Žalgiriečiai į Atėnus išvyko su D.Waltonu (Š.Jasikevičiaus komentaras) 5

Tomas Vanagas, „BasketNews.lt“

Kauno „Žalgiris“ išvyko į antrąją Eurolygos kelionę, o šįkart komandos horizonte mačas Atėnuose su „Panathinaikos“.

Į Graikijos sostinę išvyko ir naujasis komandos atakų organizatorius Derrickas Waltonas, o už dvyliktuko ribos atsidūrė ir Kaune liko Donatas Sabeckis.

„Žalgiris“ šį sezoną iškovojo 1 pergalę per tris mačus, o „Panathinaikos“ patiesė Las Palmo „Gran Canaria“ ir Tel Avivo „Maccabi“ bei krito vienintelėje išvykoje Miunchene.

„Panathinaikos“ branduolys liko labai panašus, idėjos ir sistemos yra labai panašios, – prieš skrydį iš Kauno oro uosto sakė Šarūnas Jasikevičius. – Rungtyniauja labai mobilūs centrai, labai daug keičiasi ginamaisiais. Jeigu žaidžia mažiau mobilūs centrai, tai Papagiannis ir Vougioukas, tai daugiau vyksta standartinė gynyba. Vis tiek daugiau mažiau viskas priklauso nuo Calatheso“, – prieš išvyką apie „Panathinaikos“ kalbėjo Jasikevičius.

– Ar N.Calatheso sustabdymas bus esminė užduotis gynyboje?
– Viena iš jų. Svarbiausia, kad iš jo rankų ateina labai daug lengvų taškų. Reikia nepamesti savo tiesioginio varžovo, kai jis turi kamuolį, nes perdavimai skraido pro ausis, pro galvą.

– „Pao“ pataiko mažiausiai tritaškių lygoje. Ar tai sezono pradžios tendencija, ar toks žaidimo stilius?
– Sunku pasakyti. Jie po praėjusių metų prarado Riversą, neaišku, ar žais Lojeski. Jie tokie du tikrai išreikšti tritaškininkai. Vienas iš svarbiausių dalykų mums yra išsilaikyti priekyje žmogaus, neprasileisti. Ir Calathes, ir Pappas, ir Langfordas tikrai labai gerai veržiasi, tad bus svarbu, kad jie nedraskytų mūsų gynybos.

– „Pao“ savo varžovus Eurolygoje priverčia dažniausiai klysti. Kuo pasižymi jų gynyba?
– Galvoju, kad jie keičiasi ginamaisiais, turi labai daug atletiškų žaidėjų, tai Mitoglou, Antetokounmpo, tas pats Calathes, kuris rungtyniauja įžaidėjo pozicijoje, bet turi ilgas rankas ir labai daug pasiekia. Taip pat aktyvūs ir mobilūs centrai. Komanda sukurta taip, kad aktyviai keistųsi ginamaisiais, galbūt net visas 40 minučių.

– Lukas Lekavičius pastarosiose Eurolygos rungtynėse surinko 16 taškų. Kaip atrodo jo žaidimas?
– Jo idėja liko daugiau mažiau ta pati. Pernai žaidė labai daug su Vougiouku, šiemet, kiek Papagiannis žaidė, su juo. Komanda labai stengiasi keistis, o jam dėl ūgio yra sunkiau. Lukas tuo ir pasižymi, kad nesvarbu, kiek gauna minučių, jis įneša savo energijos, pakilimą išėjus į aikštę. Tai vienas iš faktorių, kuriuos reikia stebėti.

– Keithas Langfordas grįžo į Eurolygoje. Kaip jis įsipaišė „Pao“ schemose?
– Rolė yra kaip ir visada – daryti taškus. Tai vienas geriausių taškų rinkėjų Eurolygoje. Tikrai vienas prieš vieną sunkiai sustabdomas. „Pao“ sunkiais momentais stengiasi žaisti per jį, labai daug jam duoda. Jis žaidžia vienas prieš vieną ir yra sunkiai sustabdomas žmogus.

– Kokį įspūdį per savaitę paliko D.Waltonas ir kaip jam sekasi su aklimatizacija?
– Dabar jau pradėjo miegoti, dvi treniruotes padarė 100 proc. Pirmasis įspūdis visai neblogas, bet žmogui reikia laiko suprasti, kas dedasi aplink, reikia suprasti sistemą. Žiūrėsime, kiek jis mums galės padėti.

Komentarai

  1. Samb

    Sekmes Zalgiriui

  2. Unvis

    Bus -17.

  3. to unvis

    Blogai kai smegenelese minusas.

  4. zzzz

    nera ka veikt su ta pao ha ha ha

  5. zalgiris

    Na kaip is pirmu runktyniu tai aisku daug gal kazko nesitikesim is waltono bet naudos kazkiek duos svarbu