Tris kėlinius priekyje buvęs „Žalgiris“ neatsilaikė prieš Eurolygos vicečempionus 25

Eurolygos savaitės rungtynėse Kaune žalgiriečiai tris kėlinius kontroliavo situaciją, tačiau per lemiamą ketvirtį prarado iniciatyvą ir 75:82 (25:18, 17:16, 15:19, 18:29) pripažino galingosios Stambulo „Fenerbahce“ pranašumą.

Nesužaidus nė dviejų minučių reiklusis Željko Obradovičius jau šaukė pasitarimą, kuomet po krepšiu be problemų nardė Nate‘as Woltersas ir iš toli taip pat pataikęs Artūras Milaknis – 7:2. Gerą kamuolio judėjimą N.Woltersas įformino taikliu tolimu šūviu, iš vidutinio nuotolio neklydo komandos kapitonas Paulius Jankūnas, tačiau krepšys atsirišo ir iki 14:12 artėjusiems svečiams. Geras darbas gynyboje Brandonui Daviesui atsipirko lengvais taškais sumetus baudas už nesportinę pražangą, vėl saugiau žalgiriečiams jaustis leido pasižymėjęs Leo Westermannas – 19:12. Sėkmingo kėlinio pabaigoje „2+1“ išspaudė Antanas Kavaliauskas, o tikrą triukšmo bombą sprogdino su sireną tritaškį švystelėjęs A.Milaknis – 25:18.

Antrajame kėlinyje lyderio rolės ėmėsi varžovų gynybą baudos aikštelėje draskęs B.Daviesas – 31:20. Gražiu reidu taškų kraitį atsidaręs Marius Grigonis netrukus pasiaukojančiai sužaidė ir gynyboje, ne pačiu lengviausiu dvitaškiu savo žodį tarė Thomasas Walkupas, o čia pat bangas „Žalgirio“ arenoje sukėlė sudėtingus taškus su pražanga rinkęs bei atstumą jau iki 38:22 auginęs N.Woltersas. Tiesa, Eurolygos vicečempionų iš ritmo tai neišmušė ir staigiai iš solidaus kauniečių pranašumo liko septyni taškai (38:31). Prieš pat didžiąją pertrauką iš vidutinio nuotolio taiklus buvo dar labiau priartėti varžovams neleidęs B.Daviesas – 42:34.

Trečią ketvirtį atidarė puikus A.Milaknio perdavimas po krepšiu be priežiūros paliktam B.Daviesui, tritaškiu į tritaškį atsakė A.Milaknis, tačiau persvara mažėjo iki 47:43. Tuomet sužibo N.Wolterso žvaigždė, kurio pastangomis buvo susigrąžintas po dviejų kėlinių turėtas pranašumas – 54:46. Prieš lemiamą rungtynių atkarpą svarbų tritaškį smeigė M.Grigonis, mat Stambulo komanda jau pavojingai kvėpavo į nugarą – 57:53.

Galingai ketvirtąjį kėlinį pradėjo iki tol tylėjęs Aaronas White‘as, bet priekyje pirmą kartą rungtynėse jau buvo įsižaidę Turkijos čempionai – 61:63. Komandai sunkiu metu dar kartą drąsa pasižymėjo tolimą dūrį įskraidinęs N.Woltersas, tačiau galingosios „Fenerbahce“ laivas jau tolo iki 64:72. Po dar vieną tritaškį driokstelėjo A.Milaknis ir N.Woltersas, baudas sumetė į Kosto Slouko šou atsakymą suradęs B.Daviesas – 72:77. Pavyzdį iš komandos draugų paėmė tolimą metimą smeigęs bei dar daugiau intrigos įnešęs L.Westermannas – 75:79. Visgi per likusį laiką „Žalgiris“ nepasinaudojo keliomis geromis progomis ir rungtynes pralaimėjo rezultatu 75:82.

„Žalgiris“: N.Woltersas 23 (5/6 dvit., 4/7 trit., 6 rez. perd.), B.Daviesas 14 (5/6 dvit., 6 atk. kam., 2 per. kam.), A.Milaknis 14 (4/5 trit.), L.Westermannas 5, M.Grigonis 5, P.Jankūnas 4, A.White‘as 4, A.Kavaliauskas 3, T.Walkupas 2 (4 rez. perd.), L.Birutis 1, D.Sabeckis 0, E.Ulanovas 0.

„Fenerbahce“: K.Sloukas 20 (4/5 trit., 5 rez. perd.), L.Datome 11 (3/4 trit.), J.Veseley 10 (2 per. kam., 2 blk.).

Komentarai

  1. Siūlyčiau

    Sutvarkyti žaidėjų skiltį, įdėkite naujoką, jopapa. Su puslapiu kažkoks balaganas.

  2. kai

    vienas zmogus desimt darbu dirba tai visada taip buna

  3. zalgiris

    Na nekantriai laukem na bent tikiuosi kad bus apie 14 tuks sirgaliu

  4. zalgiris

    Na siendien reikia dar geriau suzaist visa jega agresiviau davieso energyjos svarbu dar del kamuoliu kovojimo ir tritaskiu pataikymo

  5. Unvis

    Kazin ar bus kokia intriga…

  6. Rimas

    Krepšinis gyvai
    https://goo.gl/gE92mG

  7. Unvis

    Nu va, pasibaige intriga…

  8. LOPAGALVIS JANKŪNAS

    Paskandino komandą,dėl jam ne žinančių priežaščių, guys į think Jankus cant b a biach 2nite coz he z 2 slow and stpd

  9. a

    paaiskinkit man, uz ka ulanovas 500 000 gauna nes niekaip nesuprantu

  10. MR JANKUNAS

    FOKT OP GAME AT THE END LIKĘ Į AM MR SUPERFOKTAPMAKER

  11. As

    Treniruokites vyrai, lauksim grazesnio zaidimo

  12. Žalias

    Ulanovas- brangiausias žaidėjas? Naujasis Žalgirio veidas? Nesu karštakošis, bet nuoširdžiai linkiu jam kuo greičiau išsimėžti iš kkmandos. Šiandien jis su Jankūnu nuskandino komandą. O tokį šansą turėjom…

  13. Tik

    Pralaimim ir silpnaprociai atsliauzia , komanda gerai kovojo, o ulia miegojo

  14. Darius

    Siandien pralaimejome ne be teiseju pagalbos. Formaliai jie gal nedare daug klaidu, bet pvz epizodai, kai po krepsiu i nugara nustumiamas Kavaliauskas, ko pasekoje turku komanda atsikovoja Kavaliauskui i rankas kritusi kamuoli ir imeta mums tritaski, daug pasako. Nu nesisvilpe 1 baudos pries Kavaliauska bet ji mums kainavo 3 taskus. Dabar puse pirmos ir as einu miegoti, todel apie kitus teiseju fintus neeasysiu, akys merkiasi. Noreciau tik, kad Jasikevicius juos matytu ir Eurolygai nusiustu paziureti.

  15. pradėjo ir pinigus skaičiuoti

    kaip skaičiavot, kad Ulanovo nebus įmanoma išlaikyti – klounai esat

  16. Aha

    Keista ir liudna prie Ulanovo pavardes matyti nuli. Kas jam pasidare?

  17. Darius

    Visai nesimiegojo po vakar rungtyniu, nes mus apvoge. Gal butume ir taip praleimeje, bet musu komandai tiesiog nedave laimeti ne turku komanda, 3 teisejai. Esame mazos salies klubas, Eurolygos masteliais neturtingas, tai galima mus musti. Zaidziam namuose, o teisejai duoda mums i skudurus, nas musu varzovas Turkijos komanda nr 1 turnyre, kuris irgi vadinasi Turkijos. Viskas tuo ir pasakyta. Tik nesuprantu, ar Jasikevicius si karta nutyles ? O ar patenkintas Obradovicius, juk mate, kaip teisejai uzsieme savo purvinais darbeliais ? Jo komanda laimejo nesvariai, bet jei jiems taip gerai, ka gi.
    O kas liecia zaidima, tam, kad laimeti pries tokias komandas ir teiseju finrus, reikia visu zaideju pastangu. Uz zaidima kiekvienam atskiri balai, bet uz pastangas visu balai turi buti po 10. Dabar gi parasykit kas nors Ulanovui 10 balu uz pastangas, kils ranka ? Suda. Ardesi, plesesi ? Ne velnio. Per 18 min teisstenejo 1 metima i krepsi, nei karto nepaeme atakos ant saves, nepatempe komandos. Nesieme iniciatyvos ir pralakste seselyje. Uz kitu nugaru. Milas atvirksciai, 10 balu. Dirbo 100 proc ir pabaigoje vos vilko kojas. Tas pats su Woltersu. O Jankunas jau senas pirdzius, epizode, kai 23 atakos sekunde pusiau laisvas is priekio net nemete tritaskio i krepsi, o pasavo issigandes komandos draugui, tiesiog siutina. Nepasivelki, nera jegu, prasyk keitimo. Bet jis 4 keliny jau likus visai nedaug laiko, mums atsiliekant, esant likus vos kelioms atakoms ir su tokia patirtimi net neziuri i krepsi. Cia tas, kuriam pernai skanduodavome kas bahuras, kas bahuras ?

  18. Darius

    Ir dar del Ulios. Jis per 1 eurolygos rungtynes yra atkovojes 5 kamuolius vien puolime, 11 kamuoliu is viso, o dabar per 3 rungtynes atkovojo tik 1 kamuoli. Tai cia zmogus, kuriam moka tokia didele alga ? Toks ispudis, kad ardesi tam, kad gauti gera kontrakta, o gaves tapo neatpazystamas, lyginant su pernai vaidelis toks, kad atrodo zmogus lasinius aiksteleje augina.

  19. Dariui

    Va būtent. Kaip čia neprisiminsi Belgrado CZ sirgalių vėliavos užrašo „pyksim ne už tai, kad pralaimite, pyksim už tai, kad nekovojate“. Ulanovai- įsiskaityk. Įdėmiai įsiskaityk

  20. kaunas

    kas stums ant ulanovo tam subine atspardysiu ulia jega

  21. fanas

    kaip gauna viskas blogai o jau kaip laimi tai tada visiems gerai tai vadinasi esat netikri fanai zalgirio o tikri fanai taip nesakytu o dar labiau palaikytu tai cia dauguma bus vaiku rasysenos

  22. fanas

    gavom pries viena stipriausiu komandu europoje ir nera ka noret zalgiri pamoke gerai ir bus tik i nauda daugiau nekomentuosiu ir laukiu kitu rungtyniu

  23. kaunas

    zali jega

  24. Latest News

    Walkupas abipusiu susitarimu palieka Kauno Zalgiri.

  25. Jau

    Paliko, tave paskutiniai proto likučiai, sveikinu