T.Walkupas „Žalgirio radijui“: „Su Kaunu susipažinti šiek tiek pavyko“ 0

Tradicinėje „Žalgirio radijo“ rubrikoje „Užribis“ šį antradienį svečiavosi žalgirietis Thomasas Walkupas. Vis užtikrintesnį žaidimą demonstruojantis „Žalgirio“ gynėjas su laidos vedėjais pasidalino savo mintimis apie pirmuosius žingsnius krepšinyje, idealus aikštėje, mėgstamiausią futbolo komandą bei atskleidė savo silpnybę.

„Jau lankiausi „žymiausioje“ Kauno miesto vietoje – „Žalgirio“ arenoje, – pokalbio pradžioje juokavo pašnekovas. – Keletą kartų buvau išėjęs pasivaikščioti po miestui reikšmingas gatves, mačiau keletą gražių tiltų, akį traukiantį kraštovaizdį. Galbūt nemačiau visų žymiausių ir dažniausiai lankytinų miesto vietų, tačiau su Kaunu susipažinti šiek tiek pavyko. Man labai patinka Kauno senamiestis ir kelios vietos, kur galiu pavalgyti“, – atskleidė T.Walkupas.

„Žalgirio“ naujokas yra kilęs iš tikros krepšininkų šeimos – jo tėtis buvo krepšinio treneris, o vyresnysis brolis taip pat profesionaliai žaidė krepšinį.

„Mano tėtis buvo krepšinio treneris, dažnai šį žaidimą žaisdavome ir su draugais. Greitai pamilau šį sportą, nes jį žaisti buvo taip smagu ir lengva, jog negalėjau jo nepamėgti. Vyresnysis brolis buvo mano idealas. Jis puikiai žaidė mokykloje, o vėliau ir koledže. Jis krepšinį žaidė ir profesionaliai, todėl visada norėjau sekti jo pėdomis“, – pasakojo krepšininkas.

Vos T.Walkupui atvykus į Kauną, didžioji dalis sirgalių atkreipė dėmesį į ištreniruotą atleto kūną.

„Dirbti sporto salėje man labai patinka. Mėgstu matyti progresą, kaip keičiasi mano kūnas, jėga. Man tai gaunasi natūraliai“, – atviravo amerikietis.

Karjeros pradžioje gynėjas rungtyniavo NBA plėtojimosi lygoje (NBA G League). Metus praleidęs dukterinėje Čikagos „Bulls“ ekipoje „Windy City Bulls“, dabar „Žalgiryje“ jis pradeda jau antrąjį savo sezoną kitoje Atlanto pusėje.

„G lygoje žaidimas labiau paremtas atletiškumu, tačiau čia, Europoje, reikia daugiau įgūdžių, viskas paremta krepšinio suvokimu, privalai žinoti savo vietą aikštelėje ir geriau perskaityti žaidimo situacijas“, – didžiausius skirtumus tarp žaidimo JAV ir Europoje išskyrė T.Walkupas.


„Žalgirio radijas“ eteryje – kiekvieną darbo dieną, nuo 15 iki 16 val. Radijo stoties „Kelyje“ eteryje Kauno regione (105,9 FM) bei internetu: www.bit.ly/ZalgirioRadijas.

Sekite mus:

http://facebook.com/zalgirioradijas
http://instagram.com/zalgirioradijas
http://mixcloud.com/zalgirioradijas

Komentarai