N.Woltersas: „Po treniruočių visi žalgiriečiai pusvalandį dirba individualiai“ 0

BasketNews.lt inf.

Rezultatyviausias, naudingiausias ir daugiausiai rezultatyvių perdavimų atliekantis Kauno „Žalgirio“ krepšininkas Eurolygoje Nate‘as Woltersas sulaukė Eurolygos oficialios svetainės dėmesio, kuriai davė išskirtinį interviu.

Amerikietis Eurolygoje vidutiniškai pelno po 17 taškų (7 geriausias rezultatas Eurolygoje), atkovoja po 2,3 kamuolio, atlieka po 6 rezultatyvius perdavimus (5 geriausias rezultatas) ir surenka po 20,7 naudingumo balo (5 geriausias rezultatas).

Interviu su Eurolygos svetaine 27-erių metų 193 cm ūgio atletas papasakojo apie pirmuosius mėnesius naujoje komandoje, trenerio reikalavimus, kiekvienų rungtynių svarbą bei turimas puikias sąlygas sportuoti.

– Nate‘ai, kokie tavo prisiminimai iš debiuto Eurolygoje „Crvena Zvezda“ klube?
– Eurolyga yra puikus turnyras. Tai geriausia lyga Europoje, todėl aš norėjau grįžti. Laikas, kurį praleidau Serbijoje, „Crvena Zvezda“ klube, buvo nuostabus, sirgaliai buvo neįtikėtini. Norėjau grįžti į Eurolygą ir man pasisekė, jog praėjęs sezonas man buvo labai sėkmingas. Buvau laimingas suradęs puikų trenerį ir organizaciją. Situacija šiuo metu man yra labai gera.

– Sezono pradžioje rodote gerą žaidimą. Kaip pavyko taip greitai įsitvirtinti naujoje komandoje
– Treneris liepė žaisti agresyviau ir manau, kad tai padeda. Jis nori, kad būčiau agresyvus ir per daug negalvočiau. Buvau pratinamas ties tuo, o mano komandos draugai ir treneriai padėjo lengvai prisitaikyti. Turėjome keletą pralaimėjimų namuose, tačiau manau, kad žaidėme gerai ir artimiausiu metu iškvosime daugiau pergalių.

– Pastarosiose rungtynėse pralaimėjote „Fenerbahce“ komandai. Ar iš to mačo pasiėmėte kažko pozityvaus?
– Taip, mes pradėjome rungtynes puikiai žaisdami pirmojoje pusėje. „Fenerbahce“ yra gera komanda, jie tiesiog pradėjo sparčiau žaisti antrojoje pusėje ir pataikė daugiau metimų nei mes. Mes žaidėme tikrai gerai, tačiau turime būti užtikrinti, kad galėsime visas 40 minučių žaisti iš visų jėgų, ypač prieš tokias komandas.

– Ar „Žalgirio“ sėkmė praėjusį sezoną prisidėjo prie to, kad papildytumėte šią komandą?
– Aš žinojau, kad jie turėjo nuostabų sezoną praėjusiais metais ir tai tikrai nulėmė mano sprendimą. Mes turime puikų trenerį Šarūną Jasikevičių ir tai taipogi prisidėjo. Viskas, ką girdėjau apie „Žalgirio“ organizaciją, buvo tik teigiami dalykai – treniruočių sąlygos ir miestas yra puikūs, todėl tai buvo gana lengvas sprendimas, ypatingai po to, kai jie susidomėjo manimi.

– Ko spėjote išmokti iš trenerio?
– Aš vis dar mokausi, tačiau jau išmokau nemažai dalykų. Akivaizdu, jis buvo labai geras žaidėjas ir dabar yra puikus treneris. Jis mane išmokė daug dalykų per tokį trumpą laiką.

– „Žalgirio“ treniruočių salėje galite sportuoti kad ir visą parą. Ką jums tai reiškia?
– Tai yra nuostabu! Tai turbūt yra viena geriausių sporto bazių Europoje. Aš galiu patekti į krepšinio aikštelę bet kada. Mes taip pat turime savo treniruoklių salę, o tai tikrai nėra dažnas dalykas Europoje. Aš visuomet stengiuosi pasilikti ilgiau ir individualiai pasitreniruoti metimą, tačiau trenerių štabas atlieka gerą darbą.

Po treniruotės visi „Žalgirio“ krepšininkai maždaug pusvalandį dirba individualiai ir treniruojasi pataikymą. Treneris tikrai nori, kad mes tobulėtume ir tai yra puiku. Mūsų arena taip pat yra viena geriausių Europoje ir tai tikrai padeda. Fanai taip pat yra puikūs. Situacija šiuo metu yra labai gera ir aš laukiu meto, kai mus aplankys sėkmė.

– Ir serbai, ir lietuviai dievina krepšinį. Kokių skirtumų ar panašumų tarp sirgalių pastebėjote?
– Yra kelios vietos Europoje, kur krepšinis yra tikrai mylimas. Sirgalių palaikymas abiejuose miestuose yra neįtikėtinas. Atmosfera Belgrade yra kiek labiau įtempta. Lietuvoje fanai reaguoja lyg Jungtinėse Amerikos Valstijose, prie tokių sąlygų aš esu pripratęs. Jie yra labai garsūs, tačiau tylesni nei Serbijoje. Prieš prasidedant rungtynėms „Crvena Zvezda“ arenoje niekas nieko negirdi ir tai tęsiasi visas rungtynes – lyg per futbolo mačą. Kaune fanai yra tikrai labai aistringi ir visuomet atrodo gerai nusiteikę. Tai mus motyvuoja žaisti geriau.

– Taip pat žaidėte Turkijoje ir Prancūzijoje. Ką jums reiškia tai, kad galėjote pažinti skirtingas kultūras?
– Žaidimas Europoje suteikia šansą pamatyti daug skirtingų vietų, kurių nepažinčiau, jei nežaisčiau krepšinio. Man labai patiko komanda Stambule, tai taip pat yra nuostabus miestas. Žaisdamas Eurolygoje gali pamatyti didžiųjų Europos miestų sostines, kas tikrai yra nuostabu. Tai tikrai pranašumas, kurį tu gauni žaisdamas krepšinį.

– Ką galite pasakyti apie Eurolygos kiekvienų rungtynių svarbą?
– Kiekvienos rungtynės yra lyg atkrintamųjų mačas, kadangi reguliariame sezone yra tik 30 susitikimų. Visos rungtynės yra svarbios ir nėra nė vienų lengvų. Nėra tokių mačų, prieš kuriuos galėtum galvoti, kad laimėsi net nežaidžiant geriausio krepšinio. Dėl to yra smagu, tu jauti panašią į atkrintamųjų atmosferą kiekvieną savaitę. Kaip ir sakiau, jeigu nežaidi gerai, tuomet tau bus sunkumų. Tai labai konkurencinga lyga.

– Artimiausias priešininkas – Atėnų „Panathinaikos“. Ką manai apie šią ekipą?
– Tai tikrai gera komanda. Bus sunkios rungtynės, tačiau žinome, kad kiekvieną savaitę mūsų priešininkas bus stiprus. Turime žaisti kietai, vykdyti savo sistemą, o tuomet pamatysime, kas nutiks. Jeigu žaidžiame kietai ir visi kartu, tuomet galime rungtyniauti su bet kuria komanda.

Komentarai