Kauno „Žalgiris“ po pratęsimo išplėšė pergalę Atėnuose! 20

Eurolygos ketvirtojo turo susitikime Kauno „Žalgirio“ krepšininkai įsirašė istorinę pergalę. Penktadienį žalgiriečiai pirmą kartą Atėnuose po dramatiškos kovos ir pratęsimo 87:83 (20:13, 24:20, 14:18, 18:25, 11:7) patiesė „Panathinaikos“ komandą.

Mačą Atėnuose žalgiriečiai pradėjo be didesnės žvalgybos: Paulius Jankūnas puikiai pastebėjo baudos aikštelėn įkirtusį Thomasą Walkupą, dėjimu krepšį sudrebino Brandonas Daviesas, o kauniečius į priekį 8:4 išvedė du antpuolius gudriai išpildęs P.Jankūnas. Gerą darbą gynyboje vainikavo T.Walkupo suorganizuota ir B.Davieso užbaigta greita ataka, žaidimo skonį pajutęs „Žalgirio“ aukštaūgis netrukus pademonstravo ir metimą iš vidutinio nuotolio – 12:7. Graikijos čempionams stringant organizuotoje kauniečių gynyboje, atstumą jau iki 18:9 didino baudas sumetę Nate‘as Woltersas ir Aaronas White‘as bei dar karta aukščiausią klasę arčiau krepšio pademonstravęs B.Daviesas. Per likusį laiką seną gerą derinuką su A.White‘o „alley-oop“ surezgė Leo Westermannas – 20:13.

Antrą kėlinį atidarė su žaliai-baltais marškinėliais debiutuojančio Derricko Waltono juvelyrinis perdavimas Antanui Kavaliauskui bei kamuolį puolime nusiėmusio A.White‘o taškai – 24:15. Suteikta laisve pasinaudojo tolimą šūvį iš dešiniojo krašto smeigęs L.Westermannas, savo žodį tarė Edgaras Ulanovas, o Lietuvos čempionų laivą iki 32:17 tolino D.Waltono gerą aikštės matymą triuškinančiu dėjimu su pražanga pavertęs A.White‘as. Tritaškį smeigė E.Ulanovas, iki tol perdavimus dalinęs D.Waltonas pelnė pirmuosius savo taškus atstovaujant „Žalgiriui“ bei toliau augino atstumą – 37:20. Tuomet šeimininkai pasitelkė toliašaudės artilerijos paslaugas, po kurių rėžė atsilikimą iki 39:27. Po pasitarimo krepšio konstrukcijas drebino jaunasis Laurynas Birutis, varžovams artėjant svarbų tritaškį smeigė dviženklį pranašumą atstatęs N.Woltersas – 44:33.

Trečiasis kėlinys startavo patikimu T.Walkupo žaidimu, iš tolėliau prisitaikė A.Kavaliauskas – 50:39. T.Walkupas dar vienu dvitaškiu papildė savo kraitį, tačiau Graikijos čempionai jau kvėpavo į nugarą (53:49). Sunkiu komandai metu pasižymėjo L.Westermannas, savąjį krepšį puikiai apgynė L.Birutis, o prasidėjus paskutinei trečiojo ketvirčio minutei tritaškiu varžovų šturmą prigesino D.Waltonas – 58:49. L.Birutis šeimininkus apdovanojo dar vienu bloku, bet po didžiosios pertraukos kur kas rezultatyviau žaidę „Panathinaikos“ krepšininkai artėjo iki 58:51.

Per dvi lemiamo ketvirčio minutės „Panathinaikos“ praktiškai naikino visą kauniečių persvarą (58:57), bet tada apie save priminė ne pačius lengviausius metimus sumetę T.Walkupas bei N.Woltersas – 62:59. Kėliniui įsibėgėjus įsižaidę varžovai smeigė tolimą bombą ir po labai ilgos tylos atsidūrė pirmaujančiųjų vaidmenyje (64:66). Tiesa, žalgiriečiai nesutriko: baudas sumetė B.Daviesas, šeimininkų klaidą maksimaliai išnaudojo N.Woltersas – 69:66. Tuomet atėjo eilė Graikijos čempionų atsakymui, kuris ir vėl nusvėrė svarstykles varžovų pusėn – 69:71. Prie baudų metimų linijos stojo B.Daviesas ir E.Ulanovas, aštriu reidu, likus žaisti 49 sekundėms, viską nuo nulio pradėjo A.White‘as – 74:74. Į „Panathinaikos“ dvitaškį kauniečiams atsakyti pavyko tik po trečio bandymo, kai laiku ir vietoje atsirado B.Daviesas – 76:76. Per likusias 6 sekundes šeimininkai galėjo išplėšti pergalę, tačiau Nicko Calatheso tritaškis skriejo pro šalį ir visa kova nusikėlė į pratęsimą – 76:76.

Pratęsimo pradžioje „Žalgirio“ puolimo mašiną į priekį tempė T.Walkupas, baudas sumetė A.White‘as, o po tikslaus N.Wolterso rezultatyvaus perdavimo B.Daviesui, pasitarimui komandą šaukė „Panathinaikos“ trenerių štabas, mat skirtumas šoktelėjo iki 84:80. Dar saugiau žalgiriečiams leido antrą progą susikūręs E.Ulanovas (86:80), tiesa, čia pat tritaškį driokstelėjo N.Calathesas – 86:83. Per likusį laiką Šarūno Jasikevičiaus kariauna atstovėjo gynyboje, o pergalę 87:83 vienu baudos metimu įtvirtino B.Daviesas.

„Žalgiris“: B.Daviesas 18 (6/9 dvit.), T.Walkupas 14 (6/9 dvit.), A.White‘as 13 (8 atk. kam.), E.Ulanovas 11 (7 atk. kam.), N.Woltersas 10 (9 atk. kam.), W.Derrickas 5 (5 rez. perd.), L.Westermannas 5, P.Jankūnas 4, A.Kavaliauskas 4, L.Birutis 3 (2 blk.), A.Milaknis 0, M.Grigonis 0.

„Panathinaikos“: N.Calathesas 22 (3/10 trit., 5 rez. perd.), K.Langfordas 13, J.Gistas 9 (5 atk. kam.).

Komentarai

  1. Darius

    Taip ir toliau, Žalgiris ! Beje, patiko Waltonas, kuri sio portalo adminas kazkodel laiko W. Dericku. Labai reikejo tokio tipo izaidejo.

  2. Vytas

    Žalgiris toks stiprus DAR NIEKADA nebuvo. paminėsit mano žodį

  3. as

    truputi truksta lietuviu indelio. milaknis su grigoniu nuliniai, nors gal ir sansu metimam nelabai gavo. bent ulanovas sekmingai pagaliau suzaide.

  4. Samb

    Vyrai suzaide nerealiai o jei dar real imsim tai bus nerealu

  5. saras

    spindejes saras siai komandai rekia tokiu pergaliu

  6. white energyja

    vel skraides white’as nesikeikiu bet prie tai zaidziau sudinai

  7. saro kariai

    fantastinis vakaras musu komandai

  8. Darius

    Ziuriu pakartojima ir sirdis dziaugiasi uz musu komanda. Turint omeny biudzeta, sudetis surinkta labai gera. Tik vienas minusas, kad siais metais lietuviu indelis i zaudima jau mazesnis. Bet uztai nebera tokiu inkaru kaip Sajus. Nuo pernai metu komandoje pasikeite 8 -9,zmones, tai yra daug, bet pamazu naujokai isizaidzia ir manau, kad mes jais visais dar pasidziaugsim.

  9. ceponis

    zalgirieciu kiausiai buvo kietesni kai kas saipesi kad po runktyniu su fenerbahce rasiau jog zalgiris ir si sezona turi dideli potenciala neva per ankstyvos isvados macas atenuose dar karta parode kaunieciai vel gali kilti aukstai

  10. zalgiris

    komanda su laiku isivaziuoja dar puikiai isijungus naujokui waltonui puikus ispudis kaip pirmose runktynese geras gerai mato aikste

  11. zalgiris

    zalgiris gryzta didelis patencialas ir kada labiausiai reikejo rezervu is tu zaideju reikejo tiketis white ulanovo agresijos

  12. 15min

    istorines zalgirio pergales receptas maco herojus gaisras ir nebudingi veiksmai

  13. Samb

    Idemiai ziurejau musu nauja izaideja tai galiu pasakyti visiems kurie sake kad cia kate maise tai jie klydo kam labai idomu paziurekit jo workout youtubei gal nuomone pasikeis laukia idomus sezonas visus su pergale

  14. Hyper

    Waltonas tiesiog puikus ir kaip žmogus, ir kaip žaidėjas. Bus Nr.1 – pagal savo numerį…

  15. Sandy

    Aroghant nigha made mistakes in The end and selfish useless jankūnas were brake in The end, thankz gs we made it

  16. zalgirio stiprybe

    nematytas truimfas pao tvirtoveje kaip zalgiri nuskraidino white’o sparnai

  17. lrytas

    puikiame zalgirio zaidime ekspertas izvelge viena trukuma ne visada viskas gerai apskaiciuota

  18. krepsinis.net

    dar neapdainuotas zalgirio naujas ginklas

  19. zalgirio stiprybe

    svarbu po pergales pries pao nusiteikti pries lietkabeli motyvuotai nebutu nuovargio kad ir pratesima teko atlaikyt

  20. Puiki

    Pergalė džiaugiamės labai, tik mažas trukumelis, mergaite kuri renka tekstus pakeiciam į berniuką kuris nors šiek tiek gaudosi kasej, bent jau domisi