip iki šiol matome šį rudenį, nes galingi kontraktai tikrai nebus amžini, o ir nuolat pilna arena netruks išsiskirstyti ir rėmėjai pergalvos kur jiems geriau kišti pinigus.

  2. kaunas

    pernai siauliams pralosem na ir kas rezus pasiekem super viska lietuvoj laimejom ir treti europoj nereikia triest i kelnes pirma laiko

  3. gincas 15

    kaip ziurejau laida ekspertas paulauskas kalbejo galbut buvo nuovargis po penktadienio runktyniu praejus 1 dienai